Retseptist hanest
Re: Retseptist hanest
Kuna sel aastal hanejaht väga edukas ja hanesid hulga lastud,siispole kahju ka midagi uut katsetada.Paneks siia kirja ühe väga lihtsa retsepti.
Hani tükeldada,puistata peale veidi carrit,broileri maitseainet ja paras peotäis Santa Maria jahimehe maitseaine segu,soola.Segada hoolikalt läbi ja jätta jahedasse 4-6h seisma.
Siis pruunistada kuumal pannil õlis ja panna haudepotti,valada praeleem peale.Lisada 1 kanapuljongi kuubik ja vett nii,et liha oleks kaetud.Siis veelparas sahmakas jahimehe maitsainet ja ahju.220 kraadi,3h ja ongi valmis.Liha leemest välja ,segada 1-2 sl jahu külma veega ja lisada leemele.Lasta keema tõusta,maitsestada soolaga ,kui on vaja ja panna liha kastmesse tagasi.
Hani sai võrratu.Juurde sobib keedetud kartul ja kõrvitsa salat.Ära unusta ka külma

Hani tükeldada,puistata peale veidi carrit,broileri maitseainet ja paras peotäis Santa Maria jahimehe maitseaine segu,soola.Segada hoolikalt läbi ja jätta jahedasse 4-6h seisma.
Siis pruunistada kuumal pannil õlis ja panna haudepotti,valada praeleem peale.Lisada 1 kanapuljongi kuubik ja vett nii,et liha oleks kaetud.Siis veelparas sahmakas jahimehe maitsainet ja ahju.220 kraadi,3h ja ongi valmis.Liha leemest välja ,segada 1-2 sl jahu külma veega ja lisada leemele.Lasta keema tõusta,maitsestada soolaga ,kui on vaja ja panna liha kastmesse tagasi.
Hani sai võrratu.Juurde sobib keedetud kartul ja kõrvitsa salat.Ära unusta ka külma


-
- Postitusi: 576
- Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm
Re: Retseptist hanest
Mehed-kokad-mida teha laglest? Liha rõveda maitsega, toiduks kõlbmatu, ära visata kah ei raatsi...(seni olen guljashi supi sisse keetnud...aa palju sa seda suppi ikka helbid)
Re: Retseptist hanest
Tee guljashi laadset praadi
Tegelikult ilma naljata ka, lööd tükkideks, marineeritud kurki, mingit majoneesi-tomati möksi juurde. Porganit, kartulit ka, lisaks siis veel miskit (u nii, et mis parasjagu on ja meeldib). Jääb selline maitsekas lind, aga üldse mitte halb.

Viimati muutis Feen, P Okt 17, 2010 3:30 pm, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Retseptist hanest
Lagle ja toiduks kõlbmatu-mis siis pardi kohta öelda.Või äkki on meesterahvas laglepähe kormorani koju toonud.
Aga marinaadis peaks igasugune halb maitse ära kaduma.Olen ka vahest mingite maitsesegudega lihatükid sisse hõõrunud ja jätnud päevaks seisma.
ja Feenil jumala õigus,hautadesmingis suvalises vürtsikas segus,mille oled kapis olevatest päradest kokku keeranud,saab ka väga hea.

