Mida teha kui metsead künnavad maad
Re: Mida teha kui metsead künnavad maad
Nii kui kartul maha pandi nii juba leidsid. 

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Umbes 2 nädalat enne jaani oli mul 3 siga selle aasta kartulist kütitud.
Meil sama nali. Nüüd on kartul rahule jäetud kuniks värsked pabulad alla tulevad. Põhimõtteliselt juuli lõpp-augusti algus. Siis jälle sead kartulis. Ainuke häda selles, et nad ei paista sealt enam välja. Meil on üks suurtalunik, kes kasvatab kartulit. Mitusada hektarit tal seda on ma ei tea, aga põllud on üüratult suured. Tal on selline tehnoloogia, et kõigepealt ajab laiad ja kõrged peenrad üles. Nii, et peenar mahub täpselt Hiluxi rataste vahele. Seejärel teeb sellele peenrale 2 kartulivagu. Nende peenarde vahel on sead juba kevadeti nagu kaevikus. Põrsad käisis üle vagude nagu üle kõrgete mägede. Sügisel on seal ainuke võimalus lasta looma sel hetkel kui ta metsast välja põldu tuleb.
ikka lõbusalt
aivar00 kirjutas:Meil sama nali. Nüüd on kartul rahule jäetud kuniks värsked pabulad alla tulevad. Põhimõtteliselt juuli lõpp-augusti algus. Siis jälle sead kartulis. Ainuke häda selles, et nad ei paista sealt enam välja. Meil on üks suurtalunik, kes kasvatab kartulit. Mitusada hektarit tal seda on ma ei tea, aga põllud on üüratult suured. Tal on selline tehnoloogia, et kõigepealt ajab laiad ja kõrged peenrad üles. Nii, et peenar mahub täpselt Hiluxi rataste vahele. Seejärel teeb sellele peenrale 2 kartulivagu. Nende peenarde vahel on sead juba kevadeti nagu kaevikus. Põrsad käisis üle vagude nagu üle kõrgete mägede. Sügisel on seal ainuke võimalus lasta looma sel hetkel kui ta metsast välja põldu tuleb.
Meil midagi sarnast, vaod on küll tavamõõtu. Köögiviljahektareid on põlduril tuhande ja pooleteist tuhande vahel + teiste "väiksemate" meeste põllud - mõnisada hektarit vilja ja kartulit.
Ise siin varem küsisin, ise nüüd vastan, üheselt ja selgelt.
Mina sain sigade sigadustest lahti!
Tõmbasin enamusele krundist (Hiiumaal) ELVES'e elektrikarjuse ümber. Ca 250m. Panin 2 liini, generaatoriks Phobos 4 täiesti piisav, programmkell lükkab õhtul sisse, hommikul välja.
Kuu aega juba ja ükski pole läbi tulnud, nüüd on mõtet juba õue ja puuviljaaeda tasandama hakata.
Nii et, julgen soovitada.
Mina sain sigade sigadustest lahti!
Tõmbasin enamusele krundist (Hiiumaal) ELVES'e elektrikarjuse ümber. Ca 250m. Panin 2 liini, generaatoriks Phobos 4 täiesti piisav, programmkell lükkab õhtul sisse, hommikul välja.
Kuu aega juba ja ükski pole läbi tulnud, nüüd on mõtet juba õue ja puuviljaaeda tasandama hakata.
Nii et, julgen soovitada.
Valdek
Paistab, et elektrikarjus töötab metssigade peletamisel päris kenasti.
Ka meie kandis kasutavad mõned talumehed seda riista oma viljade kaitseks. Käisin üht selliselt kaitstud nisupõldu hiljuti takseerimas ning sigade tegutsemise märke selles põllus ei esinenud. Eks teatud mõju sellele avaldas ka muidugi viimatinimetatud põllu omaniku talunikust naabri nisupõld, mis seal lähedal paikneb ja kuhu oli ka põhjust kõrgistmed kohale tarida.
Ka meie kandis kasutavad mõned talumehed seda riista oma viljade kaitseks. Käisin üht selliselt kaitstud nisupõldu hiljuti takseerimas ning sigade tegutsemise märke selles põllus ei esinenud. Eks teatud mõju sellele avaldas ka muidugi viimatinimetatud põllu omaniku talunikust naabri nisupõld, mis seal lähedal paikneb ja kuhu oli ka põhjust kõrgistmed kohale tarida.
-
Kas vahel võiks sigade sigatsemist ka heaks kiita
.Sain eile üllatava vaatepildi osaliseks.Jumalast ilus nisu põld ja talumees mitte kombainiga ,vaid randaaliga seda maasse pööramas! Põld vast oma paarkümmend ha suur.Peas hakkasid kohe igasugused uitmõtted rändama ,et mis oleks ....... Jo siis on vilja hind nii madal ,et odavam on see maasse künda ,et vähemalt eurotoetuse kätte saaks,mina sellist pilti igaljuhul varem näinud pole 

