Minu, kui linnainimesest (ja muuseas ka korteris elava) toortoitja jaoks, on see küll üllatus, et sealiha peaks koertel kõhulahtisust tekitama

Doberi jaoks on seakont peamine, millest kondivajadust täidetakse ja ega ma siis puhast konti anna- ikka liha ka ümber. Väiksemaid sea jalgu ja päid söövad ka taksid (pea peab küll ikka dober ära lõpetama). Väidetavalt on sealiha koera jaoks raskem seedida küll nii, et õrnema seedimisega isendid ilmselt võivad tormiliselt reageerida. Toortoimise juures on aga üldine reegel, et igat uut asja hakatakse andma vähehaaval. Meie taksidel ei ole vahet, anna mida tahad kui palju tahad millal tahad aga doberit krõbina pealt toorele tuleb "meelitada"- esimesel päeval mitte rohkem, kui takside täisports, sest muidu võib küll kõhu lahti võtta ning seda üldsegi mitte ainult sealihaga vaid ka kanaga.
Mis ussirohtu puutub siis see on mürk. Selle andmine on valik kahest halvast. Ise ikka vahest annan aga 4 korda aastas kindlasti mitte. Nö. looduslikeks ussirohtudeks soovitatakse näiteks küüslauku (ettevaatust kogustega- liiga palju tekitab koeral aneemiat- mitte rohkem, kui kaks küünt suure koera puhul), kõrvitsaseemneid (soovitatavalt värskelt purustatud ja pikema perioodi jooksul igapäevaselt, et kõik ussid välja saada) ja nisuiduõli. Ananass, papaia ja küüslauk peaks muutma koera igasugu parasiitidele (ussid sealhulgas) ebaleedivaks. Soovitatakse ka ussikahtluse korral koera ööpäeva jagu paastuda lasta ja siis riivitud porganit, kaalikat või peeti anda, mis aitab usse välja ajada. Kui usse on palju siis tuleks muidugi tabletid appi võtta aga igaks juhuks tervele heas vormis koerale minu käsi väga kergelt seda andma ei tõuse. Pigem peidan küüslauku liha vahele (minu ablaste elukate jaoks ei olegi muud vaja, kui mingi neelatava suurusega liharulli sisse peita ja teiste koerte juuresolekul lõugade vahele susata- ei mingit närimist ja kui ka keegi hammustab läbi

siis on saanud isegi hobusele vägisi küüslauku anda, koer on selle kõrval köömes) ja pudistan kõrvitsaseemneid. Siiani ei ole päriselt ussirohtu vaja olnud ka doberil, kes enne lastega koju jäämist minuga igapäevaselt varjupaigas tööl kaasas käis. Tervele hea immunsüsteemiga koertele ei hakka ussid nii lihtsalt kallale.