sõiduk

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas Ain Aavik »

Meelde on jäänud ütlemine: ''Mida vingem nelivedu metsa ronima lasta, seda kaugemale tuleb traktor järgi kutsuda!'' 8)
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Kasutaja avatar
-Imre-
Postitusi: 197
Liitunud: T Mai 31, 2005 9:33 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas -Imre- »

Joosep Käba kirjutas:AWD otse ringi panna ongi ju kõigi rataste vedu.
Tavaliselt on just nende awd pillidega aga see jama et sinule KÕIGE vajalikumal hetkel need igast "sidurid", "pidurid" veokontrollid ja muu kamm otsustavad 2WD kasuks. :M

Maasturitel, kui on AWD siis tavaliselt saab keskdiffri lukku panna ja olemas ka aeglusti, näiteks Landcruiser 90.
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: sõiduk

Postitus Postitas Joosep Käba »

mosse kirjutas:No a tolle pärast ju tehaksegi vahet, et on esiveolised, tagaveolised, neli(k)veolised ja POOLEveolised. Ma ütleks et asi on Joosepi kirjeldatule pigem vastupidine: sidurid-pidurid jms koos teise otsa veoga hakkavad tööle alles siis kui masin juba lootuseltult sisse on jäänud. Aga nagu vanarahvas ütleb, et parem hilja kui mitte kunagi. Saab ennast vähemasti veel sügavamale kaevata :D .


See on päris 4x4 asjade poollibisevate diffrite ja sarnastega nii.
Kui sa aga lased mingi nn "poolearulise" reunauldi või crv või volkari või .... sarnase nn sidurid kuumaks(loe jääd kinni) siis enam asi ei toimi. Vedu läinud.

Osadel asjadel kui ratas hakkab väga kiirelt tühja käima kontrollib veo nii ära, et ei jõua mootor enam ringi asja hästi vedada. :shock:
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: sõiduk

Postitus Postitas Joosep Käba »

quote]
Maasturitel, kui on AWD siis tavaliselt saab keskdiffri lukku panna ja olemas ka aeglusti, näiteks Landcruiser 90.[/quote]

AWD ei eelda keskdiffri olemasolu. Seal võib ka mingi sidur olla. See lihtsalt nimi ja ei reeda veel seda mis masinal küljes on.

LC90 on tõsine maastur koos kõige juurde kuuluvaga. Lisaks sai juba tehasest ka pärislukuga tagadiffrit. Kas see muudab pilli kui seal AWD või 4x4 on peale kribatud?
Ka enamus nipponi kastikaid ei ole päris õige 4X4 asi.
Maanteel nelivedu ei ole hea kasutada. Vahekast kui selline koos keskmise difriga puudub. :wink:
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas Pauli »

Pole neil uuematel kastikatel küll kõhu all käinud, aga vahekast vast ikka eksisteerib. Kuhu nad muidu aeglusti ja esiveo lülituse mahutavad? Käigukasti integreeritud? "Vanakooli" lülitatava esiveoga maasturitel (Patrol, UAZ, Jimny/Samurai etc.) ju kõigil vahekast olemas, lihtsalt difrit põle. Enamasti tingibki aeglusti vahekasti olemasolu - on ju tegu sisuliselt kahekäigulise käigukastiga, mida päris käimariga kokku ehitada pole otstarbekas.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas aivar00 »

Uuematest kastikatest on kõigil vast ikka vahekast olemas. Ainuke keda pole kaenud on Isuzu. Tolle isendi "hingeelu" minu arvates Honkomees juba veidi lahkas.
Hiluxil olemas vahekast, kuid keskdifferentsiaali ei ole. 2005 mudeliuuenduse järel muudeti ka vahekasti korpuse kuju (vanal-2005 on nagu väljaulatuv võõrkeha seal kõhu all).
Mazda-Ford- neil jooksuosa sama- olemas kah vahekast, mitsul kah. Vanadel Vitaradel -Jimmydel kah vahekastid.
Amservi enda mehed on ka imestust avaldanud, miks Toyota ei ole Hiluxile kõvemat varustust nagu on Länkaril (keskdiffer näiteks) külge ehitanud. Samas lisadena on võimalik igasugu imevidinasi juurde osta. Ise arvan, et asi on hinnapoliitikas. Mida keerulisem on masin (mis sellest et ka suutlikum) seda rohkem too ka maksab. Ja Hilux ei ole ette nähtud "ärimeestele" igapäeva sõitudeks vaid on ikkagi tööauto. Üks näide elust enesest- Amserv Järve müüb kui ma ei eksi siis praktiliselt terve aasta Hiluxi, millisel on Artic trucki tõstesari küljes. Miskipärast ei osteta :M
ikka lõbusalt
vidrik
Postitusi: 122
Liitunud: T Jaan 12, 2010 12:48 am

