no kas need meelitus lõhnad on ennast ära tasunud? kui saladus ei ole siis võika õelda kust lehelt tellite neid, ma ise proovisin tellida aga õeldi et nad ei saa põhja ameerikast välja saata.
Mul ei vedanud see aasta üldse, kuigi väljas 3 kasti. Jälgi jällegi palju. Eks peab veel õppima seda sööda värki. Oskate mingeid näpunäiteid anda, et kuidas, kus kohas metsas (metsa äärtes v-b), mis sööt parim jne. Kas keegi ka peibutuslõhnasi kasutas?
Minu teada kasutatakse praegu kopranõret,kuid vanasti oli nugisele parem sööt ikka värske,verine liha.Ka mee lõhna peale tuli nugine hästi,panid meega kärjetüki söödaks.Ja koht ikka selline,kus nugis liikus,et oli nugise jälgi.Ja kui metsas ühisjahi käigus põdrasisu metsa jäeti,siis sinna raudu pannes ikka ka nugist sai,kuid siis olid teist tüüpi rauad ja seadused ka teised.Aga kui kolm kasti väljas ja jälgi ümber oli siis viga ehk kastis?Kas oli liiga väike- või oli teine ots kinni ja liiga umbne siis kast.Ise teeks nii,et enne kui kasti paneks,siis lihtsalt sööt kuhugi sellisesse kohta,kust linnud kätte ei saa,nagu suuremad kuuseoksad peale jms.loom nugis,tunneb lõhna ja siis saab ka okste alt kätte.
Sain 1 lõksuga hooaja jooksul 3 nugist ja 2 kährikut.Söödaks oli tavaline kanaraibe,hiljem sai pandud söödaks kähriku rasva koos nugise enda lihaga!Lõksu sai ikka iga paari nädala tagant liigutatud sinna kus rohkem jälgi oli.
Manused
nugis ka seal kana taga peidus!
Viimati muutis vulpes, L Mär 05, 2011 5:16 pm, muudetud 1 kord kokku.
Sul oli siis hea suur lõks,kui kährik vabalt sisse mahtus,sellist annab metsas tarida.Muide,olen näinud,kui kährik poeb sellisest rusika suurusest august läbi aga taks järele ei mahu.Kuid seda teeb kährikoer ikka hädaga.
Sai siis täna esimesed kastid söödastatud.Püügi jaoks nats vara,karv pole veel valmis. Rauad lähevad vast 3-4 nädala pärast käiku oleneb muidugi ilmastikust.Esimesed külmad peaks ikka enne olema ja tõsiasi on see,et kui loom lumes püherdab siis ohakas peal ning püük võib alata.
ise lasnud päris hulga kährikuid juba, 7 vist.Esimesed lasin oktoobri esimesel nädalal. Järgmised eelmine nädal. eelmise nädala emasel kährikul on okas ikka viimase peal. nahk oli kõhu alt valge ka juba, kuid selja pealt oli ikka veel tume veits. Tellisin ameerikast omale uued nahakammid ja rasvakoorimisnoad kah. Rasvakoorimis nuga on ikka viimase peal tööriist, mõne minutiga nahk puhas. selleks peab ka poolümar laud, palk olema, kus selle noaga seda kraapida, siis läheb ruttu. Aga kes nii kärsitu pole kui mina soovitan veel oodata. nahaostja pidas pika loengu maha, kuidas päevapikkus seda nahka ka muudab jne. ei lubanud mul enne 10 novembrit metsa minna, mul ei pidanud närv vastu