12*70

2005. aasta teemad
Kasutaja avatar
Tõnu
Postitusi: 132
Liitunud: E Veebr 02, 2004 2:32 pm

Postitus Postitas Tõnu »

tegelikult ma arvan, et 100 m on liig mis liig. nii pikalt maalt ei oska jahipüssiga jooksvale seale ettegi sihtida, hasardist katsetama küll ei hakka.

sooritatu oli lasketabavuse mõttes huvitav eksperiment, aga energia (läbistavuse?) katseid tahaks ikka 50m teha.

ja veel, ma mõtlen üha enam punatäpi (nt. aimpoint) peale, ainukene mure on, et koertega metsas mütates võib sihik lund täis minna vms ja siis jääb lask vajalikul hetkel tegemata. kogemust on kellelgi?
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Aimpontiga on täpselt nii nagu Tõnu kartis- vihma ja lumega, kui klaasid märjaks saavad, ei näe muhvigi läbi. Õnneks on Aimpointil katted hingedega, lükkad pealt ära. Kas lasta kah veel jõuad ? See katetega jahmerdamine võtab sama aja kui püssi palgesse saamine. Olen proovinud vihmase ilmaga nii, et ainult raudadepoolne kate peal ja puhastuslapp kogu aeg taskus valmis. Kuiva ilmaga aga võrratu riistapuu- alt veab ainult siis kui unustad sisselülitatult seisma ja avastad selle järgmisel nädalavahetusel.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Katsetasin ka mina erinevaid kuule. Distants 40 m (toelt) ja püssiks Blaser B 95 (türklane) 12 cal. Kuna rahakott on õige kõhnuke, lasin igat marki vaid 2 kuuli, statistikaks see võimalust ei anna, aga mingi pildi ometigi.
Parimaks osutus ka minul Baschieri & Pellagri Big Game - Palla B & P, millel hajumist rõhtsihis 0,5 ja vertikaalis 2,8 cm.
Halvim oli lätlaste (DauSkR) PAM, mille aukude vahe oli 4,5 X 5,5 cm, kusjuures üks kuul jooksis märklauda külg ees. Ka tagasilöök oli PAMidel hirmus, kõrvalt vaadates olevat pikk tulelont rauast välja käinud.
Ülejäänud (B & P Palla Gualandi, DauSkR Treffer, Clever Mirage Palla Solengo ja leedukate Zala Arms Polev) mahtusid hajuvuselt nende vahele. Treffer ja Polev üllatasid 3-4 cm langusega teiste 0 cm vastu.
Kõiki tegureid (ka teiste meeste kurbi kogemusi Palla B & P-dega) kokku liites jättis mulle parima mulje Clever'i Palla Solengo (tagasilöök oli tal naljakalt nõrk aga terav - nagu tiirupaukudel).
Kasutaja avatar
Tõnu
Postitusi: 132
Liitunud: E Veebr 02, 2004 2:32 pm

Postitus Postitas Tõnu »

ma ostsin nüüd nädalavahetusel 2 karpi B&P Big Game Pallat. Proovin järgmisel nädalal millalgi 40-50 m lasta, vaatan mis teeb
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Vanemad mehed ikka kiidavad, et küll turbiinkuulid jooksid hästi ja kirjandusest kah ainult kiidusõnu lugenud, et täpsed ja ekspansiivsed ja... a kuda päriselt? Prooviks isegi, kui teaks kust saada.
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Turbiin

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Pole kuulnud kedagi, kes oleks saanud turbiini korralikult jooksma! Maierit on näiteks valatud ja proovitud aga lendasid lappi ja ebatäpselt. Kõige hullemat vaeva nägid kunagised 35 m JM laskurid, need katsetasid kõikvõimalikud kuulid ja laengud ära, Haapsalu mehed jäid oma pressitud pika ja peenikese Kirovtšanka-kujulise peale (Arles oskab täpsemalt öelda) Põlva mehed piinasid imetroppidega "tavalist" Kirovtšankat, vat Tartu mehed lasid erinevatega, Anton Toivo (kes 50 p -50-st kätte saanud) käest võiks keegi küsida, mis kuule on kasutanud. Jääb mulje, et Blondo, Brenneke ja Polevi kuul saadi jahipadruni jaoks jooksma, teistega on alati jama olnud!
mustlesk
Postitusi: 635
Liitunud: N Dets 02, 2004 1:48 pm

Postitus Postitas mustlesk »

Proovisin mõned päevad tagasi Mirage Palla Solengot,lasin karbi ära ja 35 m pealt kõik kuulid lendasid lehte lapiti
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

vana vastus puudu

Postitus Postitas Arles »

Siin Kaupo vihjas, et mul meie kuulist kommentaar kirjutamata:
Seega siis: kasutasid meie hinged (Kirsid, Taalid ja kogu kaasa haaratud seltskond) pressitud kuulide asemel hoopis treituid - rauast (selle puudusel pronksist) "niidirulle".
Täpsus - ületas pika puuga seda, mida mina proovida olen saanud (hoolimata ka risti märgini jõudvast kuulist oli täpsus hea)
Kst. kas pink alles enam, aga jännata nende tegemisega küll eip viitsiks.

Kogemus olukorrast praegu - no 99% laseb moonaga, mis ei taba ka 35 m pealt korralikult (püssi hajuvus suurem kui vanal märklehel 5 ala). Viga siis kas paukudes või paugu ja püssi sobimatuses (lisage veel meeste vead). No jube ...

Seega moraal - siledaraudne võiks vaikselt juba haavlipüssiks jääda.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
gloss
Postitusi: 110
Liitunud: E Dets 06, 2004 8:34 pm

turbiin

Postitus Postitas gloss »

ei oska kül turbiinide kohta midagi halba öelda,aga olen tähele pannud et vanasti olid keerdsooned palju kõrgemad kui kui praegustel kuulidel-ikka kordi kõrgemad ja lappi pole pole veel ka ükski teinegi kuul jooksnud,vähemalt mitte jahipüssil
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Tõnu kirjutas:ma ostsin nüüd nädalavahetusel 2 karpi B&P Big Game Pallat. Proovin järgmisel nädalal millalgi 40-50 m lasta, vaatan mis teeb

Kas oled saanud proovida ja kui oled siis millised olid tulemused?
Viimati muutis kakuke, E Veebr 14, 2005 8:43 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kaarel
Postitusi: 98
Liitunud: R Mär 05, 2004 9:48 am

Postitus Postitas Kaarel »

Olen katsetanud ka erinevaid kuule. Sellist kuuli, mis jookseks mõlemast rauast korralikult, ei ole veel leidnud. Praegu kasutan alumises rauas(pooltsokk) RC Palla-t(Deerhunteris praegu müügil) ja ülemises rauas(täistsokk) kasutan ise laetud Maierit. Sain mõlemad rauad 40m peale korralikult jooksma ja praegu nende kuulidega väga rahul.
Suletud