millist vintrelva soetada?
millist vintrelva soetada?
Mida keegi arvab vene päritolu vintrelvast TOZ? või IZ. Määravaks jääb hinnatase.
hobikütt
-
kaits25 kirjutas:gunnar kirjutas:Et siis milliste elukate jahtimiseks sa seda relva soovid ?
vaja oleks niiöelda vaesemehe püssi, et saaks enamvähem kõik asjad aetud!!!
TOZ lõpetas 122 mudelil 9.3mm (9.3x64) tootmise ja .308win jäi raud esialgsest 30mm lühemaks. Eitea kas kvaliteet või terase hind tõusis

TOZ väljanägemine täitsa normaalne ja kuulgi loobib tehasepoolt lubatult 100m vähem (75mm) kui LOS (100mm). Kui vähegi jaksad ..osta weatherby. 9990.- saab juba .30-06 Spr. ja sellega saab eestimaal kõik asjad aetud! Vähemalt CZ vanamehed vait ja kuulud pisut kobedamasse kvaliteediklassi. Kui nälg mitte päris majas ..muretse 7mm Rem. Mag. Ära siis Sako ja Blaseri vendadega päris ärplema mine aga usu kaliiber on aus ja teenib sind truult

eeru kirjutas:kaits25 kirjutas:gunnar kirjutas:Et siis milliste elukate jahtimiseks sa seda relva soovid ?
vaja oleks niiöelda vaesemehe püssi, et saaks enamvähem kõik asjad aetud!!!
... Kui vähegi jaksad ..osta weatherby. 9990.- saab juba .30-06 Spr. ja sellega saab eestimaal kõik asjad aetud!
Ei .30-06 ega isegi .308 saa kõike aetud, ainult siga ja põder, hirv, liiga rängad väiksema looma jaoks, suured purustused. Kitse ja väiksema (kobras, rebane, kährik, nugis jne) jaoks oleks vaja juba mingit kaliibrit .222 või .223 või 5,6x39 jne
Ikka päris universaali ei ole, võib-olla ainult rootsi mauser 6,5x55 võiks kõne alla tulla (põdrale peaaegu jätkub raske kuuliga ja äkki kerge täismantliga väiksemat ei lõhu), aga pole kogemust.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
-
honkomees kirjutas:Ei .30-06 ega isegi .308 saa kõike aetud, ainult siga ja põder, hirv, liiga rängad väiksema looma jaoks, suured purustused. Kitse ja väiksema (kobras, rebane, kährik, nugis jne) jaoks oleks vaja juba mingit kaliibrit .222 või .223 või 5,6x39 jne
OK. Kitse jauks 30-06 tõesti pisut palju, ei taha ju täismantliga päris lasta. Aga need väiksemad karvased elukad: rebus, kährik ja miks ka mitte jänes(koera eest

-
Tõnu kirjutas: Universaalseid relvi ei ole olemas ja kogu lugupidamise juures 30-06 meeste vastu tundub väikeulukijaht selle kaliibriga pisut just eelpool kirjeldatud tegevusena
30-06 mehena Tõnu väite esimese poolega 100% nõus- universaalset kaliibrit ei ole olemas. 30-06 kohta ütleks et OK põdrast seani. Siis tuleb vahe- kitse puhul peab tõdema, et 9,7 gr poolmantel teeb tõesti

Küll aga olen rebast sama püssiga täismantliga lasknud ja need nahad on kõlvanud kõik parkida. Aga eks ta tõesti tarbetult kõva pauk repsi ja kitse jaoks on- saaks palju väiksema kaliibriga hakkama. Muide Ahvenamaal harrastatakse kitsele ajujahipidamist sileraudsega ja pauguks haavel

sauer&sako
isklikult ei poolda seda vene jura....mina soovitan et pane veidi raha juurde ja soeta omale korralik välismaa püss...mina eelistan firmat sauer ja sako kuid ka tikka teeb päris häid vinte
- 4x4 Urukoer
Re: sauer&sako
Rebane kirjutas:isklikult ei poolda seda vene jura....mina soovitan et pane veidi raha juurde ja soeta omale korralik välismaa püss...mina eelistan firmat sauer ja sako kuid ka tikka teeb päris häid vinte
Tead see jura tapab väga hästi,mees võib ainult sitt olla."Kõvematel" meestel kipub see relva värk ikka üks sellesamuse pikendus olema

Re: sauer&sako
4x4 Urukoer kirjutas:Tead see jura tapab väga hästi,mees võib ainult sitt olla."Kõvematel" meestel kipub see relva värk ikka üks sellesamuse pikendus olema
.
Viimati muutis Külaline, T Apr 01, 2014 6:38 am, muudetud 1 kord kokku.