Kakuke, Su küsimus koos jutuga kõlab kuidagi Volmer-likult
Pole tahtmist, ega ole tulnud mõttessegi seda jahinduse teemat poliitiliseks juraks pöörata, kuid näib nii siin riigis, kui selline veel kuidagi eksisteerib, et kõik algab ikkagi sealt ülevalt ''mäe pealt'' ja lõpeb poliitilistes rahamängudes, kus ikka ja jälle peavad lihtsad inimesed tegema järeleandmisi ... Üleval mäe peal olevad aga on nagu ''Viimsest reliikviast'' pärit nunnakloostri ülemused, kes kostavad kõige peale ''mina oma otsusest ei tagane'' ...
Omalt poolt küsin, et kelle valitud need poliitikud siis seal mäe peal on - kas meie rahva poolt või arvavad nad tõesti, et kui juba sinna ''esimesesse Eestisse'' on saadud, siis võivad nad kõike teha, mis pähe tuleb, peaasi et pangaarve üle ääre ajab ...
Mõned asjad nagu oleks vajalik ikka meil kõigil eneste jaoks ka alles jätta selles moodsas orjapidamises ja põhimõtete rahaks vahetamise tuhinas - selle eest on tarvis ka seista.
Üks enda eest seismise viis on tänasel päeval just nimelt selline - korjatud allkirjad ja nende toel esitatud pöördumised-nõudmised. Meie inimestel on selline ''vaga lamba mentaliteet'', et muul moel ju hirmude tõttu pole võimalik meelsust avaldada.
Või peab mingisuguse bravuurse ''Balti keti'' taolise suurürituse organiseerima või uue öölaulupeo, et inimesed omas äraväntsutatuses ärkvele tuleksid ja mõtlema ning analüüsima asuksid - mitte ei laseks endile pähe istuda ''isakestel'' ja ei vaataks neid, kui ''jumalaid''
Muidu pole ju teada seal mäe otsas, et meid siin ülejäänud riigis ka veel eksisteerimas on iseseisvalt mõtlevate indiviididena ja et me pole mehaanilised robotid parteipleemumilt, kes lambakarja kombel ''määäää'' ainult oskavad teha või ainult kätt tõsta ''isakeste'' ülimuslike mõtete ja tegude seaduste kaasabil kinnistamiseks.
Ja üks küsimus Šotlase kombel vastu:
Kui läbirääkimistel pole tulemit, taolistel allkirjade kogumisel pole mõtet - millel siis on mõte
Kas nurga taga taskus rusika näitamisel ja enda ette kirumisel või hoopis aralt ja hirmunult värisemisel, et äkki juhtub midagi ebameeldivat minu või meie kõigi jaoks, kui ma selle allkirjaga oma meelsust näitan

või hoopis vait olemisel

Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.