Mõte hea, kõik on võimalik trenni käigus hobusele selgeks teha. Olen pidev metsas kolaja (hobuse ja koeraga = jahikoer). On olnud igat sorti elamusi ja kohtumisi loomadega. Soovitus, kui hankida hobune, siis rohkem tööhobuse tüüpi loom . Sporthobusel teine närvikava ning erutub kergelt ja lahkumine metsloomaga kohtudes kiire kipub olema. Kohtunud olen kõigi kiskja liikidega (üksik isendid). Iga ühega omamoodi.
Usun,et see jaht hobusel tõuseb päeva korda. Ise mõtlen sinna poole, kuna ise kasvatan ja koolitan hopse, siis kasvulava on juba super. Mul metsamatkadele ja loodusvaatlustele (suvel kesköö paiku toimuvatel matkadel) koolitatud loomad.
sammal.habe kirjutas,et põder hobusele ei taha ligi minna,pelgab.Aga olen kuulnud,et indlev lehm põdrapulli meelitab ligi .Seega mehed,asi selge kelle seljas vähemalt põdra jahile ratsutada.Lõpu märkusena,et ei suutnud seda lugu piltlikult silme ette manades , kuidagi tõsiseks jääda. :
Soomes käib tuttav jahimees jahil mustangiga.Ei karda ta hobune õhkuhirmutatud lindu,kõige imelikum,ta mustang tunnetab jala all,sambla sees auku või kaljulõhet.Mets sealkandis tõeline kivikülv.
Pole tõesti paha mõte, ennemini sööb undu mõne nõrga närvilise jahimehe nii,et sussid ka enam ei paista, kui nad hobuhuvilisi neiusid kiusama hakkavad. Eks teie hulgas neid küll,kes kannavad püssi,aga nii kui hunti või karu näevad,siis miskit paksemat (vedelamal kujul) mööda säärt alla voolab. Ennegi juhtunud,kus mees ehmatand palja pulli nägemisest paksu püksi....
Hobusega jahipidamine on vägagi mõttekas idee. Tulin just hobusega põtra hiilimast. Kuna tegemist oli esimese jahiretkega, siis väga pikka tuuri ette ei võtnud. Pigem harjusime olukorraga. Pauku igaljuhul hobune ei kartnud - proovisin enne metsa minekut igaks juhuks enne järgi Olen ka varem hobusega jahil käinud - Hiiumaal Kassaris mereäärsetel lagendikel ja laidudel hane jahtimas. Minu arust hobusega hiilimisjaht on üks huvitavamaid jahipdamisviise üldse. Homme hommikul võtan hobusega pikema tuuri ette ja lähen vaatama neid raiesmikke, kus täna hommikul kolme põdraga kohtusin
Hobusel peaks midagi punast küljes olema kindlasti!Punakaid lehmigi on kogemata maha lastud.Aga ratsa jahil käimine on vinge asi.Sai ka kunagi proovitud ja ega loomad ei oska sellist tegelast kahtlustadagi.