Uue JAHISEADUSE väljatöötamise põhjendus

Vasta
andrus

Re: Uue JAHISEADUSE väljatöötamise põhjendus

Postitus Postitas andrus »

Siin kohal kipun arvama,et see samune jahivaenulik rahvas toetab pigem oma matse kui korruptantidest poliitikuid ja nende taskutesse kingitusi toppivaid turiste.
jahismurf
Kasutaja avatar
Ain Aavik

Postitus Postitas Ain Aavik »

Olen lihtsa jahimehena siinsamas foorumis öelnud välja oma põhimõtete aluse, milline on Sinu oma PS?
Milliselt ja milliste argumentide ning põhjapanevate muutusettepanekutega seisad Sina siin oma kaaskondsete ehk siis jahikaaslaste eest käesolevas foorumis? Ja ka seaduse tegemises ... :M :M :M :?:

Näita oma kindlat tahet ja püüa oma haridusatasemele vastavalt seista meid kõiki siinseid ja ka teisi kaaskondseid huvitava jahinduse mudeli eest, kas suudad ja tahad? Aga nii, et me ka tulevikus kõik sellest hobist ka osa saaksime, ega peaks püssi seinale/kappi panema ja kodu kaitseks ainult hoidma ja kasutama.
Haara kinni ja seisa lihtsate jahikaaslaste eest, kellega koos tahad Sa ka jahil olla, nagu Sa ennast ennist väljendasid.

Ootame asjalikke mõtteid ja ettepanekuid Sinult PS, kui asjaga väga ''sina peal'' olevalt ja informeeritud isikult - demagoogiat oleme me küllalt kuulnud juba.
Niisiis, milline on just Sinu panus PS.
Nõus
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
draiwer

Postitus Postitas draiwer »

Mosse.Ajakirjanduse kaasamise mõte on selles,et teha üldsusele puust ja punaselt selgeks mis hakkab juhtuma kui see seadus selliselt rakendub.Samuti näidata kellele huvides seda praegu läbi üritatakse suruda ja sellega seada nende tegevus kahtluse alla.Ehk siis võtavad seaduse tegijad kuulda meid esindava EJS kes on juba neile ettepanekud teinud kuid neid pole kuulda võetud.Ametlikuks hääletoruks on meil siiski EJS.
Pauli

Postitus Postitas Pauli »

Draiwer. 100% nõus ja omaarust ei vaielnudki vastu (ehkki mu sõnastus võis olla sellise mulje jätmiseks piisavalt segane), aga hoiatan endistviisi, et uus jahiseadus ei ole nn kuum teema, millesse "lihtrahvas" viitsiks eriti süveneda. Rahulik seletamine 3X, kuni kõik aru saavad, ei pruugi tulemust anda, sest ei viitsita kuulata. Vaja on justnimelt skandaali.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
ürgmees

Postitus Postitas ürgmees »

Skandaale saaks peale "uue seaduse" kehtestamist küllaga. Mina näiteks kaeban kohe naabrimehe kohtusse, sest püüab söödaplatsiga meelitada sigu minu metsast enda metsa. Omandivargus eriti suures ulatuseks. Karistuseks võiks olla surmanuhtlus (tuleks enne taastada), koos kogu maisevara sundvõõrandamisega minu kasuks.
Tegelikult tahaks öelda, et kui hakkate lihtsas ja kuivas juriidilises keeles seda kellegile seletama ei saada aru. Kõik mis jama, sellele tulekski sellised lollid, kui kuid seadusest tulenevad näited külge pookida.
Kasutaja avatar
aadu kadakas

Postitus Postitas aadu kadakas »

:D
Või olukord, kui maaomanikud hakkavd jahirentnikku välja vahetama, kui 2/3 on selles seltsis RMK maa. Kinu ikka saab...
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

Kinu ei saa midagi, oksjoni saab ja alghind 1 eur per ha ... :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
ürgmees

Huvitav, kas on ikka RMK? RMK majandab ehk töötleb metsa üles. Riigivara valitseja on vist Keskkonnaministeerium ja volitatud isik on äkki hoopis Maa-amet. Metsaseadus räägib, et riigimetsa majandaja on RMK. Selles valguses väidaks mina, et kinnisasjaga seotud tehinguid ei saa RMK teha. Riigimaa rendile andmine on ju siiski kinnisasja koormamine. Peaks olemasolevate jahirendipiirkondade puhul tegema taotluse riigimaal koormamismärke tegemiseks kinnistusraamatus. Sellega saaks küll hetkel palju nalja.
baddmann

Postitus Postitas baddmann »

ürgmees kirjutas:... Sellega saaks küll hetkel palju nalja.

