Probleem suitsuahjuga
- Kristjannn
- Postitusi: 106
- Liitunud: P Apr 26, 2009 7:26 am
Probleem suitsuahjuga
Tere.Selline mure siis,et tegin suitsuahju aga kala ja liha mis ma seal suitsetan jääb selliseks mustaks ja pigiseks,kuigi peaks jääma selliseks kuldpruuniks.Ahi ise koosneb järgmistest detailidest.Tulekolle,4meetrine toru,toru peaks olema mingist savist vist,vanasti kasutati kanalisatsiooni toruna,selline mis käivad üksteise sisse,diameetriga 20cm umbes ja suitsuruum on metallkast.Tegin ka maakividest kerise alla,et suits maakivide vahelt tuleks aga ka see ei aita.Kes teab mis viga võiks olla.Tänud ette.
Re: Probleem suitsuahjuga
Õige suitsuliha ongi ikka musta värvi, vähemalt vanasti kui suitsusaunas sai tehtud. See kuldne toon jätab mulle sellise va kuntsliku [mulje
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
- Kristjannn
- Postitusi: 106
- Liitunud: P Apr 26, 2009 7:26 am
Re: Probleem suitsuahjuga
Seda küll jah kui sinki teha siis muidugi jääb mustaks.Aga kala ja kana kaua ei hoia ja selle lühikese ajaga mustab ja pigitab nii ära ,et jube kohe,teistel olen näinud ,et jääb selline kuldkollane ja keegi öelda ei oska milles viga.
- raindrenkhan
- Postitusi: 219
- Liitunud: K Mär 26, 2008 10:26 pm
Re: Probleem suitsuahjuga
Pead vaatama mis puuga sa kütad ka kui sul liha sees juba on. Kuiv leppa puu see kõige õigem ikka 

Jaht ilma koerata on justkui saun ilma õluta
Re: Probleem suitsuahjuga
Targem oleks veel see lepp ära koorida,sest koor annab pigi ja muud mittevajalikku!! 

mõtle mitu korda sihi üks kord
Re: Probleem suitsuahjuga
Pane liha marli sisse ja probleem on lahendatud.
Re: Probleem suitsuahjuga
Ahju viga see vaevalt on.Ei tohi lihtsalt vanade kummikute ja tõrvapapiga suitsetada
.

Naine võib olla,koer peab olema!
-
- Postitusi: 663
- Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am
Re: Probleem suitsuahjuga
sinu kirjeldatud ahi 4m suitsutoru, keris, plekist kast? Kui kaua sa seda enne kütad, et ahi suitsutamiseks valmis oleks? keris toimib seal sees ju temperatuuri stabiliseerijana mitte üksnes tahmafiltrina. Kui kivid külmad siis jahutab ka suitsu maha ja niikaua kui ahju töötemperatuuri saad on tahm , õigemini küll pigi ennast mugavalt lihale sättinud ja rikub liha maitse ja mürgitab seda ka. Suitsusauna singil peal olev must kiht ei ole pigi, see kiht tekkib sinna pika (3-4) ööpäevase tossutamise järel aga pigitav ahi paneb oma teo toime kohe alguses tunni paariga ja siis enam mõnusast suitsumaitselisest lihast juttu olla ei saa. Muidugi on suur tähtsus ka põletusmaterjalil, alguses pool päeva kindlasti kuiv ja soovitatavalt kooritud puit ja hiljem kui tossu annad siis võib ka toorema halu sütele vinduma panna. Mina eelistan ja olen siiani ehitanud ainult alt köetavaid kerisega suitsuahjusid või siis keriseta ja kõrge kastiga (tuli on ca 1m allpool kõige alumisest liharestist). Proovi oma ahjus ilma keriseta teha ja usun, et annab tulemust, teinevõimalus küta keris enne liha panemist ahju ära ja plekk soojusta väljast poolt villa ja laudadest kastiga, muidu on iga tuulepuhanguga kastis erinev temperatuur. Jõudu
naised saunas rääkisid
Re: Probleem suitsuahjuga
Sa ajad ikka täitsa pada,olen liha ja kala suitsutamisega aastaid tegelenud ja ka neid turustanud.Liha jääb must ikka sellest et suits on must lihtsalt.Pane liha marli sisse ja asi vask.Mingist mürgist siin rääkida on küll lausa lollus,endal lasknud iga kuu paar satsi vet laborist läbi ja kõik ok.Õige liha ikka lepaga tehtud ja nati nõgine!teadjamiis kirjutas:sinu kirjeldatud ahi 4m suitsutoru, keris, plekist kast? Kui kaua sa seda enne kütad, et ahi suitsutamiseks valmis oleks? keris toimib seal sees ju temperatuuri stabiliseerijana mitte üksnes tahmafiltrina. Kui kivid külmad siis jahutab ka suitsu maha ja niikaua kui ahju töötemperatuuri saad on tahm , õigemini küll pigi ennast mugavalt lihale sättinud ja rikub liha maitse ja mürgitab seda ka. Suitsusauna singil peal olev must kiht ei ole pigi, see kiht tekkib sinna pika (3-4) ööpäevase tossutamise järel aga pigitav ahi paneb oma teo toime kohe alguses tunni paariga ja siis enam mõnusast suitsumaitselisest lihast juttu olla ei saa. Muidugi on suur tähtsus ka põletusmaterjalil, alguses pool päeva kindlasti kuiv ja soovitatavalt kooritud puit ja hiljem kui tossu annad siis võib ka toorema halu sütele vinduma panna. Mina eelistan ja olen siiani ehitanud ainult alt köetavaid kerisega suitsuahjusid või siis keriseta ja kõrge kastiga (tuli on ca 1m allpool kõige alumisest liharestist). Proovi oma ahjus ilma keriseta teha ja usun, et annab tulemust, teinevõimalus küta keris enne liha panemist ahju ära ja plekk soojusta väljast poolt villa ja laudadest kastiga, muidu on iga tuulepuhanguga kastis erinev temperatuur. Jõudu
-
- Postitusi: 1
- Liitunud: P Aug 29, 2010 5:12 pm
Re: Probleem suitsuahjuga
viska nõgest lepale sekka ...teeb ka kultse tooni...töötab hästi lesta suitsutamisel
Re: Probleem suitsuahjuga
Rafter kirjutas:Sa ajad ikka täitsa pada,olen liha ja kala suitsutamisega aastaid tegelenud ja ka neid turustanud.Liha jääb must ikka sellest et suits on must lihtsalt.Pane liha marli sisse ja asi vask.Mingist mürgist siin rääkida on küll lausa lollus,endal lasknud iga kuu paar satsi vet laborist läbi ja kõik ok.Õige liha ikka lepaga tehtud ja nati nõgine!teadjamiis kirjutas:sinu kirjeldatud ahi 4m suitsutoru, keris, plekist kast? Kui kaua sa seda enne kütad, et ahi suitsutamiseks valmis oleks? keris toimib seal sees ju temperatuuri stabiliseerijana mitte üksnes tahmafiltrina. Kui kivid külmad siis jahutab ka suitsu maha ja niikaua kui ahju töötemperatuuri saad on tahm , õigemini küll pigi ennast mugavalt lihale sättinud ja rikub liha maitse ja mürgitab seda ka. Suitsusauna singil peal olev must kiht ei ole pigi, see kiht tekkib sinna pika (3-4) ööpäevase tossutamise järel aga pigitav ahi paneb oma teo toime kohe alguses tunni paariga ja siis enam mõnusast suitsumaitselisest lihast juttu olla ei saa. Muidugi on suur tähtsus ka põletusmaterjalil, alguses pool päeva kindlasti kuiv ja soovitatavalt kooritud puit ja hiljem kui tossu annad siis võib ka toorema halu sütele vinduma panna. Mina eelistan ja olen siiani ehitanud ainult alt köetavaid kerisega suitsuahjusid või siis keriseta ja kõrge kastiga (tuli on ca 1m allpool kõige alumisest liharestist). Proovi oma ahjus ilma keriseta teha ja usun, et annab tulemust, teinevõimalus küta keris enne liha panemist ahju ära ja plekk soojusta väljast poolt villa ja laudadest kastiga, muidu on iga tuulepuhanguga kastis erinev temperatuur. Jõudu
Kui tegemist enda ehitatud ahjuga, siis suuresti oleneb ahjust. Teadjamehega ühte meelt, et kuuma peab ka andma. Kui liiga pikk suitsu käik ja külm suits, siis pigitab ära. Komertsahjud ikka teistsugused, kui need enda valmistatud, liiatigi kui esimene ahi veel.

