Laikad

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
jyri

Re: Laikad

Postitus Postitas jyri »

Minul on väljakujunenud nii(arvestades linnaselamist),et uue koera soetan siis,kui "eelmine" 8 aastane.Siis vanem õetab noore välja ja mingi aeg(4-5 aastat) saavad ka kahekesti tööd teha.Ja nii juba 1983 aastast!Teistel on kindlasti omad "nipid" pakkuda.
KIGE
Postitusi: 40
Liitunud: L Juul 26, 2008 12:16 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas KIGE »

Küsisin vaid sellepärast, et kogemused emase koeraga puuduvad ja soovisin teada, kuidas nende jooksukatega on. Kuidas neid vältida, ilma koera tervist kahjustamata. Naised ju muidu sellel ajal tujukad :wink: ! Arvan et võtan siiski emase, katsetan selle segapaari siis ära.
Tänud kes viitsisid vastata.
Kui koer haugub ja püss paugub - siis otsige mind metsast!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas kakuke »

KIGE kirjutas:... Kuidas neid vältida, ilma koera tervist kahjustamata. ...

No aga kas kirurgiliselt ei saaks lasta loomaarstl sekkuda?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kaspars
Postitusi: 47
Liitunud: P Juun 20, 2010 8:49 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas kaspars »

Emastest koertest ja jooksuaegadest siis mul on emane karjala-karukoer, jooksuajaga nii et kui naaberaias hagijas hakkab närvi minema ja nagu ajaliselt ka klapib siis algul muidugi jahti ei sega sest emane annab siis lihtsalt isastele kere peale, kui ligi tikuvad(nii vähemalt siiani) ja see aeg mis otseselt jahti segab on u. nädal, 1 nädal enne seda ja nädal pärast oleme kindluse mõttes teinud jahti kas siis nii et metsas ainult minu koer või metsas ainult teiste koerad.
ja noh ega jahi ajale satub minu omal u kolmas kord, ülejäänd korrad on ta suvel aias ja siis ei juhtu midagi kui aed piisavalt tugev. iga pooleteise aasta tagant üks nädal jahist puudu, mind see hetkel ei sega...
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas hundikütt »

Jyril väga õige arusaam,et kaheksasele kutsikas kõrvale võtta.Aga sellel ka väike viga.Nimelt noor õpib küll vana kõrval kiirem aga ka vana vimkad jäävad külge.
See jutt ,e kellelgi suri 5-6 aastane koer ära ja nüüd pean ka uue muretsema ,on minuarust jama.Hea jahikoeraga võib iga jaht mõni õnnetus juhtuda ja selle põhimõtte järgi peaks ju tervet karja tagavaraks pidama .Kõik nad tahavad ka pidevalt metsas käia ,et neist head koerad saaksid.Kui ma oma koerale samaväärse veel kõrvale võtaks ,poleks ju relva vajagi ja see pole ju ka enam jaht.
Minu arusaam asjast on küll selline ,et ühest heast koerast piisab metsas täiesti ja kui on kehvemate tööomadustega ,siis võib ka paar olla.
jyri

Re: Laikad

Postitus Postitas jyri »

hundikütt kirjutas: Minu arusaam asjast on küll selline ,et ühest heast koerast piisab metsas täiesti ja kui on kehvemate tööomadustega ,siis võib ka paar olla.

Mu esimene laika,mis venest toodud,oli väga hea ja mind rahuldas täiega.Kui võtsin teise juurde,alles siis nägin ka erinevust ühe koera ja paari vahel.Eks ole ka negatiivseid näiteid,aga vähemasti minul oli positiivi kordades rohkem (y)
KIGE
Postitusi: 40
Liitunud: L Juul 26, 2008 12:16 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas KIGE »

Mul ka selline arusaam, et paari töö on parem. Selle pärast tahaksingi teist kõrvale võtta. Meil suht rasked olud Saaremaal. Palju kdakatihnikut, kus ei näe meetritki enese ette. Seal on hea kui on kaks koera.
Kui koer haugub ja püss paugub - siis otsige mind metsast!
jaan juhus
Postitusi: 85
Liitunud: K Mär 10, 2010 2:55 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas jaan juhus »

