Valgeronk!Olen seda meelt,et ikka iga kaliiber,samuti nagu ka iga jahikoera tõu esindaja,on kasutamiseks teatud diapasoonis.Üritada seda ekstrapoleerida ühes või teises suunas-laikad urgu ja taksidega paksus lumes siga ajada

- toob kindlasti esile teatud "omapära".Mina kasutan 22WM "armupauguks".Mul revolver,kus trumlis on pooled 22mag põdra-ja sea armupaguks ja pooled 22LR siis kährikule(koera töö ülelaskmine) ja kitsed.Kui neist eluvaim pole ise lahkunud.
Oli ka minul 222RM(5,7x47),super riist kuni 300m kitse lasta,aga kui suvel varitsesin,pidin 2 relva kaasas tassima-siga nii lihtsalt 100m ei võtnud.Ja ka minule liiga kerge oli-pika vedamisega hakkasid käed värisema,kuigi Bahhusega

(loodan et kirjutan õigest) eriti ei sõbrutse.
Müüsingi maha ja pika arutelu tulemusena tegin "vahepealse",just minu jahi"kombeid" arvestades universaalrelva-kaheraudne 2x6,5x57R.Ühes rauas poolmantel sea jaoks ja teises täismantel väiksematele ulukitele.Siiani olen rahul
Tagasi Sinu küsimuse juurde-saab jahti pidada küll(mul ühel sõbral tätsa olemas poolautomaat),kui elad 50m kaugusel jahimaadest,on kus vajadusel suurem riistapuu võtta.Mina olen (Tal)linna vurle ja kardan jätta autosse ühte relva,kui teisega parasjagu kuskil kolistan.Seega pole minult eeskuju eriti võtta vaja ega ka kiita eriti-olen missugune olen,juba üle poole sajandi ja teadagi asja,mis mind "parandada" saab

.