1. Olen nõus TEDREGA, et huntidele peab säilima pidev jahisurve, aga näide, millega sa oma juttu illustreerisid ei kõlba karu saba alla ka. Sa räägid sajanditagusest Venemaa perifeeriast ja arvad, et see peaks täna veel olema kellegi argument. Vaata veidi ringi! Ja kui su järgmist postitust loen, siis tundub, et saad aru, mis toimub.
2. Probleemi iva tundub mulle olevat asjaolus, et iga mees, kes jalad metsa poole seab, arvab end olema nii tark ja asjatundja, et teab täpselt kui palju meie metsades on hunte, ilveseid või karusid ja mis veel hullem ta arvab täpselt teadvat kui palju neid vaja on. Kahjuks aga need arvud on äärmiselt subjektiivsed ja tähendavad mõnel juhul seda, et hundid ja muud loomad, kes võivad probleeme tekitada oleks nende metsadest võimalikult kaugel.
Ilma vastavat teemat uurimata räägitakse ikka ja jälle huntide invasioonist Venemaalt. Kas on keegi teinud sellekohaseid uuringuid, et nii julgelt siin pakute, mitu hunti tuleb ja mitu läheb? Hr. Valdmann, zooloogia doktori kandidaat (või juba doktor) on erinevalt paljudest suusoojaks meestest veidikene vaeva näinud ja vastavakohaseid uuringuid teinud. Ning see tohutu invasioon jääb talve jooksul keskmiselt kahe isendi piiresse. Kes ei usu, siis kontakteerugu Valdmanniga. Ja siin ei ole tähtis jällegi, kas äkki mõni talv tuleb siia hoopis viis hunti. Tähtis on see, et invasiooni ei ole ja need ülejooksikud ei oma tähtsust Eesti hundipopulatsiooni suurenemisel! Küll aga on Eesti hunt õnnistatud seisukorras, sest tõepoolest, tänu ühisele asurkonnale koos Venemaa ja Läti susidega moodustatakse ühtne suurem ja tugevam üldpopulatsioon. Ja tänu sellele on võimalik ka täna meil sellisel arvul hunte küttida, vastasel korral tuleks populatsiooni hoida kui isoleeritut.
Mis puudutab omakohut ja "risti ette löömist" siis olen seda kogenud, et juhtub ja juhtub siis kui mõni piiratud inimene arvab, et tema koer on maailmas ökosüsteemis mingi kuldlüli, mille katkemiselt vajub kokku kõik muu. Koera saab alati uue osta, küll ei saa seda teha ürgse loodusega.
Seega minu pika jutu mõte on see, et lõpetage end ümbritseva looduse kujundamine ja kohanega ükskord sellega. Metsad ei ole teie majaõue muruplats, kus kõik peab olema pügatud ja õges järjekorras.
Paremat...
PS. väsinud vaidlusest hundi teemal, eriti veel kui iga meediaväljaanne üritab sellest teha mingit odavat müügihitti.