Aga marinaadis peaks igasugune halb maitse ära kaduma.Olen ka vahest mingite maitsesegudega lihatükid sisse hõõrunud ja jätnud päevaks seisma.
ja Feenil jumala õigus,hautadesmingis suvalises vürtsikas segus,mille oled kapis olevatest päradest kokku keeranud,saab ka väga hea.
-
- Postitusi: 1
- Liitunud: N Dets 05, 2013 5:55 pm
Re: Retseptist hanest
Ma tahaks kohe selle lagle teemal sõna võtta! Ehk siis - kuidas ma lagle kaitseks välja astusin...
Kui mu mees kolm laglet koju tõi, olin ma üsna tige. Sai nahk maha võetud, lõikasin rinnaliha ja koivad ära, ülejäänud korjus läks koerale. Kuna oli hiline õhtu, viskasin liha SantaMaria Jahimeheseguga ülepuistatuna külmkappi ootama päeva, millal mul on aega sellega tegeleda. Otsisin ja tuhnisin kõikjal, et leida kusagilt õpetust, mis nendega teha. Siis leidsin sellise lehe
http://www.saareuluk.ee/upfiles/Ulukito ... tuleht.pdf
Ja seal allapoole kerides on üks retsept, mis kannab nime LAGLEPRAAD JÄÄGERMEISTRIKASTMES.
Ma tahaksin näha seda inimest kes pärast seda toitu veel lagle kohta midagi kobiseb.
Kõigepealt asendasin pardirasva searasvaga (sest mul pole aimugi kust pardirasva saada) ja pean ütlema et see ahjupotitäis asju mul rasvaga kaetud küll ei saanud. Aga see ei mõjutanud tulemust. (Veel ei onud mul kadakamarju ega ka mitte pastinaaki.) Teiseks - küpsetusaeg on väga pikk aga vastasel juhul oleks kogu see asi ka üks üsna kuiv/kõrbenud tomp. Mina küpsetasin täpselt 100 kraadi juures ja 4 tundi...porgand oli ikka toores. Lasin siis veel 30 min. 200 kraadi juures, siis oli valmis ja maitses koos selle suurepärase kastmega küll imehea. Proovige julgelt!
Kõigepealt kobisesin mehega, miks ta need lagled küll tõi! Nüüd ootan, millal need lagled juba tulevad!!

Kui mu mees kolm laglet koju tõi, olin ma üsna tige. Sai nahk maha võetud, lõikasin rinnaliha ja koivad ära, ülejäänud korjus läks koerale. Kuna oli hiline õhtu, viskasin liha SantaMaria Jahimeheseguga ülepuistatuna külmkappi ootama päeva, millal mul on aega sellega tegeleda. Otsisin ja tuhnisin kõikjal, et leida kusagilt õpetust, mis nendega teha. Siis leidsin sellise lehe
http://www.saareuluk.ee/upfiles/Ulukito ... tuleht.pdf
Ja seal allapoole kerides on üks retsept, mis kannab nime LAGLEPRAAD JÄÄGERMEISTRIKASTMES.
Ma tahaksin näha seda inimest kes pärast seda toitu veel lagle kohta midagi kobiseb.
Kõigepealt asendasin pardirasva searasvaga (sest mul pole aimugi kust pardirasva saada) ja pean ütlema et see ahjupotitäis asju mul rasvaga kaetud küll ei saanud. Aga see ei mõjutanud tulemust. (Veel ei onud mul kadakamarju ega ka mitte pastinaaki.) Teiseks - küpsetusaeg on väga pikk aga vastasel juhul oleks kogu see asi ka üks üsna kuiv/kõrbenud tomp. Mina küpsetasin täpselt 100 kraadi juures ja 4 tundi...porgand oli ikka toores. Lasin siis veel 30 min. 200 kraadi juures, siis oli valmis ja maitses koos selle suurepärase kastmega küll imehea. Proovige julgelt!
Kõigepealt kobisesin mehega, miks ta need lagled küll tõi! Nüüd ootan, millal need lagled juba tulevad!!