Ühe koera ja paari kasutamine sõltub sellest mida hetkel vaja.Kui tahad et meestel kütiliinis "äge" oleks võtad ühe ja kui tahad ise metsas hullata võtad paari.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas honkomees »

jaan juhus kirjutas:Ühe koera ja paari kasutamine sõltub sellest mida hetkel vaja.Kui tahad et meestel kütiliinis "äge" oleks võtad ühe ja kui tahad ise metsas hullata võtad paari.

jälle nii ja naa... meil oli üks väga hea koer, otsis hästi ja visa ajaja, minu omaga klappis suurepäraselt. Kui sea hea koer leidis sead, siis tihtipeale ei suutnud neid üksi välja ajada, lasid minu oma toetuseks sisse ja ennäe - kahe koera eest hakkas sigu siia ja sinna välja pudenema. Ju siis ikka ühe koera eest hoidis kari emise juhtimisel kokku, aga kahe koera vastu juba ei suutnud organiseerida ja kari pudenes laiali ja lõbu laialt
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
hagijas
Postitusi: 137
Liitunud: N Nov 25, 2004 10:24 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas hagijas »

oleneb koerast, oleneb paarist. Meil sektsioonis koeri peris mitu. Kui lasta koos isane ja emane, on jaht peris mõnus, aga eile prooviti isane ja isane ning 1 põrsas võeti noaga ja teine leiti maha murtuna täna koerte GPS-le. See pole enam jaht, vaid liha varumine minu meelest.
looma tuleb otsida jälgede lõpust
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas GC »

hagijas kirjutas:oleneb koerast, oleneb paarist. Meil sektsioonis koeri peris mitu. Kui lasta koos isane ja emane, on jaht peris mõnus, aga eile prooviti isane ja isane ning 1 põrsas võeti noaga ja teine leiti maha murtuna täna koerte GPS-le. See pole enam jaht, vaid liha varumine minu meelest.


Tore, et siga üles leiti! Palju neid aga metsa jääb!?
Kui üldse vaevutakse otsima.
Taaskord kinnitus, et koera töö on haukuda.
koos koeraga
vallo
Postitusi: 463
Liitunud: P Aug 22, 2004 12:59 am

Re: Laikad

Postitus Postitas vallo »

Mul segapaar , hall norrakas natuke üle kolme aasta vana ja vene -eurooplane miski 8 kuune. Uskumatu kui hästi hakkas laika norraka kõrval tööle. Esimese päeva esimene aju töllerdas kuidagi imelikult , ega teadnud kuhu minna, mida teha . Kolmandas ajus lasin nende eest ilusa 3+4 pulli. Muidugi pikalt minemise kombe õpetas norrakas laikale kiiresti külge.
jaan juhus
Postitusi: 85
Liitunud: K Mär 10, 2010 2:55 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas jaan juhus »

Mitut koera kasutada sõltubki konkreetsetest koertest,kui suurt karja taga aetakse,kui suures metsas jne.Tean ühte laikat mis pärast lastasaamist üksinda närib kesikutel kärsad silmade tagant läbi(minu selle koera järeltulija kes haistmise kaotas) ja tean ka selliseid kes isegi 3-4kesi ainult hauguvad.Õnneks minu segapaar kuulub viimaste hulka,ei ole noaga jahi pooldaja.Aga vahe on selles et isane üksinda ajab karja metsast välja mingu aega palju tahes(vahepeal olen võibolla ise ka abis)aga kahekesi võtavad nad mõne ette kotivad teda niikaua kui see paigale jääb.õnneks pärast lähevad otsivad karja uuesti üles ja kogu polka hakkab otsast peale.Eelmine nädal lasin 4 põrsast nende eest niimoodi(ühest ajust)
Tormis
Postitusi: 290
Liitunud: N Juul 08, 2010 4:40 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas Tormis »

Kahe laikaga jahil võib nii juhtuda, et penid arvavad, mis nendest inimestest, peame kahekesi jahti, on lõbusam. Üks koer arvestab meestega, kaks aga enam mitte.
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Laikad

Postitus Postitas hundikütt »

Mul kolmene läänekas ja käin sellega.Kuldiga mängib ilusti,hoiab veidi distantsija kui vaja siis ka naksab.Ühesõnaga paneb päris ilusti seisma.Karjaga lood sellised-kuni emis tõrjub ,mängib ka kenasti aga kui millegipärast punuma panevad(kas paugu peale,või emis haistab inimest),siis haaratakse tagant kohe põrsas kinni.
Vasta