teemast....
isiklik kogemus ütleb et välitingimustes on nn. kuul kuuli laskmist ka viljakotilt lastes raske saavutada...
kuna olen jätkuvalt arvamusel et inimlik viga (vähemalt minu puhul on see nii) on suurusjärgu võrra suurem (ilma toeta laskmisel) kui relva/kuuli viga siis ei maksa seda relva/kuuli täpsusklassi üle tähtsustada.
teemaarendusest....
arendaks spordika teemat kontekstis miks võiks spordika omamine/kasutamine jahikuulilaskurile hea olla.....
hea ta võiks olla seetõttu et.....
*sobib jms treeninguks...sihtimiskoht sea nina ees
*sobib vss treeninguks....distants 50 m ja märkleht ka poole väiksem.
*padruni hind on 10X väiksem...keskeltläbi üks kroon pauk.
*sumpariga pauk on pea olematu....ei häiri naabreid
*tagasilööki olematu....võib ka 10 seeriat jutti lasta ja ei tunne et õlg oleks põrutatud
siiski on spordikal üks oluline puudus....ta ei ole samasugune kui teie võistlus/metsapüss....ja kuna trennis peale üldiste laskeskillide kujundatakse ka harjumist/kohandumist konkreetse relvaga siis on olulised:
*kaal
*raskuskese pikiteljel
*optika telje kõrgus rauast
*päästiku tugevus/käigu pikkus
*lae mõõdud/nurgad jne.
viimasel ajal olen mõnede laskurite spordikad "disaininud" nende võistluspüsside sarnasteks.
lahendatud probleeme on erinevaid kuid tüüpiline on spordika suhteliselt pika ja raske raua (eriti+sumpar variandi) tõttu pikitelje raskuskese, mis asub spordikal kuni 40cm (!!!!!) eespool...
illustreerival pildil kaba alumiiniumosa sees on 685 gr. tina, üldkaal 4950gr., sumpariks kasut. sama sumparit mis võistluspüssil.