Relva puitosa töötlus
Relva puitosa töötlus
Selline küsimus et millega relva puitosa ilusaks saaks kui asi üpris kulunud.
Peenikese paberiga puhtaks ja siis mingi õliga ? peitsiga ? lakk ?
On siin keegi sellist tööd teinud.
Ennast huvitaks küllalt tumepruun tulemus, puidu tekstuur läbipaistma ei pea kindlasti. Eks ta samas ilusam oleks.
Peenikese paberiga puhtaks ja siis mingi õliga ? peitsiga ? lakk ?
On siin keegi sellist tööd teinud.
Ennast huvitaks küllalt tumepruun tulemus, puidu tekstuur läbipaistma ei pea kindlasti. Eks ta samas ilusam oleks.
Lõpetan just üht vana TOZ34-ja.
Küti ärist võtsin spets peitsi,oli vist pähkel,ja sai väga hea.
Oli mingi 150.- eeku vist.
Mul asi ainult selles,et pole ilmselt esimene kord sellele kabale
ja sisselõigatud rihveldus hakkab otsa saama.
Kas keegi teab,millega oleks õige uut proovida lõigata?
Kas on ka mingit spets peitlit või nuga olemas?
Küti ärist võtsin spets peitsi,oli vist pähkel,ja sai väga hea.
Oli mingi 150.- eeku vist.
Mul asi ainult selles,et pole ilmselt esimene kord sellele kabale
ja sisselõigatud rihveldus hakkab otsa saama.

Kas keegi teab,millega oleks õige uut proovida lõigata?
Kas on ka mingit spets peitlit või nuga olemas?
- Deerhunter
honkomees kirjutas:Kas see peits ka veekindlust annab? Mul kama kaks sellest värvitoonist, aga vaatan et selle vihmase sügisega tükib puitosa vettima ja heledaks on kah läinud. Võib-olla linaõli aitaks? Oskab keegi soovitada...
Ei anna ükski peits veekindlust.Ise lihvisin kõigepealt vana laki maha, siis peitsisin kah vist pähklitooni peitsiga,lõpuks hiina puuõlilakiga üle:tulemus minu arust vääga hea
Jah, palju häid peitse jne. on aga läbi aastate olen kasutanud vene ajast jäänud pruuni puidupeitsi, sellele oli lisatud värnitsat ja kuivas teine vahel mitu päevagi...vajadusel, kui tumedamat tahta, siis lisakatmine toimus ja tulemus, see sai parem kui tänapäeva Pinotex ja teab mis asjadega kaetu! Imbus hästi sisse ja ka läige jäi, lakki seejuures lisamata mis teeb kaba libedaks...
Soovitan kindlasti puiduõli.
Olen ise 3 aastat kasutanud ja sellel sügisel eriti hea- tõrjub vett/ei lase kabal-laadil vettida. Ja ei haise ta midagi hullusti. Olen kasutanud kunagi Jagdweltist ostetud saksa päklitoonilist õli. Oli mäletamist mööda sigakallis 10cl pudel, aga kestab ka- peaasi, et ei võta igakord uut lappi.
Selle aasta saan veel läbi (algul kahe püssi- nüüd nelja jaoks) ja seda päris intensiivse kasutamise juures kõik nädalavahetused augustist ja nädala sees ka vahel jahtis.
Olen ise 3 aastat kasutanud ja sellel sügisel eriti hea- tõrjub vett/ei lase kabal-laadil vettida. Ja ei haise ta midagi hullusti. Olen kasutanud kunagi Jagdweltist ostetud saksa päklitoonilist õli. Oli mäletamist mööda sigakallis 10cl pudel, aga kestab ka- peaasi, et ei võta igakord uut lappi.
Selle aasta saan veel läbi (algul kahe püssi- nüüd nelja jaoks) ja seda päris intensiivse kasutamise juures kõik nädalavahetused augustist ja nädala sees ka vahel jahtis.
Beretta kirjutas:Soovitan kindlasti puiduõli.
Kui teda nii kulub, kas määrid siis iga püssikasutamise-puhastamise juures puiduõliga pära kah?
Ma ikka loodaks, et immutan kord hooajal ära ja aitab. Niigi puhastamisele läheb mitu tundi

Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
-
honkomees kirjutas:. Niigi puhastamisele läheb mitu tundi
Mida te nende püssidega teete siis,sedasi kulutate raua juba puhastamisega,mitte laskmisega ära

Kui mitut püssi puhastad (ajus siledaga, ees vindiga)!
Vindi saab küll üsna ruttu puhtaks umbes samamoodi, st et puhas lapp jääbki puhtaks ja siis aerosoolõli tsipa sisse. Aga siledal millegipärast nühid harjaga ja siis kaltsuga ja ikka jääb mustaks. siis nühid jälle õlise harjaga ja katsuga ja ikka jääb mustaks. On ju küll kroomitud rauad ja puha. Igavene kaua annab nühkida kui lapp puhtaks jääb.
Vindi saab küll üsna ruttu puhtaks umbes samamoodi, st et puhas lapp jääbki puhtaks ja siis aerosoolõli tsipa sisse. Aga siledal millegipärast nühid harjaga ja siis kaltsuga ja ikka jääb mustaks. siis nühid jälle õlise harjaga ja katsuga ja ikka jääb mustaks. On ju küll kroomitud rauad ja puha. Igavene kaua annab nühkida kui lapp puhtaks jääb.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!