Koprad

2005. aasta teemad
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Postitus Postitas Olavi Kool »

käisin eile metsas vaatamas palju koprad kahju on teinud ja sattusin kopra tiigi juures mustale toonekurele peale. oli teine päris lähedal ja ei jõudnud ära vanduda, et fotoaparaati kaasas ei olnud. Siit moraal kevadel alati fotokas metsa kaasa !
naised saunas rääkisid
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Seda küll. Mul mõned tuttavad käisid kanuuga sõitmas. Ja siis kolistas mink kaldal. Eriti ülbe loom oli. Temast tehti paar pilti ka, aga kuna vihma sadas, siis on pildi kvaliteet suht nigel, aga loom on keset pilti, lähedal, ja just sel momendil tabatud kui pea tõstab (ja seda siis kui kaasasolnud laps oli küsinud, et mida kõik vaatavad). Panen hiljem pildi adre ka kusagile üles (hetkel ei ole meeles). Ja endalgi olnud mitu situatsiooni, kus ahmi ainult õhku ja ilmetle... kahjutundega, et teised seda vähemalt pildilt näha ei saa.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
valge vares
Postitusi: 12
Liitunud: E Apr 26, 2004 4:38 pm

Postitus Postitas valge vares »

miks küll inimene on varustatud nii viletsa silmnägemisega. praegu oleks öösiti väegagi mõnus järve ääres või kusagil kobraste paradiisis kükitada ja lihtsalt nende tegemisi jälgida. just sai laupäeval istutud tunnike-paar. aga ega nad tarkpead hämaras hoiavad suhteliselt madalat profiili, kui inimese haisu ninna ei saa, siis sujuvad-ujuvad mõnuga mööda. 11 paiku kasuta aina fantaasiat milline möll võib lopsutamise taga olla..
napsitrall
Postitusi: 2
Liitunud: N Apr 29, 2004 12:56 pm

Postitus Postitas napsitrall »

Kas keegi on kunagi kuulnud kopra häält? Mina juhtusin kuulma, selline prääksumise ja purina vahepealne lärm oli. Aga mind huvitax et mis puhul ta sellist häält teeb? Kobrastega olen kokku puutund peris pallu aga sellist häält pole varem kuulnud.
jan
Postitusi: 2
Liitunud: T Jaan 13, 2004 10:02 am

Postitus Postitas jan »

On jah selline piiksumise moodi.Olen kolmel korral kuulnud. esimene oli niimoodi, et olin jõe ääres kalal ja kuulsin järsku imelikku pikksumist jõekääru taga.hiilisin vaikselt juurde ja avastasin koprapaari kaldal värsket rohtu maiustamas. nad suhtlesid ikka päris aktiivselt. see piiksumine on õsna madalatooniline, vahel on ka põrina moodi. Muud häält pole kuulnud.
fooniks

Re: Koprad

Postitus Postitas fooniks »

rajaleidja kirjutas:Mehed, kes te püssiga koprajahis käite, öelga palun, mis kellaaeg on neid kõige parem passida. Ja kus? Kuhilpesa ei ole üles leidnud, tammid on küll iga saja meetri tagant ja jõekaldad on poriseks trambitud. Püünistega puuk mind ei huvita.


nii hetkel on asiselline et kui suudad ära lõhkuda tammid ja vesi läheb alla siis hakkab kobras seda kohe taastama. sellises olukorras on asi väga kerge istud tammist natuke kaugemal sõltub kohast kuid umbes 5-15m. kuna vahemaa on niivõrd väike oleks hea kui kasutaks ilma kondeineritta laenguid(on tabamine palju kergem). kobras tuleb välja hämaruses ise olen laskunud kõige varem 18,30 kuid siis olid nad juba kõvasti tegutsenud. kui oled ühe juba kätte saanud siis ei ole mõtet kohe ära minna võib juhtuda et mingi 1h jooksul tuleb veel neid sinna. kuid kui ei ole isu enam passida siis võik järgmine hommik tulla tagasi ja lõhkuda uuesti see ehitatud tamm ära nii et vesi pääseks minema, ning õhtul uuesti varitsema minna. (ise olen kolm õhtut järjest saanud eks näis kaua nad seda ehitavad) paraku on ka selline asi et alguses tulevad välja väikesed kevadised pojad (max10kg). edu küttimisel kuid see on ka ainus võimalus neist lahti saada võite lisa küsida ka fooniks@hot.ee
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Koprad

