Vibudega peetakse ka tänapäeval väga suurtele loomadele jahte, kuna surmavat jõudu piisavalt ja kukub selle nool veel enam, kui spordika kuul. Spordika kuul ei kuku kohe kindlasti rohkem, kui sileraudse mis tahes moon.
Miks küll kõik 22lr juures kohe kiirustavad näiteks põtra tooma? Mingi isiklik kogemus selles vallas?

[/quote]
Ei, isiklik kogemus veel puudub. Kui spordikaga põdrajaht kombeks saab, küllab siis ka mina lasen. Põdrale vihje oli selleks, et oleks puust ja punane. Küsija kirjutas, et dzaulidest ei tea. Need andmed on kätte saadavad militaarkirjandusest. Huvi korral saan mõne asjaga aidata. Mida ja kui palju spordikaga lastud on saab teada kui rahvaga suhelda. Nagu ma aru saan, oli hea, et ma ei maininud 22lr kasutamist killerite poolt. Oleksin kohe kahtlustatav inimeste tapmises.
Muide kõik kuulid ja haavlid kukkuvad ühe kiirusega (kiirendus 9,8 m/sek), vaatamata sellele, kas nad on välja tulistatud, või kukkuvad laua pealt. Kukkumine ja trajektoor on erinevad mõisted.
Minu kirjutise sõnum oli, et 22lr moonaga jahitingimustes on raske tagada täpset tabamist. Usun, et kes laskmisega on sinapeal nõustuvad minuga. Aga eks eriarvamusi on alati.