Suusad
Suusad
Tere!
Huvitab selline asi, et kas kusagil veel leidub suusamääret puusuuskadele või mida mehed kasutavad. Ise pidavalt suuskadega metsas, aga temperatuurivahe annab libisemisele kõvasti tunda. Suuskadeks kaitseväe laiad puusuusad. Paar sporidpoodi ja mõnignad suusamäärde spetsid ei osanud miskit vastata. Küünlavahaga katsetamine ka paras jändamine... Oleks huvitatud just vastavale temperatuurile vastava määrde saamisest.
Huvitab selline asi, et kas kusagil veel leidub suusamääret puusuuskadele või mida mehed kasutavad. Ise pidavalt suuskadega metsas, aga temperatuurivahe annab libisemisele kõvasti tunda. Suuskadeks kaitseväe laiad puusuusad. Paar sporidpoodi ja mõnignad suusamäärde spetsid ei osanud miskit vastata. Küünlavahaga katsetamine ka paras jändamine... Oleks huvitatud just vastavale temperatuurile vastava määrde saamisest.
Austage ka teisi jahimehi!
Re: Suusad
Puusuusad tasub kindlasti tõrvata, kui nad seda juba ei ole. Selleks passib tavaline ehituspoodides müüdav männitõrv. Määretest parafiin, abi saad nt sportlandist.
On olemas selline universaalne määre, värvilt helesinine ja madalas pruunikas karbis.Sobib pea iga ilmaga.Ja suusapöhjad soovitavalt ikka korralikult eeltöödelda.
Oleneb, milleks tahad määrida. Ega puusuuskade ja plastide vahel põhimõttelist vahet pole, "üleminekuajal" plastile käisid needsamad vanad määrded. Puusuusal ei püsi määre hästi peal kui põhi korralikult tõrvamata. Ka käituvad puusuusad külmaga teisiti kui plastid (mis sulaga on suhteliselt libedamad ja külmaga mitte eriti). Kui tahad edasi libisemist parandada, siis pead panema parafiini (ette ja tahaotsa), kui tagasiandmist, siis ikkagi keskele pidamismääret (värske lumega enamasti tõrvabaasil tehtud). Universaalselt head määret pole olemas kuigi nn "rahvasuusatajate" jaoks poest võid sellenimelist saada. Suhteliselt head on tagasilibisemise suhtes keskelt sakkidega suusad (plastist jahi- ja matkasuusad). Omal ajal (ju ka praegu) katsid põhjarahvad suusapõhjad karusnahaga - ühte pidi libises hästi ja teisi pidi hea pidamisega.
Tõrv puusuusale
http://www.a2k.ee/tdetail.php?cat=24&de=1544
http://www.a2k.ee/tdetail.php?cat=24&de=1544
kirbul õige,karusnahaga kaetult on väga hää,kriksumine kaob ära ja nii soad hääletult liikuda.
Jaht on kunst kus padrunitega ei koonerdata ja vange ei võeta.
Suusamäärdeid köige parem käia kysimas spordipoodidest.Hea kui satud sellise myyja otsa kes ise selle alaga tegeleb-oskab hyva nöu anda.Ise kasutan Rakveres vanas turuhoones tegutseva yrituse teenuseid-hea teenindus ja asjalik nöuanne. 

Eile oli keskturu värava juures üks suusamüüja. Müüs vanu puusuuski (ka laiu) ja määret.
Mis maksid- ei tea hinda polnud juures. See paistis selline kokkuleppe asi olevat.
Mis maksid- ei tea hinda polnud juures. See paistis selline kokkuleppe asi olevat.
Viimati muutis enkidu, K Veebr 17, 2010 10:13 pm, muudetud 1 kord kokku.
-
Äkki räägid mis laiad maksavad?
Ostsin tavalist puutõrva ja tõrvasin sellega .Ei ütle ühtegi halba sõna ainult hinnavahe oli tuntav 1l puutõrva ca70EEk ja 100gr suusatõrva ca130 EEK
Ega neil tõrvadel puusuusa puhul tuntavat vahet ei olegi.
Oskab keegi äkki juhatada, kes võib müüa nn. vanaaegseid puusuuski. Jõlkusin küll Tallinnas Keskturul mitu korda, kuid kahjuks peale ei trehvanud. Miskist Tartu turu kaupmehest on ka kuskilt jutt meelde jäänud- kahjuks aga "möödaminnes" külastamiseks kole kaugel. Oleks tänulik kontakttelefoni üle- "ükskord ma sinna satun nagunii"
.
Oskab keegi äkki juhatada, kes võib müüa nn. vanaaegseid puusuuski. Jõlkusin küll Tallinnas Keskturul mitu korda, kuid kahjuks peale ei trehvanud. Miskist Tartu turu kaupmehest on ka kuskilt jutt meelde jäänud- kahjuks aga "möödaminnes" külastamiseks kole kaugel. Oleks tänulik kontakttelefoni üle- "ükskord ma sinna satun nagunii"

ikka lõbusalt
Saatsin Sulle Aivar kirja mönede kontaktidega, kae järgi.
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Tervist, et siis küsimus selline, et ega keegi ei tea kust saaks osta plastikust jahimehe suuski, eestist?
Küsi Pärnu suusatehasest Hunt-Visu on suuskade nimetus ja viimati olid müügil nad http://www.matkatarve.ee/?125&id=661 hinnaga 1925 kohalikku rahakest.
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.