andrus kirjutas:piross kirjutas:Sõber tahtis endale odavamat optikat,kas sellist nagu 3x12x56 kannatab ültse 308 peale asetada.
KUi võtta siis kindlasti EURO mudel,sest see 30-se toruga.Huntmaster tolline.Kaasas olevad jalad soovitan ma vahetada küll kvaliteetsemate vastu.Need suht pehmekesed tunduvad.700eegu eest saab eestist juba suht asjalikud jalad.
Vaadates Barska hinda USA-s 90dollarit siis soovitan ma vaadata sul ka siin foorumis palju kirutud JahtJaktit 4-16x56 või 2,5-10x50.
Usu mind see ei ole nii s.tt kui nad räägivad.See vana tolline mudel oli nii nagu ta oli,asjad arenevad ja mudelid muutuvad.Kia ja škoda olid kah vanasti sõimusõnad,vaata nüüd linna pilti.Vanasti tuli hiinast kah ainult saasta,näita nüüd asja mis sealt ei tule.
Inimesed räägivad "originaalidest" teadmata mis tegelikult selle sildi all on.
Oman ise Barska 4-16x60 EURO mudelit.
Algselt, kui relva ostsin ja optikat paigaldama läksin, siis relvamüüja laitis ka suure suuga maha, et kuu aja pärast kukub rist eest

Eks algul saigi ostetud ajutiseks lahenduseks nn enda arvates alternatiivne lahendus.
Paar aatat on möödas ja nüüd võin isikliku kogemuse põhjal öelda, et asi toimib päris hästi. Vähemalt, mis puutub laskmisesse nähtavusse ja kasutamismugavusse, siis hinna ja kvaliteedi suhe on vägagi paigas.
Näiteks suurenduse skaala on täiesti piisav. Suvel sai sokku otsitud ja kuna talv oli karm ning sarved kidurad aitas 16 x suurendus hädast välja. Distants ca 150 m. Kui hämaraks kisub ja silm enam ei seleta, kas on kährik põllus või kesik, siis see optika aitab vahet teha. St valgusjõulisus on minu arvates hea. Praegu lumega on nähtavus veelgi parem. Päris pimedaga jääb see opika muidugi jänni.
Optika on ise 308win peal ja nagu öeldud töötab küll.
Siinkohal mainin, et kui on soov samasugune optika muretseda, siis läheb kõrgeid terasest jalgu vaja, kindlasti mitte alumiiniumist.