Re: Probleem suitsuahjuga
Rafter kirjutas:...olen liha ja kala suitsutamisega aastaid tegelenud ja ka neid turustanud.Liha jääb must ikka sellest et suits on must lihtsalt.Pane liha marli sisse ja asi vask.Mingist mürgist siin rääkida on küll lausa lollus,endal lasknud iga kuu paar satsi vet laborist läbi ja kõik ok.Õige liha ikka lepaga tehtud ja nati nõgine!
TTA! (loe: tule taevas appi) Ei taha nüüd kedagi solvata, aga lausa lollus on see, kui turustatakse mustakspigitatud liha. Suits (ja kõik sellega kaasas käiv st nõgi, pigi jne) on mürgine, täpsemalt öeldes kantserogeenne ehk vähkitekitav ja siin ei ole midagi vaielda. Kurioossel kombel sellepärast suitsutatud liha nii hästi säilibki. Sellegipoolest mida vähem mürki suitsutamise käigus lihasse satub, seda parem (seejuures ei saa muidugi teha järeleandmisi maitses ja välimuses). See kui vet labor ütleb, et kõik on ok, ei pruugi suurt midagi tähendada - oluline on see, mida nad selle liha juures uurisid, kui fenoolide sisaldus on määramata, siis on söögikõlblikkus sisuliselt teadmata.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
-
- Postitusi: 663
- Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am
Re: Probleem suitsuahjuga
Ei oska öelda mida valesti teen aga minu ahjus liha ei lähe mustaks
kala samuti, võibolla peaks kummikut või tõrvapappi lisama. Targemad andke nõu. Minu ahjust tulnud liha on samasuguse kuldpruuni tooniga pealt nagu oleme harjunud poelettidel nägema.

naised saunas rääkisid
Re: Probleem suitsuahjuga
teadjamiis kirjutas:Ei oska öelda mida valesti teen aga minu ahjus liha ei lähe mustakskala samuti, võibolla peaks kummikut või tõrvapappi lisama. Targemad andke nõu. Minu ahjust tulnud liha on samasuguse kuldpruuni tooniga pealt nagu oleme harjunud poelettidel nägema.


-
- Postitusi: 663
- Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am
Re: Probleem suitsuahjuga
Tuleb välja, et ma polegi ainuke võhik liha suitsutamise alal, leidsin ühest kokkamsisfoorumist samasuguse lõpptulemuse nagu olen harjunud oma ahjust saama. Kellel süda pahaks ei lähe võib vaadata panen selle leitud pildi siia juurde, vaadake, et teil nii ei juhtu.


naised saunas rääkisid