Kutsika hind

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Kasutaja avatar
duma
Postitusi: 523
Liitunud: N Mär 15, 2007 12:10 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas duma »

Raims kirjutas:Asi nats teemast eemal.Omale sai suvel läänekas toodud siis ütles müüja
kohe et kui koer 2aasta jooksul tööle ei hakka võtab koera tagasi ja annab
uue kutsika.Hinnaks siis kutsikal oli 5tonni

Paljud kasvatajad on nõus sellise garantii andma ültse koerale?
Kust lääneka ostsid?
Hetkel olen kuulnud ainult 1 kasvatajat kes koera mittetööla hakkamisel ostab tagasi või paneb tööle. Tegelikult võiks need koerakasvatajad üles lugeda siin, kes annavad koertele sellise garantii.
duo on parem
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas hundikütt »

Oleks mina kasvataja ,ma küll tagasi ei ostaks.Kust ma peaks teadma mis inimesega mul tegu.On ta üldse koera inimene või mitte.Väga palju ikka koera õpetamises kinni,et tööle saada.Muidugi on ka väga lolle eksemplare.
Võin oma sektsioonist tuua mõne näite.Üks meie jahimees võttis omale hagija aga koer pole kolme aasta jooksul muud looma näinud kui läbi aia kassi ja paar korda aastas maja taga põllus ka kitse.Mis töötavast koerast saab siin juttu olla,kuigi isa ema väga head ajajad.Palju lihtsam ja kasulikum ju käia ju pundiga koos õppind koertega jahis.
Teine mees on lääneka ,,õnnelik,, omanik.Noor jahimees ,kes pole isegi jahiga päris kodus,võttis suures tuhinas kutsika.Kui ikka isegi pole elus siga näinudja ei tea kust metsanurgast teda otsida,kus sa siis teda koerale näidata saad.Nüüd on kena tugev 3a laika kuskil kuuri juures ketikoeraks.
Ja kes süüdi on-ikka kasvataja,see ju müüs kehva kutsika.
Raims
Postitusi: 45
Liitunud: R Apr 16, 2010 7:56 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas Raims »

Minul on selline arvamus muidugi isiklik et kui kasvataja annab sellise
garantii siis ta teab mida müüb mitte sedasi et saaks kuidagi kutsikast lahti.
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas hundikütt »

Raims kirjutas:Minul on selline arvamus muidugi isiklik et kui kasvataja annab sellise
garantii siis ta teab mida müüb mitte sedasi et saaks kuidagi kutsikast lahti.

Ja kui kutsikas satub sellise venna kätte nagu ma eelpool kirjeldasin,et siis käibki papi välja või. :M
Hunter30-06
Postitusi: 102
Liitunud: L Dets 11, 2004 5:45 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas Hunter30-06 »

Vabandust nüüd solkimise pärast, aga õige laika näitab jahimehele siga, mitte vastupidi. Näide päris elust :1 laika(kenneli jätan mainimata) kõik jahi nädalavahetused jahis, 3 aasta jooksul leidis see koer metsast vast 10-15 siga. Seejärel sai võetud nn küla-karla kenneli kutsikas. Selle koera eest 3 aastaga umbes 50-60 siga. Koera ei õpetanud keegi, Noor koer õpetas selle 3 aastase laika enam-vähem tööle. Midagi pole teha, otsingu ala ja huvi otsingu vastu on lihtsalt koertel niivõrd erinev. Ehk siis ma tahan õelda seda, et heade omadustega koer hakkab ka loru peremehega tööle, aga kehvade omadustega koer ei hakka ka 24-7 metsas viibides hästi tööle. Nii et puha loterii ongi.
AH MINGE METSA!!!
riuka
Postitusi: 9
Liitunud: N Dets 23, 2010 9:20 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas riuka »

Eks nende elusolenditega ole ikka nii, et ema oli ilus ja isa tark aga näe lapsed tulid sellised lorud.