Tõesti saaks väga palju nalja seda üritades, kuna valdav enamus riigimaast ei ole üldse kinnistusraamatusse kantud.

BM
Asso

Postitus Postitas Asso »

Jõudu.
Muidugi pole ju tegu esimese ega viimase seadusega, millest üldsus mingit kasu ei saa ja mille eesmärk on kaitsta kitsa ringkonna huve.
Tegelikult ei ole ma tänaseni ikkagi märganud ühtegi EJS juhatuse selget seisukohavõttu ja selle tutvustamist laiemalt, noo midagi nagu on aga veits vähevõitu
See arvamus, et sinna ainult lurjustest ärikad kuuluvad on muidugi jabur.

Muide herr PS kui oled märganud siis enamustes kui mitte kõigis maailma juhtivates riikides on jahipidamine siiski keskklassile jõukohane(meie ühised tuttavad, kes maksavad spordiklubis 10 t kuumaksu ei ole kesklass).
Sinu pakutud tõenäoline asjadekäik kipub sinna Senegali jt riikide käitumismallide poole.
Lisaks on sinu pakutud seaduse struktuuri aluseks klausel, et uluk kuulub maaomanikule, mis aga on jällegi b..ll s...it kuna siis laienevad ka kohustused ja vastutus omanikule.
Väga arusaadav on kahjude hüvitamine aga tulu tekitamine ...?. Pealegi kui ma olen sõlminud lepingu, kus on määratud optimaalne arvukus siis mis alusel ma kahjusid hüvitan lepingu täitmisel või täitmata jätmisel.
Tegelikkuses on seda seadust ka jõustumisel võimalik sajal eriviisil vaidlustada ja p...reerida, nii et ei pablaks eriti hetkel.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik

Postitus Postitas Mart »

baddmann kirjutas:

Tõesti saaks väga palju nalja seda üritades, kuna valdav enamus riigimaast ei ole üldse kinnistusraamatusse kantud.

BM

Heh, siis on ju asi selge. Kuna RMK ei saagi puht juriidiliselt lepingut sõlmida, siis piirkonna saab enda kätte pindalalt järgmine vennike. Olgu siis see 1000 ha. Ja nii saabki näiteks herr Suurmaaomanikust terve 10000 ha jahipiirkonna valdaja ehk siis jahimõisnik. Ongi tema unistus täitunud.
baddmann

Mart kirjutas:
baddmann kirjutas:

BM

Heh, siis on ju asi selge. ...

Natuke udune Mardi mõttekäik mulle vist. Riigimaa nimelt EI PEA olema kinnistusraamatus, kui sellega ei taheta teha tehinguid, mis nõuavad kinnistusraamatusse kandmist. Kasutusleping kinnistusraamatusse kandmist ju ei nõua, onju ? Kuna riigi maa üldreeglina ei ole tavakäibes samamoodi nagu eramaa (hüpoteegid, koormamised jms, mille jaoks vaja teha märkeid ja kandeid kinnistusraamatusse), siis pole selleks üldreeglina mingit vajadust.

BM
ürgmees

BM palu RMK-lt viidet seadusele, mille alusel nemad sõlmiksid riigi nimel lepingu. Riigivara valitsejad nad minu meelest ei ole. Riigimetsa nad ju võivad majandada, kuid mets ei ole maa. Mets võib olla kinnistu oluline osa, kui sedagi. Metsaseadust lugedes võiks midagi välja tuletada, kuid..... . Seadus peab olema kergesti loetav ja üheselt mõistetav, et isegi minusugune saaks aru.
baddmann

ürgmees kirjutas:BM palu RMK-lt viidet...

MUIG...mis ma selle viitega peale hakkan, see jääb mulle küll arusaamatuks.

BM
Kasutaja avatar
Eik

Postitus Postitas Eik »

Rendid maaomanikult ilusad paksud laaned, kus ulukitest puudus pole, siis võetakse sellest raiekava järgi suur osa maha, loomad kolivad mujale, väärtus kahaneb ja ka rent vast langeb. :D
Vasta