Küsimus spetsialistidele, et kas külm ilm võib mõjutada vindi kuuli lennu täpsust? NSR(naised saunas rääkisid) andmetel pidavat mõjutama Nädalavahetuse õhtul oli endal halb kogemus lihtsalt, et lasin 2 korda seisvast seast mööda, distants oli kuskil 70m. väljas oli -30 külma. Optika on paigas, sai tiirus proovimas käidud.
Eks ta ikka mõjutab- alates sinu enda värinast külma tõttu ja loomulikult ka püssirohu kogusest. Ja seda igat liiki tulirelva puhul. Samas ma ei usu, et vintraudsel relval ja 70 m pealt olulist vahet on. Siin pigem ikka viga inimfaktoris . Ja kas siga keda sa lasid oli juba püstijalal surnuks külmunud, et said talle kohe kaks pauku järjest anda
relvaks on tikka, 308 kaliiber ja moonaks norma vulcan. Kahte siga sain lasta erinevate söötade pealt ligi hiilides sokkide väel , sest saabaste all lumi krigises liiga hullusti.
kährikupoiss kirjutas:relvaks on tikka, 308 kaliiber ja moonaks norma vulcan. Kahte siga sain lasta erinevate söötade pealt ligi hiilides sokkide väel , sest saabaste all lumi krigises liiga hullusti.
Kasutan ise täpselt sama moona (relvaks poolautomaat Benelli Argo 308win) ja -26C-ga tabas ca. 80m. pealt küll sinna kuhu sihtisin
7o meetri distantsil nii suurt vertikaalset kõikumist ei tohiks olla. 300 meetri peal oli küll nii, et +15 kraadise sooja ja -5 kraadise ilma võrdluses oli kuuli langemine ca 15-17 cm. Horisontaalis muutusi ei olnud. Kaliibriks oli 7 mm rem mag, kuuli kaal 130 graini ja suudmekiirus ca 1000 m/s kanti. 100 meetri distantsil -30 kraadise ilmaga tiirus istunud ei ole, aga kuni -20 väga suuri muutusi ei ole täheldanud. Oma kogemusest ütleks, et õhurõhk (niiskus) mõjutab trajektoori vähemalt samapalju. Lumelobjakaga 0 kraadise ilmaga oli võrreldes -20 ja kuiva karge külmaga tabamispunkt sama. Kui Sul padrunid enne jahileminekut külmas autos vedelesid, võib teoorias oletada, et möödalasud olid tingitud püssirohu muutunud põlemisomadustest, aga pigem ei usu. Aga väike trip lasketiiru annab Sulle kohe vastuse:-)
kährikupoiss kirjutas:Küsimus spetsialistidele, et kas külm ilm võib mõjutada vindi kuuli lennu täpsust? NSR(naised saunas rääkisid) andmetel pidavat mõjutama Nädalavahetuse õhtul oli endal halb kogemus lihtsalt, et lasin 2 korda seisvast seast mööda, distants oli kuskil 70m. väljas oli -30 külma. Optika on paigas, sai tiirus proovimas käidud.
Kaks ilma kolmandata ei jää,üks siga läheb veel minema,kui mul nii juhtub kõnnin natuke harjavars peos toas ringi ja harjutan,usu see aitab,ma olen seda sõpradelegi soovitanud,nema sanovad sama,et aitab ,kui nii toimid ei loe enam külm,võsa,võõrad tüdrukud jne.....edu
Selliseid prohmakaid juhtub ikka selliste küttidega, kes vähe tiirus pauku teinud. Andrus mainis peamise põhjuse ära. Kuldi laskmiseks peate olema relvas 100% kindel ja enese närvi peate ka suutma maha rahustada, alles siis võiks hakata mõtlema paugu tegemisele . Kui vibradest jagu ei saa, siis jäta parem kult laskmata ja proovi teine kord uuesti.
Tegelikult tekib küsimus, et kas sa ikka lasid mööda...?! Kas leidsid kuulijälje üles või mille põhjal seda järeldad? Olen ise lasknud siga nii, et ei olnud maas ei karva ega verd. Süda ei andnud rahu ning järgmine päev sai veel seda kontrollitud, selguski et pool km laskekohast algas jäljel "täpp". See selleks. Teiseks keegi mainis et kulti tuleb erilise hoolega sihtida, sellest ei saa mina küll aru. Eks ikka igat looma tuleb sihtida korralikult!!!