Re: Retseptist hanest
jahimehe naine kirjutas:Ma tahaks kohe selle lagle teemal sõna võtta! Ehk siis - kuidas ma lagle kaitseks välja astusin...![]()
Kui mu mees kolm laglet koju tõi, olin ma üsna tige. Sai nahk maha võetud, lõikasin rinnaliha ja koivad ära, ülejäänud korjus läks koerale. Kuna oli hiline õhtu, viskasin liha SantaMaria Jahimeheseguga ülepuistatuna külmkappi ootama päeva, millal mul on aega sellega tegeleda. Otsisin ja tuhnisin kõikjal, et leida kusagilt õpetust, mis nendega teha. Siis leidsin sellise lehe
http://www.saareuluk.ee/upfiles/Ulukito ... tuleht.pdf
Ja seal allapoole kerides on üks retsept, mis kannab nime LAGLEPRAAD JÄÄGERMEISTRIKASTMES.
Ma tahaksin näha seda inimest kes pärast seda toitu veel lagle kohta midagi kobiseb.
Kõigepealt asendasin pardirasva searasvaga (sest mul pole aimugi kust pardirasva saada) ja pean ütlema et see ahjupotitäis asju mul rasvaga kaetud küll ei saanud. Aga see ei mõjutanud tulemust. (Veel ei onud mul kadakamarju ega ka mitte pastinaaki.) Teiseks - küpsetusaeg on väga pikk aga vastasel juhul oleks kogu see asi ka üks üsna kuiv/kõrbenud tomp. Mina küpsetasin täpselt 100 kraadi juures ja 4 tundi...porgand oli ikka toores. Lasin siis veel 30 min. 200 kraadi juures, siis oli valmis ja maitses koos selle suurepärase kastmega küll imehea. Proovige julgelt!
Kõigepealt kobisesin mehega, miks ta need lagled küll tõi! Nüüd ootan, millal need lagled juba tulevad!!
Oleks selliseid naisi ainult rohkem

Re: Retseptist hanest
Minu kogemustest. Rekordjaht- 14 hane ühe päevaga. Kuna ise ei viitsinud pikalt sulestada jms., jagasin pea kõik laiali. Omale jätsin 2 keretükki. Ühe suure Jõuludeks ja 1 "kesiku" "peaprooviks. See "peaproov" õnnestus super
, aga Jõulude oma oli vist juba mitu aastat enne küttimist pinsil - süüa ei kõlbanud totaalselt. Kahvlid/noad rasvast pesta sai ainult keevas vees, oma hambad samuti.Sarnane kogemus oli ka muust olemas, aga mitte teemasse!
Siit ka üks järeldus oma jahikogemustesse edasiseks- kõikse suurem pole see kõikse parem.
Aga see minu arvamine, teistel on teised

Siit ka üks järeldus oma jahikogemustesse edasiseks- kõikse suurem pole see kõikse parem.
Aga see minu arvamine, teistel on teised

-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Re: Retseptist hanest
jyri kirjutas: Kahvlid/noad rasvast pesta sai ainult keevas vees, oma hambad samuti.
Jyri, kast õlut sulle, kui näitad, kuidas keeva veega hambaid pesed

Re: Retseptist hanest
Nii vanal mehel kui Jyri,käivad hambad juba suust ära. Nii,et saab küll. 

Re: Retseptist hanest
rajaleidja kirjutas:jyri kirjutas: Kahvlid/noad rasvast pesta sai ainult keevas vees, oma hambad samuti.
Jyri, kast õlut sulle, kui näitad, kuidas keeva veega hambaid pesed
Ha-haaa!! Vahele jäid


-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Re: Retseptist hanest
Ja pesed ikka täitsa oma hambaid keeva veega, mitte suust ära käivaid vigureid? Minul kastist õllest kahju ei ole 

Re: Retseptist hanest
See siin vist värskeim haneteema. Sulatasin täna külmapandud hane ja küpsetasin teist ahjus seni, kui ise saunas. Lisasin ainult soola ja kõhuõõne täitsin õuntega. Kõik oli väga kena ja maitsev, kuni naine karjatas - miks sa haavleid välja ei võtnud?! Aga ma lasin selle linnu ju põllust, täismantelkuuliga! Ja siis oli minu kord, hammas jäi siiski alles. Keegi krt oli seda lindu 3 mm raudhaavliga alla tuua proovinud! Naha alt leidsin neid mitu tükki. Nüüd läheb jälle aega, kuni võin kodus rahulikult metslindu serveerida 

Re: Retseptist hanest
Vaata asja ikka positiivselt,kodulind ei saanud ju pliimürgitust 

Naine võib olla,koer peab olema!
Re: Retseptist hanest
Ei teeks paha, kui kirglikumal linnukütil köögis odavama otsa pisike metallidetektor olemas. Näiteks oomipoest leiab. Hea investeering, nagu hambahari.valdi kirjutas: Ja siis oli minu kord, hammas jäi siiski alles. (