Moon suurulukile.
Moon suurulukile.
Ajujahid algamas kohe missugust moona kasutate suurulukile .Peamiselt seale ja Põdrale .relvaks siis sileraudne .
mõtle mitu korda sihi üks kord
Re: Moon suurulukile.
jahipuss kirjutas:Ajujahid algamas kohe missugust moona kasutate suurulukile .Peamiselt seale ja Põdrale .relvaks siis sileraudne .
Minu soovitus - võta paljudest erinevatest moonadest 5 pauku kaasa ja proovi tiirus järele, mis sinu siledale just kõigeparemini sobib. Mina nii vähemalt tegin. Kuna minul on siledaks poolautomaat, siis sai tiirus selgeks, et minu relvale ei sobi Itaallaste B&G kuuli moon, kuna ümberlaadimisel lõikab mu relv metall osa ära ja väljutab ainult selle, samas plast ülss jääb rauda ja ümberlaadimist ei toimu! Samas laseb Itaallaste Mirage moon mu relvast väga hästi ja jäingi selle peale.
P.S kindlasti ei soovita jahis kasutada sportingu tarvis mõeldud kuule.
Minul jookseb nii tavalisest siledast kui kombi silerauast (tsokk) B&P Big Game- Palla Guallandi
minul 16 sile, paremasse gualandi ja polevo vasakusse jooksevad väga hästi.
kivi kotti
kivi kotti
Keegi neid läti moonasi ka kasutand on <dupo ja hexolit vms > 

jahipuss kirjutas:Keegi neid läti moonasi ka kasutand on <dupo ja hexolit vms >
viewtopic.php?f=8&t=2821&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=hexolit
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Mina isiklikult olen kasutanud seda Monolit-i (vist oli siuke nimi). Väga hea kuul, võsa kardab väga vähe. Teiseks eelistuseks on Fiocchi Nova Slug, sellega ka kogemused väga positiivsed. Võtab kenasti maha ka läbi peenemate puude, ei pea peenemate puude all silmas võsa.
Keegi brenneke moona ka kasutand on .Isiklikult tiirus lasknud nendega jooksevad suht hästi aga iseasi kuidas looma võtavad ja võsas toimivad.
A kas keegi jahipussi ka suuruluki maha võtmiseks kasutanud on? Ei tea kuda võsavahel toimib?
Minu arust on need sileda kuulid kõik siin korralikult läbi arutatud. Alates lätlaste Monolidist, polevost ja nn. niidirullist. Ole mees ja ainult loe
.

Minu arust on need sileda kuulid kõik siin korralikult läbi arutatud. Alates lätlaste Monolidist, polevost ja nn. niidirullist. Ole mees ja ainult loe

ikka lõbusalt
Vaata JAHIPUSS su esimest küsimust lugedes tekkis kahtlus et sa polegi veel siga-põtra lasknud ja teine küssa ainult kinnitab seda,see brenneke üldse vanim kuul mis tootmises ja igal endast lugupidaval tootjal see ka müügis,ole vaid ise mees ja ära kartma löö kui metsas sigudiku või põdraga silmitsi seisad.Kui püss tiirus laseb täpselt siis laseb ta ka metsas,või kui kahtled ,jäta pauk tegemata,sulle ja loomale parem.
Sileraua puhul ei maksa küll arutada, milline kuul "paremini" võtab. Kindlasti aga on vaja leida oma püssile sobiv kuul, mis jookseks täpselt. Kui oled selle kuuli leidnud, siis selle kuuliga just lasegi.
Tark ei torma!
Üks asi vast siiski vääriks ära märkimist, et hea oleks jahil mööda vaadata spordi tarbeks loodud kuulipaukudest, mis laetud väga kerge kuuliga. Olen kuulnud juhustest, kus need ei toimi päris nii nagu vaja.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Spordi otstarbeks laetakse reeglina 28g kuule(12cal) aga on ka kergemaid(alakaliibrilised).Iseenesest peaks ju massi kuulil jaguma küll ja küll, (28cal kuuli kaal ju u.16g). Pigem on asi selles, et nad laetakse nõrgema püssirohulaenguga ja algkiirus väiksem.
Tark ei torma!
Põdra ja sea puhul ikka oluline, et kuul oleks parajalt massiivne ega puruneks kergelt muidu võib väikese eksimuse tõttu näit. abalask looma pikalt jälitada. Spordimoon võib jääda ülelaskmiseks kui kokku hoida vaja, korralik haavliraua kuul peaks vähemalt looma rindkere suuremaid luid puutumata risti suutma läbida.