Kobras 2010

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas duv »

Beretta kirjutas:Kui peale laskmist kobras vette kaob tuleks järgmisel päeval samas kohas kasutada Tom Saweyr'ist tuntud surnukeha veepõhjast ülestõstmise nippi ehk lasta kahurit.
No tunduvalt odavam ju natuge kannatust varuda ja eks laip mõne aja pärast ikka pinnale tõuseb.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas honkomees »

kakuke kirjutas:...
Vaata siit http://www.aai.ee/?page=oopaev mis kell kuu alles tõuseb. Siis saad pihta miks eile õhtul kell 9 kuud ei näinud. :D...

Krdi loll vanainime ... ikka harjunud et see kuu mõne minuti või veerand tunni võrra oma toimetamisi nihutab, aga tuleb välja et kohe mitu tundi vahet eelmise päevaga võrreldes ... õpi kogu elu ja ikka sured lollina
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas kakuke »

Kui vette lasta peab kobras olema nii ligidal, et saab välgu kiirusel tabamuse saanud loomale konksu taha. Siis ei lähe ta enam kuhugi, ka poolsurnult mitte. Muidu ainult komposti tegemine puhtalt, eriti voolavas vees. Aga eks tegijal juhtu ikka. :M
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
angoora
Postitusi: 2
Liitunud: T Mär 30, 2010 4:39 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas angoora »

huvitav palju neid kobereid tegelikult lastakse Mina olen tänavu 1he jää
alla jätnud
Pikkmets
Postitusi: 45
Liitunud: N Dets 31, 2009 2:31 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas Pikkmets »

Meie seltsis lastakse ikka hulga. Mõned aastad tagasi oli kopraid nii palju ,et võisid iga kraavi ääres neid lasta. Praegu aga on ainult mõnes kohas, kõige rohkem jões. Ise olen kaks tükki lasknud.
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas hundikütt »

No lõpuks mulgi kobras käes.Ei saanudki passida, jõudsin ojaäärde,ja tema kohe nina ees kaldal.Pärast ujus veel mitu looma aga vette ei tahtnud lasta ja minust nad ka ujuma jäid.
alokauber
Postitusi: 250
Liitunud: R Jaan 08, 2010 8:40 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas alokauber »

Käisingi täna uuesti vaatamas pole kobrast kusagil ulpimas näha. Aga uus kobras toimetas küll vaikselt. Võis ka see eilne olla kes pihta ei saanud. Kui vana see 10-kilone kobras olla võib teie arust. Aga tänasel kopral vedas. Istusin kaheksani tooli peal jõe ääres, siis otsustasin minna allavoolu jõge kontrollima. Minnnes tühjus, aga tagasi jalutades kuulen mingit imelikku krõbinat ja päris valjut. Ajasin end kikivarvukile ja vaatasin üle rohu ja nina ees toimetaski krõbina autor. Toimetas veest välja ulatuva võsa vahel. Vahepeal sukeldus ja ss hakkas vaikselt allapoole minema. Tuul oli veidikene pool kihtu jõe poole ja kobras pani "laksti" vastu vett. Neil peab ikka hea nina olema. Mõtlesin siin vahepeal öösel uuesti minna, et äkki öösel toimekam ja kuuleb teda kalda peal toimetamas, kuigi jõel suht kiire vool ja vulinaga halvasti kuulda. Mis te arvate sellest mõttest öine trip teha?
Trophy Hunter
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas hundikütt »

See 10kg sul eelmise aasta ,,kutsikas,,.Lasin ise täna samasuguse.Need üsna lollid ja julged.Küllap sul paar suuremat ,sellist üle 20kg ka seal on.Aga see öine tuiamine vast ei toida,kuulda ju võib aga laskmine ja kätte saamine :M .Kõige parem aeg ikka vast 19-21.EDU.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas Feen »

Kui on aega 19-21, siis kindlasti. Kui on kuu, siis öö ok. Kui on linnakuma ja ok optika, siis öösel ka tore. Muidu ongi öö tore, aga selleks hooajaks pole enam jäänud sobivat ööd, kui just ööks ei loe kella 4, kuni hommikuni (ja hommik ka). Siis ragistavad usinasti, sätid positsiooni paika, ootad valgenemist ja nopid ära.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
metsavanamees
Postitusi: 24
Liitunud: K Juun 11, 2008 3:20 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas metsavanamees »

