Naaritsajaht

2005. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Naaritsajaht

Postitus Postitas Feen »

Abivahendite all on kastlõksude teema küll üleval, aga naarits on hetkel see uluk, kes mu tähelepanu köitnud. Ühe lasin püssiga, sattus lihtsalt kraavis ringi liikuma. Naga seisukohast see hea ei ole, nu, 9 väikest auku pole väga hull, aga kvaliteedist siin enam rääkida ei saa.
Selle peale viskas lambikese põlema ning läksime Kakukese kastlõkse proovima. Kokku oli 3 kasti. Ja siin mõned tähelepanekud.
Esiteks, kui panna kasti teise mingiliha, siis seda ta ei taha. Nii seisid need kastid vist 5 või 6 päeva. Siis vahetasime sööda välja. Üks kast pardiga, seda polnud puutunud. 1te kasti kohapead ja pardi kereluud (kui eemaldada rinnaliha,jalad ja tiivad, siis see mis järgi jääb), sellega saime ühe kätte. Ning kolmanda kasti juurde kitse jalad sisse põrn ning natuke sisikonda. Sinna oli ka läinud, aga see kast vajab tibake sättimist veel (pressis ennast luugi alt läbi). St. kala ja igasugused kondid talle meeldivad. Edasi ootame lund, siis näeb liikumisradasid ka ning kasukaski parem.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Teine asi millest kirjutada tahtsin, on mingisugune taud mis lõunast peale pidavat pressima. St. kohati olevat mink täiesti kadunud, arvatakse, et mingi tõbi laastab nende ridasid. Kas keegi sellest midagi täpsemalt ka teab? Meil minki veel küll ja küll.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Ja kolmas asi on nülgimise teema. Kõik muu on lihtne olnud, nülgida on hea, parem seda teha natuke nürima noaga ja siis saab kohe nülgimise käigus naga puhtaks vesta. Küünistega on ka see lugu, et õigel ajal luu läbi lõigata ja ilusasti jäävad külge. Aga saba... :M Idee poolest peaks pool sabanahka pikki lõikega lasti lõikama ning ülejäänud sabarootsu välja tõmbama. Minul seisis üle öö, järgmisel päeval ei olnud küll võimalik rootsu enam selliselt kätte saada. Esimesel loomal aga proovisin terve sabarootsu välja tõmmata (siis ei teadnud veel, et pool lahti lõigatakse), aga ka ei õnnestunud. Kuulsin, et sellist asja tuleb teha võimalikult kähku pärast looma tabamist, siis pidada see lihtne olema.. on sellega kellelgi kohemusi? (see info pärineb hiirte ja rottide nülgimise kogemustest.. bioloogide värk :) ).
Ahjaaa... kui keegi tartlastest mõne mingi saab, siis kere, kõige sisikonnaga võiks Vanemuise 46te transportida, või mulle teada anda. Seal, parasitoloogias, ollakse huvitatud. Kui ma mõned mingid veel püüan ja siis sealt mingisugust vastukaja saan, siis kirjutan äkki siia ka, et mis parasiidid minke vaevavad.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Kõige selle käigus sai ülesse seatud ka kahed conibear tüüpi rauad, aga nendega oli nagu oli. St ei olnud kuidagi. :? Kas keegi selliste asjadega ka minki püüdnud on? Kas on keegid kuskil veel mingeid kohesurmavaid mingipüüniseid kohanud?
Ise proovisin umbes kuu tagasi kohas kus teist nägin kastlõksuga püüda ja söödaks oli sokuliha, aga selle põlgas ta ära. Nii, et see soojemal ajal ka ei tööta vist.

PS. Mhmm ... see mille peale Feen mingi sai oli kohapea. Tähendab, et mingile nagu ka Tsuksile meeldib koha põsefilee. :lol:
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
pine marten
Postitusi: 48
Liitunud: T Aug 03, 2004 11:04 am

Postitus Postitas pine marten »

Sattusin pühapäeval mingile, kui too parajasti põdrasisustega maiustas, mis olid seal juba nõnda kaua laagerdunud, et aroom polnud just kiita. Mingile igatahes paistis maitsvat.

Muide, see taud tundub tõesti olevat huvitav teema, kui midagi sellist tulemas on, siis võib mingi populatsioon sedavõrd nõrgaks muutuda, et hakkab taanduma oma senistelt positsioonidelt. Tuhkru arvukus pidi igatahes tõusuteel olema. Mõnel pool pidi ka saarmas, kelle arvukus kasvutendentsi näitab, mingile tuule alla tegema.
Säästev mõtlemine on üle kõige!
Kasutaja avatar
soobel
Postitusi: 117
Liitunud: E Dets 13, 2004 11:27 am

Postitus Postitas soobel »

Kui sabast rääkida,siis mingi kohta ei oska öelda,aga nugisel ja rebasel tuleb lihtsalt ära.Pole vaja pooleli lahti nülgida ega midagi ning loom võib olla mitu päeva tagasi lastud.
madis
Postitusi: 123
Liitunud: L Veebr 21, 2004 10:43 pm

Postitus Postitas madis »

kakuke kirjutas:PS. Mhmm ... see mille peale Feen mingi sai oli kohapea. Tähendab, et mingile nagu ka Tsuksile meeldib koha põsefilee. :lol:


Selle peale küsiks, et kas ta muude kalade peale ei tule? nt. räim, särg, ahven. Muidu ei küsiks, aga koha pead ei ole igalt poolt saada.
beliving that the bow has soul
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Tuleb ikka. Kohapea oli lihtsalt olemas tollel hetkel. "Pehmeid" kalu ei soovitaks ise seetõttu, et ilmade soojenedes kukuksid kergelt konksu küljest. Aasta tagasi sain just ahvenaga.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
mats
Postitusi: 14
Liitunud: N Nov 06, 2003 7:07 pm

Postitus Postitas mats »

mingi söödast siis...
parimad tulemused olid mul värske linnulihaga (näit. tuvi). kui kastlõks oli õigel kohal, siis tavaliselt oli vennikese püüdmine ühe öö küsimus.
omal ajal proovisin igasuguseid muid vigureid ka (konnad-kalad-munad-roiskunud sisikonnatükid jms.), kuid nendega polnud tulemus liiga hea. samas mitte päris null ka!
ei, nülgimisega erilist probleemi küll ei ole. veel vähem sabaga! veidi nikerdad ja saadki hakkama. eks kogemused hiljem abiks.

üldiselt oli mingipüügi juures kõige jamam see, kui ta kastlõksus oma haisuga vallatles! :wink:
...ja asjata pauku ei tee!
rähn
Postitusi: 30
Liitunud: N Mär 03, 2005 10:24 pm

Postitus Postitas rähn »

Ise sai ka neid paar aastat tagasi püüda,kui neid veel oli.Püüdsin kastlõksuga ja söödaks panin turult ostetud silku,mis seisid mõnda aega sügavkülmas.Ja minke oli peaaegu igas lõksus.Lõkse oli paarikilomeetrise jõelõigu peale 5-6.Sai proovitud ka kohetapvate raudadega aga ei õnnestunud.Ainuke probleem oli mingi tapmine. Kahel viimasel talvel on näha olnud vaid üksikuid jälgi.Kuid see on jällegi hea kalavarudele.
Suletud