Re: sõiduk

Postitus Postitas vidrik »

mjah aga see hind millega müüakse on ikka väga vihane...kui ma ei eksi siis see artic sari autole maksab miskit 100k+ ausalt äeldes ei ole selle raha eest seal seda assja 100k eest saab tavalise hiluxi 2 korda kurjameks ajada
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas andrus »

Päris arcticul ja eestis pakutaval arcticul on ikka väga suur vahe......
jahismurf
jell
Postitusi: 65
Liitunud: L Dets 05, 2009 2:25 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas jell »

Andrus, ega ikka ei ole küll. Mul hea sõber 2009 aasta Venemaa absoluutne meister (TR-3 klassis) offroadis ja neile Toyota Baltic annab alati enne lansseerimist uued autod kätte paariks nädalaks. Ka Arctic Truckid. Kaaluti võimalust ehitada tehas Tallinnasse aga peeti rentaablimaks teha see Riiga kuna see nagu Baltimaade keskus. Ise käisin vaatamas nende autode teste ja täiesti uskumatud loomad olid. Minu mäletamist mööda oli selle tõstesarja hind umbes 12 000 EUR-i, võin ka natuke eksida aga ma arvan, et tegelikult vahet ei ole sellel mõnel tuhandel eurol. Niikuinii ei jaksa sellist osta. Nii et ei ole nõus väitega, et meil siin müüakse mingit lahjemat varianti kui mujal. Täpselt samasugune on. Iseasi on see, kas seda ka vaja on. Keegi targem inimene on juba ammu siin öelnud, et mida parema läbivusega auto, seda kaugemale metsa tuleb kutsuda traktor teda välja tõmbama, sellega olen täiesti nõus :D
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas tony »

Islandil Arctic Truckiga sõitnud piisavalt,nii et kui rahakott kannatab,siis soovitan soojalt.Hinnad seal sedasi:kui Toyota maksab 30 000 euri-i,siis lisad lähevad maksma 20 000 eur-i.Kas Tallinnas müüdaval isendil on täispakett või mitte ei oska kommenteerida kuna infi selle kohta vähe.Islandi omadele paigaldatakse näiteks 150 liitrised paagid,vahetatakse reduktorid jne.
Viimati muutis tony, L Apr 17, 2010 3:48 pm, muudetud 1 kord kokku.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas andrus »

Sa nüüd Jell tahad väita,et islandlane ja see käkk mida meil müüakse Arcticu nime all on täpselt sama??
jahismurf
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas tony »

Veel selline asi tuli meelde,et kui küsisin kas kusagil Euroopas ka selliseid tehakse,siis sain vastuse et üks on Norrasse tehtud ja ülejäänud sõidavad ainult Islandil ringi.Kui mõni teab asjast täpsemalt siis paluks julgelt kommenteerida.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas tony »

andrus kirjutas:Sa nüüd Jell tahad väita,et islandlane ja see käkk mida meil müüakse Arcticu nime all on täpselt sama??


Välimus on selle Tallinna autol küll Articu oma (s.t.peaaegu kuna ei näe sellel ees tunkraua paigaldus kohta) aga kas ka sisu???
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: sõiduk

Postitus Postitas Joosep Käba »

Kui need kaks (hiiluks ja üks länkar) siia testida ilmusid siis miskis autoajakirjas kirjutas Läti tütarettevõttes tehtud pillidest. :?:
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: sõiduk

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Kuna lumi jälle nabani ,siis räägiks motokelkudest.Kellel kogemusi võiks neid jagada ,endal kahjuks antud valdkonnas teadmised puuduva.Huvidaks sellised elementaarsed asjad:kas pehme lumega tast üldse midagi abi ; milliseid linte eelistada ;kui võimas peaks rahulikult kulgemiseks olema; millise firma toodangut tasuks eelistada ;kui "janused" nad on ja mida peaks veel silmas pidama?
Vasta