Eerik kirjutas:......
Kui ausalt öelda siis pole proovinud sütikuid ja rohtu õlitada

( see vist see ratsionaliseerimise teema , mida Kaupo kole ohtlikuks pidas ) Mina olen rohkem seal Kakukese parteis , kes kesti peale töötlemist peseb läbi korralikult .
......
. Ega ei usaldagi pimesi kellegi arvamust . Ikka ära proovitud ise ja korduvalt . Kui midagi soovitan , siis ikka oma kogemusele tuginedes .
katseeksitusmeetod on tõesti kõige kindlam meetod
täna sai katseid tehtud....sain uue suure partii kuule ja hakkasin parimat col otsima...(mille ka leidin muidugist)
...aga selle töö käigus tekkis kaks ulakat mõtet...selleks sai kaks lisakatset tehtud:
1.määrdeks vesi????
kuna laadimismatriitsid on mul ca 10 aastat kasutusel olnud siis mõtlesin et aeg on teha neile mitte lihtne vaid kapitaalpuhastus....selleks lasin neil veic bensiinis liguneda....siis see ülakas idee tekkis ja viskasin sinna veel 5 kesta....kuivatasin kestad/matriitsid....siis võtsin klaasi vett kõrvale ja enne iga laadimist kastsin kesta üleni vette.....ja uskuge või mitte....täitsa tavaline laadimine tundus

.....kuna veel on tuntud korrosiooni soodustavad omadused siis viskasin need viis kesta kui matriitsi pärast kalibreerimist igaks juhuks uuesti bensiini....uuesti kuivatasin....ja alustasin õliga tavalaadimist....
kokkuvõttes: tegin endale selgeks et jutud eriõlidest jms....on täielik jama...kes ei usu

....proovige ise
2. õli püssirohus???
laadisin 5 seeriaid....ja selliseid sai 9...siis vaatasin seda tühja rida karbis....ja jälle see ulakas idee tekkis....viimasele viiele jätsin eelviimasega sama col aga lisasin igale padrunile 2 tilka õli (kaalutud rohi kesta...siis lasin õli sisse kastetud kruvika otsast rohule kukkuda 2 tilka õli...suneco 2-taktil roheline e. nn. saeõli...ja kuul otsa)....ja siis üllatus ka mulle....viimase kahe grupi tihedusel vahet polnud....olin oodanud õliga grupi nihkumist veidi üles....aga tegelikult oli see grupp ca 1cm allpool
kokkuvõtteks: jutud õli (siin mõtlen küll ainult 2-takilise õli) plahvatamisest või püssirohu/tongi rikkumisest ei pea paika....kes ei usu

...proovigu ise

ps. katses osalesid: 243 norma kestad, zenith tongid, n-550 2,1g, lapua scenar 5,8g