Loll küsimus, aga õpetlik kõigile
Loll küsimus, aga õpetlik kõigile
Millised peavad olema JAHITULIRELVA (vint) NÕUDED?
Kogupikkus?
Torupikkus?
Kaliiber? See oli vist 6mm?
Kuuli kaal?
Salvemaht?
JNE.
Kui keegi oskab öelda, kust see info leida, oleksin väga tänulik.
Kogupikkus?
Torupikkus?
Kaliiber? See oli vist 6mm?
Kuuli kaal?
Salvemaht?
JNE.
Kui keegi oskab öelda, kust see info leida, oleksin väga tänulik.
Re: Loll küsimus, aga õpetlik kõigile
Vaata jahiseadusest
Elektrooniline riigiteataja
Elektrooniline riigiteataja
No ei leia. Jah, kuuli kaal peab olema vähemalt 9g ja kaliiber 6,5 ja see ongi kõik, mida ma leidnud olen.
Relvaseaduses püssi min. pikkus ja raua min. pikkus.püss - tulirelv, mille üldpikkus on üle 600 mm ja relvaraua (relvaraudade) pikkus üle 300 mm;
Rohkem vast piiranguid polegi.
Lahtimurtavatel salve polegi seega pole ka mahutavuse min.nõuet.Küll aga on jahil pool auto. max. salvemaht.(2)
Lahtimurtavatel salve polegi seega pole ka mahutavuse min.nõuet.Küll aga on jahil pool auto. max. salvemaht.(2)
jahismurf
See juba lõhnab tõsise jutu järgi.
seega raua pikkus 300mm ja kogupikkus 600mm/ või rohkem
seega raua pikkus 300mm ja kogupikkus 600mm/ või rohkem
..tasuks lugeda Relvaseadust: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13338488 ja Jahiseadust: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13340292 

andrus kirjutas:Relvaseaduses püssi min. pikkus ja raua min. pikkus.püss - tulirelv, mille üldpikkus on üle 600 mm ja relvaraua (relvaraudade) pikkus üle 300 mm;
Lahtimurtaval küll pole salve, kuid mõnel boltlukuga vindil näiteks on ja sinna pane või musttuhat padrunit sisse

Täna sai ostetud CZ858 Tactikal. Võrreldes tavaliste jahirelvadega on asi ikka suht lühike. Välimuselt meenutab asi AK47-t. Kaliiber 7,62x39. Kuuli kaalu saab korda aga ikkagi tundub asi kuidagi kahtlane.
Kahtlast pole midagi,salve pead vaid nõuete kohaseks tegema.
Aga ole nüüd valmis selleks p.saraheks mis tulema hakkab.A la milleks automaat jahile.

Aga ole nüüd valmis selleks p.saraheks mis tulema hakkab.A la milleks automaat jahile.

jahismurf
Pa...rahe võib tulla, tegelikult on see mul lisaks veel ka sportrelvaks (IPSC). Ei plaani sinna peale panna ühtegi lisa vidinat (optika, lambid vms).
Ja mis vahet sellel salvel ikka on, lubade arv on ju alati piiratud ja kui karja külili paned on oht omadelt kuuli saada. (NALI)!
Ja mis vahet sellel salvel ikka on, lubade arv on ju alati piiratud ja kui karja külili paned on oht omadelt kuuli saada. (NALI)!
Viimati muutis rapelli, K Sept 22, 2010 7:23 pm, muudetud 1 kord kokku.
rapelli kirjutas:Pa...rahe võib tulla, tegelikult on see mul lisaks veel ka sportrelvaks (IPSC). Ei plaani sinna peale panna ühtegi lisa vidinat (optika, lambid vms).
Ja mis vahet sellel salvel ikka on, lubade arv on ju alati piiratud ja kui karja külili paned on oht omadelt kuuli saada.
No mida juttu?

Ennetav!
Jahil pole mul ealeski heasti läinud, ja karjagi pole väga kohanud, aga jutte olen kuulnud nende poolautomaat relvaomanike kohta.
Jahil pole mul ealeski heasti läinud, ja karjagi pole väga kohanud, aga jutte olen kuulnud nende poolautomaat relvaomanike kohta.
-
rapelli kirjutas:Pa...rahe võib tulla, tegelikult on see mul lisaks veel ka sportrelvaks (IPSC). Ei plaani sinna peale panna ühtegi lisa vidinat (optika, lambid vms).
Ja mis vahet sellel salvel ikka on, lubade arv on ju alati piiratud ja kui karja külili paned on oht omadelt kuuli saada.
Kas sa oled puhta loll või mängid lolli

Pakun et mängin!