Jah,küsimuse püstitus ehk teadmatusest veidi vildakas! Kui seadusega lubatavad kaliibrid meie suurulukitele ei sobiks ,siis nad ju ilmselt meil lubatud poleks! Et siis tappisvõimu neil üsna suure varuga kõigil.Valides tuleks hoopis vaadata millise kaliibri kasutamisega ise hästi hakkama saad,et ei hakkaks pärast mõnda pauku omaenda püssi kartma ,nagu mõni mees oma naist kardab

Mis kasu oleks heast relvast ,kui enne pauku silm kinni läheb ja keha imelikke jõngsakaid hakkab tegema.Paraku tihti oma kogemuste puudumisel sellised asjad sünnivad."Näe sõber v kaupmees soovitas just seda püssi ja minu oma kohe summa ei jookse!"
Soe soovitus,kui eelnev kogemus puudub,mine mõne sõbraga tiiru ,vaata seal vähe ringi ja ma usun ,et enamus ei keela oma püssist mõnda pauku teha,kui oma muret kurdad.Nii saad ehk erinevaid kaliibreid proovida ,et siht selgem ja valik õlpsam oleks. Mul on neid mehi kahju vaadata ,kes on hulka pappi välja käinud ja siis oma "tööriistaga " toime ei tule.
Üks aspekt on veel- relva ja optika koosluus.Mida võimsam tulenui ,seda parem /kallim peab seal peal olema ka optika ,viletsad lihtsalt ei kesta!
Edu valiku tegemisel!