Postitus Postitas honkomees »

fooniks kirjutas: ...
nii hetkel on asiselline et kui suudad ära lõhkuda tammid ja vesi läheb alla siis hakkab kobras seda kohe taastama...

no ega ikka hakka küll KOHE, teinekord läheb nädal või paar mööda, siis teeb uuesti tammi üles. Ja passi siis ... Mõnikord ei teegi vana tammi üles, aga ehitab mõned meetrid üles või allavoolu uue tammi.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Maanus
Postitusi: 65
Liitunud: N Mär 11, 2004 11:16 am

Postitus Postitas Maanus »

Mäletan,et oli kunagi vist vene ajakirjas selline lugu:
Lõhuti kopratamm ära ja pandi sinna lähedusse mängima kassetraadio,
millest tuli langeva vee kohinat.
Ise asuti asja jälgima.Koprad ehitasid uue tammi kuni vee piirini aga kuna langeva vee kohin śellega ei lakanud,siis jätkasid usinalt tööd.
Olid juba tublisti veepiirist kõrgemal kuid tööd pooleli jätta ei saa-vesi ju ikka kohiseb.Lõpuks üks vana kobras läks ja mätsis selle raadio savi alla.Nüüd,kus heli enam ei tulnud,said ka koprad puhkama minna. :lol:
kütt
Postitusi: 294
Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am

Postitus Postitas kütt »

:D :D
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

Ma ei imestaks kui vene jahiajakirjas oleks olnud, et vana kobras läks ja lülitas raadiu kinni :wink:
kiisapoeg
Postitusi: 16
Liitunud: L Dets 11, 2004 2:17 am

jaa jaa, koprahahile jaa

Postitus Postitas kiisapoeg »

enne jää tulekut sellel hooajal 6tk lastud. lasen ca 10 m pealt ja 1-se haavliga. üritan pähe lasta - siiani on õnnestunud, mõni üksik tera on allapoole kippunud, muidugi on siin ka heast valgustundlikust optikast kasu
riietus ikka kaitsevärvi laik ja kui kaldapeal passida, siis võib suitsupaki julgelt koju jätta.
tuld karvakalale !
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Mis kopra liikumistest kuulda? Praeguse sooja ilmaga võiks arvata, et liigub.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Käisime Kakukesega asja uurimas. Ei mingit liikumist. Ja polnud üldse vähemalt 3 päeva liikunud. Ja kohad sellised kus teda ikka jagub. Saarmas oli küll ringi liikunud. hetkel kopral varusid on, ilm ka selline, muutlik... nii, et suht vaikne lugu. See oli küll ka juba 3 päeva tagasi kui vaatamas käisime, aga eile käisin ühes kohas veel... ja seal ka vaikus.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
vana sokk
Postitusi: 144
Liitunud: E Nov 22, 2004 3:32 pm

Kobras

Postitus Postitas vana sokk »

Sama lugu,ei mingit liikumist pole nädal aega juba.Kraavil ainult rebase ja kitse jäljed,hommikul käisin vaatamas .Möödunud aastal samal ajal oli tegevus aktiivsem ja ilm oli külmem ehk on soe ilm süüdlane.
võimalikult suurem ports
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

Sama ka ise täheldanud, et kobras ei liigu praegu eriti. Saarmas aga hoolega. Kopral leidsin ainult 1 koha kus pidevalt oli väljas käidud aga see oli ka kõik. Kraavis oli kooritud oksi-mingid varud tal seega olemas. Mõtlesin ka, et viimasel ajal väga tuulised ilmad olnud, et äkki ei taha ta sellise tuulega väljas käia. Pelgab, et ei kuule/tunne(lõhna) hädaohtu :?:
Mine metsa!! ;)
Suletud