koll kirjutas:To Kaupo:
Oot, nüüd ei saa enam miskit aru. Millise jahi- ja laskesporditarvetega kaupleva ettevõtte palgal Te olete?
Küll müüte NightForce sihikuid super soodsa hinnaga, küll laadimistarvikuid, kuule, püsse ja igasugust muud "kama". Valgustage inimesi, et ei tekiks valesi arvamusi.
Eestis ei müüda jahinduse ja laskmisealast varustust ehk "kama" supersoodsa hinnaga. K.a. Kaupo ja Nightforce. Tollel ei ole minuteada Eestis ametlikku esindajat.
Kuulid - Eestis on vist edasimüüjad ja on vahendajad, kes ostavad kuule jaekaubandusest - küll välismaisest.
Kuid tagasi teemasse tulles. Kui mina tegelen oma sportliku hobiga, siis olen ma iga toetaja üle õnnelik. Samamoodi on rahul ka Jahispordiliit. Ala, millega me tegeleme on üsna kulukas. Kui mul on võistluste korraldamisel valida, kui suure väärtusega auhinnalaua ma välja panen, siis eelistan kasutada sponsoreid. Ilma nendeta näiteks Metspahril 100 keek eelarve saamine läheb ju osalejatele muidu liiga kalliks.
Sponsor esindab kaubamärki - vastav kaubamärk riputatakse üles ja viidatakse - sõltumata seda haldava ettevõtte nimest. Juhul, kui sponsor omalt poolt lepingut rikub, saab ka teine pool reklaami piirata - lihtne. Ja meie ju loodame, et toetuslepinguid ei sõlmita nende rikkumise usus.
Seega, rohkem toetajaid ja sponsoreid ja vähem üksteise kirumist. Me kõik teame juba, et mitmed jahikauplused ei saa omavahel läbi ning käib üksteise süüdistamine. See on asi, mis peaks tegelikult varju jääma - ettevõtete omavaheline asi. Et kallid kaupmehed - ärge tooge omavahelisi tülisid hoolimata ükskõik kui suurest antipaatiast iga hinna eest suurele ekraanile. Iga süüdistus määrib märkamatult ka süüdistajat.
Ahjaa, omalt poolt isiklik kogemus ka Jagdhofi meestega. Oleme teinud mitmeid kokkuleppeid. Suusõnaliselt. Üsna oluliste summadega. Ja osapooled peavad sõna. Lubatud-tehtud-kõik.
Ahjaa, Hanno ikka veel kahjuks ainuke müüja siin foorumis. Vähemasti oma nime alt. Kiitus Hannole aga teised??