No nii,peale pikka püssi tuulutamist oli Diana ka minule armuline.Kohal olin kusagil kella 19.00paiku.Pool tunnikest passimist ja vaatan,et vesi lööb pajupõõsaste vahel tuttaval viisil lainetama.Hetke pärast aga pistab kober minust umbes 10m kaugusel pea veepinnale ja hakkab kaldale ronima,tuli ära kutsuda.Sellel aastal siis esimene.
Kasutaja avatar
freditaks
Postitusi: 34
Liitunud: T Mär 24, 2009 3:34 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas freditaks »

Kobras nähtud,mitu korda isegi optikas olnud aga lasta pole jõudnud alati on minema vingerdanud oma naha.. :D muidu tegutsevad küll aga vesi nii suur,et ilma paadita ei ole erilist midagi teha.Aga on vist sedasi,et esimene väljaskäik on neil enne 7 natuke ja siis kaovad mõneks ajaks nagu ära ja siis enne pimedat ja pimedas põhi möll..
Varsti kui vesi kallaste vahel tagasi siis läheb madinaks :lol:
alokauber
Postitusi: 250
Liitunud: R Jaan 08, 2010 8:40 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas alokauber »

Käisin täna jälle kobrast piiramas. Va sindrinahk sai jälle minekut, mingi 20.30 nägin teda sukeldumas. Siis natukese aja pärast ujus veel korra ringi. Tuli kaldalegi, hakkasin hiiilima, vaatasin korra jalge ette et kuhu astun, kuulsin rohu sahinat ja kadunud ta oligi. Mind ta ära ei näinud kohe kindlalt aga oma nuhti ta kusagile ära kadus igatahes. Jube raske ikka seda õiget momenti ära tabada millal saaks lasta. Kavalad on ka ku**did. see oli jälle nooruke kobras. Vanad ei kavatsegi end näole anda. Aga tahtsin ka küsida, et kas kobrast tasuks ka hommikul vaatama minna. Kui jah, siis mis kell peaks paigas olema?
Trophy Hunter
Kasutaja avatar
jahipuss
Postitusi: 121
Liitunud: L Mär 08, 2008 10:14 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas jahipuss »

Siis kui hakkab valgeks minema siis tasub vb hommikul uurida .
mõtle mitu korda sihi üks kord
Teras
Postitusi: 50
Liitunud: P Aug 30, 2009 1:36 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas Teras »

Olen käinud ka enda kopravetel aga vett on nii palju, et paras oleks mootorpaadiga mööda metsa sõita. Aga eile juhtus selline huvitav asi, et leidsin ühe surnud kopra ja seda Tallinn-Haapsalu mnt. äärest. Kui keegi teab kus asub Palivere viadukt. Kobras oli vaadanud, et silla alune truup on liiga tihe, ja kiire vool ning ei tahtnud sealt läbi minna ja ta otsustas üle silla ronida, on ikka vennike. Sealt oli tal kõva 20 m tõusu, siis üle asfalti ja siis teises otsas oli löögi saanud. Koristasin ära ja viisin metsa. Mägironja-kobras.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Kobras 2010

Postitus Postitas honkomees »

Teras kirjutas:Olen käinud ka enda kopravetel aga vett on nii palju, et paras oleks mootorpaadiga mööda metsa sõita. ....
Meil on metsaall lumi põlvini, samas põllud juba pea puhtad, kopratiikidel hakkavad ka kobraste väljakäimise kohtades augud tekkima. Aga see ilm, õhtune vihm ja udu segavad, kuud kah pole ja kobras tuleb ikka peale kaheksat välja.
Eile sain ka käe valgeks, nüüd lähen abivahendega vaatama, kas ka kätte saan.

Teras kirjutas:... Sealt oli tal kõva 20 m tõusu,.... Mägironja-kobras.
Meil neid hulgi, ainult et mitte teetamme ei ületa, vaid puid käivad regulaarselt võtmas. Just käisin eile ühes kohas, ojal selline ürgorg, luha äärest tõusevad enamasti püstloodis seinad, tõusunurk nii 80-85 kraadi. Ise laskud ja tõused seal, kus mingi nõva ehk voolukoht oja suunas ja kalle talutav. Aga kobras paneb oma koormatega mööda püstloodis seinu nagu ludin.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Vasta