kult kirjutas:Kas vahel võiks sigade sigatsemist ka heaks kiita.Sain eile üllatava vaatepildi osaliseks.Jumalast ilus nisu põld ja talumees mitte kombainiga ,vaid randaaliga seda maasse pööramas! Põld vast oma paarkümmend ha suur.Peas hakkasid kohe igasugused uitmõtted rändama ,et mis oleks ....... Jo siis on vilja hind nii madal ,et odavam on see maasse künda ,et vähemalt eurotoetuse kätte saaks,mina sellist pilti igaljuhul varem näinud pole
See on veider pilt jah, meie seltsi mehed (peaaegu nagu seltsimehed

Viimati muutis hendrik, K Sept 30, 2009 11:15 pm, muudetud 1 kord kokku.
See on jah uuema aja stiil.Muideks kündmisega ei hakata raha raiskama.Kevadel randaalitakse
läbi ja mingi suva segu seeme sisse.
läbi ja mingi suva segu seeme sisse.
Põhjus väga lihtne- asi ei ole niivõrd eurotoetustes kui tänavaastases madalas vilja kokkuostuhinnas- ca 80 senti kg. See ei pidavat tänavuse niiske sügisega kombaini ja kuivati kütteks minevat diiselkütte hinda isegi tagasi andma... Meie vallas mehed õnneks sellist asja viljaga ei teinud. Asjaolu, et enam igal sügisel põldu peale saagikoristust ei künta on nn. kaasaegne tehnoloogia. Endalegi tundus asi alguses imelikuna, kuid nüüd juba ära harjunud. Näiteks kevadel pandi viljaga koos ristik maha. Peale vilja koristust jäi kõrrepõld kündmata ja järgmisel aastal tehti seal vähemalt 2 * silorulle.
ikka lõbusalt
Kõik õige,aga äkki räägiks siin foorumis ikka jahist.Põllumajandusfoorum on ka võib-olla olemas!aivar00 kirjutas:Põhjus väga lihtne- asi ei ole niivõrd eurotoetustes kui tänavaastases madalas vilja kokkuostuhinnas- ca 80 senti kg. See ei pidavat tänavuse niiske sügisega kombaini ja kuivati kütteks minevat diiselkütte hinda isegi tagasi andma... Meie vallas mehed õnneks sellist asja viljaga ei teinud. Asjaolu, et enam igal sügisel põldu peale saagikoristust ei künta on nn. kaasaegne tehnoloogia. Endalegi tundus asi alguses imelikuna, kuid nüüd juba ära harjunud. Näiteks kevadel pandi viljaga koos ristik maha. Peale vilja koristust jäi kõrrepõld kündmata ja järgmisel aastal tehti seal vähemalt 2 * silorulle.

No kui sa nii tark oled, eks mine siis põllumajandusfoorumisse
Naa palju peaks ikka asjale pihta saama, et see sama maasse küntud või randaalitud vili meelitab sigudikke omakorda maad kündma... või ei saa mina millestki aru

Naa palju peaks ikka asjale pihta saama, et see sama maasse küntud või randaalitud vili meelitab sigudikke omakorda maad kündma... või ei saa mina millestki aru

ikka lõbusalt
aivar00 kirjutas:No kui sa nii tark oled, eks mine siis põllumajandusfoorumisse![]()
![]()
![]()
Ära ärritu, see normaalne siin et iga natsa aja tagant mõni tegelane ilmub kes arvab heaks rohkem targutada kui midagi öelda. Aga selles on sul õigus. Maru hea meelega lükkavad sellist põldu üles ja seda ka talvel. Kevadel suht nukrad välja näevad väljad siis. Samas kevadkülvi peal minu tähelepanekute järgi siga väga ei märatse, kas on piisavalt järelkasvuga tegemist või milles asi.
Palju kasutatakse ka seemneviljana puhitud vilja ehk selles asi?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kakuke kirjutas:Palju kasutatakse ka seemneviljana puhitud vilja ehk selles asi?
Vaevalt, see läheb samamoodi nagu kõik teinegi vili

http://beta.album.ee/antilaht