aivar00 kirjutas:tsiteerin:
osaleda suuruluki jahis kütina
Aga kes sa siis oled kui üksinda pead kasvõi kitsejahti- kütt, jahimees, naabrimees või hoopiski naljamees
Minu arusaamise järgi ikka kütt...
Ei ole nagu juhtunud kuulma, et EV on lubatud suurulukit "püüda" raudade või siis kastlõksuga
Ja ajumees suurulukit paljaste kätega kah nagu kinni ei püüa...
Aga
1. Jahiseadus räägib
kütist vaid ühisjahi puhul - on kütid ja on ajajad
2. osalema - tähendab millestki suuremast osa võtma, olema üks osa selles. Individuaalselt jahti pidades ei saa sellel jahil
osaleda3. ja üksikjahi puhul rakendub ikkagi mõiste - õigus jahti pidada. Ja selle õiguse annab teatud dokumentide kogumik. Tõsi, ka seal on laskekatse tunnistus kirjas, aga seal on ka jahikoera pass kirjas.
Seega - ega siis sellepärast ei pea suurulukit veel "kätega või raudadega püüdma". Lihtsalt minu meelest, pannes nüüd = märgi riigikohtu lahendi ja eelpool toodud jahiseaduse § vahele, kus riigikohus ütleb selgelt, et rikutud peab olema kogumina kõiki 3 tingimust, siis kui jahimees ei ole
kütiks määratud ühisjahil, siis see tingimus jääb ju rikkumata.
Toon siin veelkord välja Riigikohtu lahendi selle punki
9. Jahiseaduse § 58 1 (Jahipidamine jahiloata, jahikoerapassita ja suuruluki laskekatse tunnistuseta) objektiivsed tunnused seisnevad jahipidamises jahiloata, jahikoeraga jahikoerapassita
või osalemises suurulukijahil kütina, kasutades uluki laskmiseks jahipüssikuuliga laetud padrunit ja omamata selleks suuruluki laskekatse tunnistust. Seega on menetlusaluse isiku karistamine viimati märgitud koosseisulise alternatiivi puhul võimalik siis, kui üheaegselt tuvastatakse järgmised asjaolud:
suurulukijahil kütina osalemine, jahipüssikuuliga laetud padruni kasutamine ja suuruluki laskekatse tunnistuse puudumine.Igaljuhul olen ma
peaaegu päris kindel, et kui ma individuaalselt pean põdrajahti, siis on see täiesti seaduslik ka ilma laskekatse tunnistust omamata. Või vähemalt seda, et kui mind selle eest karistada tahetakse, siis tulen kohtust õige mehena välja.