Ja Kakuke küsis ka siin eespool midagi, ootame endiselt lahtiseletamist

kraavik kirjutas:Tõnno, ma saan aru, et maaomanik unistab olla see, kes keelab, käseb, poob ja laseb. Kuid asja tuleb vaadata ikka reaalsema ja kainema pilguga. Maaomanik saab täielik kunn olla vaid väikeulukijahi osas - otsustab, kas üldse ja kui, siis kellele väikeulukilube müüa ja mis hinnaga. Siingi on seadus seda õigust linnujahi osas kohitsenud.
Seega jääb maaomaniku trumbiks sisuliselt ainult õigus jahipidamine omal maal keelata. Sellega kaotab ta õiguse saada hüvitist ulukahjude tekkimise korral (v.a. puunkaru, hunt ja ilves, kelle kahjud korvab riik). Mina näen seda asja nõnda, et ainus, milles maaomanikul on võimalus jahimehega reaalselt kokku leppida, on ulukikahjude hüvitamine mingitel muudel alustel, kui seadus annab. Jahimaa kasutamise eest rendi saamine on küll enam kui kahtlane, sest jahimehe rahakott ei kanna seda lihtsalt välja.
teadjamiis kirjutas:kraavik kirjutas:
Kas ma olen õigesti aru saanud, et see 3000 krooni hüvitist ühe koprapesakonna eest on seadusest välja võetud?
Täitsa õigesti saad aru asjast, koprad jäävad maaomaniku mureks aga küttida neid ise ta ei tohi kui ei ole jahitunnistusega jahimees, selleks peab maaomanik ise kellegi poole pöörduma
tõnno kirjutas:
Esmapilgul tundub küll nii, kuid jahiõigus kuulub maa omanikule. Jahipidamise õigust, millega kaasnevad kõik vajalikud load ja dokumendid, võib maaomanik väikeulukile kasutada ise või kõikide ulukite osas edasi anda. Siis kuulub jahipidamise õigus rentnikule. Ja ulukist saab omand, kui on kütitud. Nii võib maaomanikust saada kütitud uluki omanik, nagu kõigist, kel jaipidamise õigus. Peale maksmine on teoreetiliselt võimalik, näiteks sellesama kopra puhul. Küll aga ei saa jahirentnik loobuda uluksõraliste ohjamisest, kui maaomanik pole jahipidamist keelanud.
kakuke kirjutas:Sarvik, Sul need väikeulukid ikka väga sassis.Millise väikeuluki territoorium on 20 ha?
Pigem võib mõni kits sellise lapi peal elada, kui rebane, nugis, kährik, linnud jne (ok võibolla jänes on suht paikne, aga ...kui mõtlema hakata siis kobras ka mahub teinekord alla 1ha lapile ära, aga ...)
Ax1600 kirjutas:Jahinduse tulevik. Vähemalt esimeses osas
http://dh2.envir.ee/atp/public/adr_uplo ... 295798.pdf