Kui "vanasti" veel kanu kodus tapeti, siis ikka pea maha ja seejärel ämbrisse. Keev vesi peale ning siis kitkuma. Vaevalt sa selle mõne minutiga hane pehmeks keeta jõuad. Ja koivad on tal sinised ikkagi nagu oleks ära külmetanud
[quote="soobel"]Eile hommikul nägin nelja parve,lend kõrge ja lõuna suunas.Kindlasti pole ränne veel lõppend.[/quot
Kas hanelendu on veel näha või hakkab selleks aastaks ära lõppema? Mehed räägivad, et paar viimast päeva on suhteliselt vaikne olnud. Kui nii, siis nädalavahetusel tuleb sinikaelasid torkida
Difference between men and boys is the price of their toys!
Ma hetkel ise haige.. pühapäeval aga tahaks jahti minna, seega ootan ise ka Tartu ümbruse haneinfot, kas veel olemas. Ja kui juba lindude teemal tähelepanekuid, siis võib keegi mainida kas laupäevases (põdra)jahis tikutajat ka lendu läks.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Sisemaal(Viljandimaa ja mitte suurte järvade lähistel) old terve see nädal tuhandeid maas viljapõldudel. Terved päevad edasi tagasi parved liiguvad. Mäletagi millas viimati meie kandis selline liikumine oli.
eilse-tänase päeva seisu ei oska öelda, kuna pole kodukandis aga üleeile igatahes istus minu kodutiigis poegind sinikaelapesakond veel kohal, need mingid väiksemat sorti pardilised olid küll kadunud
Meil oli pühapäevl suht vaikus. St, lennus neid ikka oli, aga kuna laupäeval käidi ja lasti päris mitu lindu ära, siis meie maadele maha tulla ei tahtnud. Vihma sadas ka enamus päeva. Seega, eraldi hane peal väljas ei olnud, aga kitsejahi kõrvalt ei hakanud kusagil põllus ühtegi silma.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Reedel täielik vaikus hanede koha pealt, laupäeva varahommikust hakkas lend jälle kuidagimoodi pihta ja päädis suuremate põldude peale kogunenud suuremahuliste parvedega. Pühapäev oli jälle vaikus. Ehk vast hakkab selleks aastaks lend läbi saama.
Halvem lugu oli sinikaeladega, keda enam üldse näha ei ole.
Laupäeva õhtul lendas suur parv üle selle aasta jahimeeste kokkutuleku platsi. Vaidlesime Walduga kas on laukhani või rabahani. Waldu jäi endale kindlaks, et rabakas- aeg nii kaugel. Mina ei andnud alla, et hääle järgi laukhani. Ja sinikaela oli ka jõepeal hulgi.
Laupäeval sai rabas valvamas käidud. Hämaras oli näha üksikut parve kõrgel lendamas ja pimedas lendas üksik hani madalamalt üle. Kuna lasta ei näinud, siis sellel korral relva puhastama ei pidanud. Paistab, et suurem seltskond on lahkunud. Pühapäeval olin jõe ääres. Sinikaelasid ei kusagil. Sõrm sügeles ja silma jäi iga väiksemgi liikumine...isegi tihased tundusid ahvatlevad. Lohutasin ennast sellga, et iga päev ei ole pühapäev
Difference between men and boys is the price of their toys!
Ise pole aega saanud, aga sõber räägib, et veel teisipäeval olid mõned põllud paksult hane/luike täis ja õhtuks nad kõik lähedal oleva rabajärve peale ennast sätivad.