Minu varustus peal jahirelv on metsas revolver ja pikk jahipuss...pean silmas pikka millega saab reaalselt seale kahju teha mitte ainult nahaka võtta.Neid ei ole mul võib olla mitte kunagi metsas vaja kasutada...aga kui tekib vajadus olen ma selleks valmis.[/quote]
Oot- oot ma ei saa nüüd aru oled sa üldse täismees, oled üldse eesti metsas käinud, nagu eelmisest kirjutisest lugesin, siis mingi kord vist onudega seajahis ikka käisid. Aint see ülejäänud jutt kuidas pead seal pidevalt laetud relvaga elu eest valvel olema on küll TV ja netipõhine või siis midagi Westerni laadset, et 45 Peacemaker puusal ja valmis pidevalt haarama. Sul nagu jutu järgi võimalus 10m pealt vindiga seast vahel mööda lasta ja siis kui siga ründab rabad puusalt oma Coldi, millega võid lennult 5 sendist tabada ja peale kuue kuuli seale silmade vahele kihutamist lõpetad ta piinad oma poole meetri pikkuse teraga pussnoaga. Anna andeks kui pisut irooniliseks läksin, aga tegelikus jahis meie metsades need asjad nii ei toimi. Siinmail võib tavaline eesti mees metsa minna täiesti relvastamata kartmata ohtu oma elule. Üle 30 aasta on nii jahis kui ka niisama metsas käidud ja ka seal lausa ööbinud ainsaks terariistaks 10cm teraga puss okste lõikamiseks ja jahil ka looma tegemiseks. Rünnata on metsloom mind üritanud ainult täieliku põgenemisvõimaluse puudumisel, ka vastsündinud põdravasikas on mu pükse nuusutanud, kus lehm vaatas eemal võsas ega tulnud ligi. Ei väida ka vastu, et pole erandeid, kus loom inimest ründab. Sellel juhul on aega muidugi väga vähe ja kaitsta jõuab end käepärast oleva relvaga 1-2 lasuga. Kuni oma Colti vinnastad on siga sul juba jalgevahelt läbi jooksnud, pika noaga ei suuda sellel juhul enam midagi teha rünnak on lihtsalt nii kiire ja jõuline.
Mis puutub ohuolukorda, kas looma või kurjategija ründel, siis selleks puhuks olgu ikka niisugune relv, mida kinnisilmi käsitseda suudad, millega oled nö kokku kasvanud.[/quote]
Selliseid 30 aastat jahil käinud ilmaparandajaid on kahjuks meie Eesti metsad täis.See et sa lasta ei mõista kiirelt on küll üksi sinu viga.Mina suudan teha 6 lasku küll püstolist 3 märklaudu umbes täpselt 3 sekundiga.Kuldi kihavasid on mul väiksemat sorti plekkämber täis ja jahil ei käi mitte üksi.Ka jälge ei aja üksi,relvasid on kapis rohkem kui enamus lasketiirudes.Alates õhrelvades kuni 45/70ni välja.Kas jahipere siin foorumis tahab väita et kellegil ei ole siga peale külge saamist 30m + kuhugi poole liikunud või.Olen jah noor jahimees 7-8 aastat aga metsas võib olla 2 meest kes võivad minuga rinda pista sigade küttimises.
Toon siis veel ühe näite...siga saab pihta ja asud jälitama oled.Lugematuid kordi olen läbi pugenud pajuvõsast mis on sellise paraja kõrgusega et kaugele ei näe ja püss jääb naks naks okste külge kinni.Püss paju võpsikus okste taga kinni aga pead alla ei saa panna sest oksad torkavad silma peast välja. Kuidas toimid seaduse järgi,lampi ju olla ei tohi püssi küljes???või oled nii kõva mees
duv et lased ühe käega??? Tee järgmine liigutus võta toas püss kätte ja mine astu teise tuppa läbi ukse ja nüüd kujuta ette mida sa teha saad kui siga on teises toas ukse kõrval suht keeruline,kas pole? Vaata mina ei tunne sind ja sina mind nii et enne kui sa oma 30 aasta staazi siin hakkad esile upitama tasuks ikka kindel olla et mees ei ole üle xxx sea lasknud.Seda hoolimatta ilmast kohast või riiklikest pühadest.
See aasta on meil isaga 2 peale juba 6 kulti ja ainult 1 kohe paigale.Kõik sead lastud abaluu lasuga.Peaks ju maas olema...ei pea ega enamus ajast ei olegi.Ühe sõralisega oli nii et oli lastud leitsime üles ja samal ajala lendas teine kult meile peale.Õnneks oli käsi kiirem kui sõrg.30 mintsaga 2 kulti mõlemad korralikud loomad.Korralikud kilbid peal...mõlemal ihu kiskumise jälgi täis ja ühel munad paistes ja kärnas taga.
Ja sellest sea laskmisest siis ei ole sitt püss ei ole sitt optika ja moon on kah kallis.laskja olen samuti hea.See mees kes räägib et siga jääb kindlalt ühe matsuga maha

see mees ei ole rohkem kui 2-3 siga oma elu jooksul lasknud.10nest seast 4 jääb hea juhul esimese matsuga maha ülejäänud pead ikka metsast üles otsima..Ülejäänud kõik liigutavad end 20meetrist kuni paari kilomeetrini...kus kohast see jõud võetakse ei tea,ju on jumalast antud. Olen lahanud sigu millel pole südamest midagi peale vereklombi järgi.Olen lasknud siga klassikalise abaluu lasuga ja kuul on ***** välja tulnud.Ma ei lähe peale laskmist kunagi pukist alla ja ei aseta püssi puki kõrvale et see siga on maas.See viitab jälle võhikusele.Jaht on läbi kui sea lihakeha ripub....
P.S milleks revolver sest tahan
ise oma jahiprobleeme lahedada mul ei ole vaja kellegi teise koera ega teist jahimeest keda ma oma eluga ei usalda.Küll näinud mehi kes peale laskmist ei julge mõeldagi pukist alla tulemisest.