Omal koertega selline kogemus:
Pika kaalumise järel otsustasin lisaks ühe jahikoera võtta. Otsisin umbes poolteist aastat ja lõpuks oli sobilik variant. Mind huvitasid peamiselt vanemate tööomadused ja see oli määrav. Kahjuks oli peaskond kaugel ja olude sunnil ei saanud ise järgi minna. Kuna tuttavatega koos võtsime sealt kolm koera usaldasin neid täielikult: vanad kogenud koeramehed kelle koertega aastaid metsas käidud. Seega minu arvates läksid targad koeri tooma ja valisid mulle ka ühe. Oma sõnul valisid nad välja kolm koera, küll pärast omakeskis jagame. Kui koerad kodus ei olnud kellelgi erilisi eelistusi, viisakusest võtsin siiski selle mis teistest jäi.
Kuna see on minu esimene oma jahikoer siis erilist tarkust tema kasvatamisel olla ei saa. Tulemus on aga selline: Minu koer hakkas siga haukuma 4 kuuselt. Viie kuuselt otsis ülesse haavatud põdra ja haukus kuni juurde sain. Edasi oli pidevalt sea jahis ja enne suure lume tulekut kui meil seajaht kinni pandi lasti tema eest ridamisi sigu (ise parimal korral kolm). Kahel korral olen ajanud temaga ilvest ja kui sigu ette ei sattu tegi ka ilvesega paar tiiru (kahjuks laskja ei olnud õiges kohas).
Teised koerad; üks arg ja ei tunne üldse huvi ja teine keskpärane.
Kuna koerad on veel nagad ja jahti saavad kõvasti loodame et avanevad hiljem.

Seega, üks pesakond, samadel alustel valitud ja sama hinnaga ostetud aga tööomadused väga erinevad.
jänis
Postitusi: 6
Liitunud: R Aug 13, 2010 8:11 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas jänis »

kas kellegil on infot milline võiks olla paberitega taksi kutsika keskmine hind?
nimelt plaanis soetada omale esimene jahikoer ja arvasin et taks oleks minule parim valik.
jaan juhus
Postitusi: 85
Liitunud: K Mär 10, 2010 2:55 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas jaan juhus »

Üldiselt ongi nii ,et see koer kellest tuleb hea jahikoer näitab seda välja esimesel hooajal ja teisel hooajal on juba tegija.Ja kes pole teise hooaja lõpuks maitset suhu saanud sellest head nahka ei tule.Mina vähemalt pole viitsinud aega raisata
Aga nagu elu näitab on ka erandeid.Mul on lisaks isasele läänekale mis on väga hea koer ka emane.Nimetasin teda siiani sateliitkoeraks ehk teist toetavaks koeraks.Eelmise hooaja lõpus kui ta sai 3-e aastaseks mõtlesin et on vaja välja vahetada.Aga tänu sellele,et tal on näituselt suurepärane hinne ja Valgevenes tehtud karukatse(selle haukus ta seal välja kui polnud veel aastanegi,arvatavsti hirmust) otsustasin, et las jääb alles.
Sel hooajal on koer nagu ära vahetatud.Ei ole harvad need korrad kus tema esimesena looma leiab ja seakarjaga ka võtab üks ühe teine teise ette(varem ei juhtunud seda kordagi)
Jätkub nii visadust kui püsivust ja kõike seda alles peaaegu 4 aastaselt.
Ju siis kuulis kevadel mu juttu pealt,et kui tööle ei hakka lähed untadeks.
Jägervision
Postitusi: 157
Liitunud: P Mär 21, 2010 7:56 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas Jägervision »

Hunter30-06 kirjutas:Ehk siis ma tahan õelda seda, et heade omadustega koer hakkab ka loru peremehega tööle, aga kehvade omadustega koer ei hakka ka 24-7 metsas viibides hästi tööle. Nii et puha loterii ongi.


Kusjuures ma olen täiesti kindel, et päris nii see ikka ei ole. Ok, suurepärane koer hakkab ikka tööle ja päris tuhm ei hakka mingi moosimise peale aga koerte arengus on mitmeid etappe mille ajal saadud kogemused on tema edasise arengu seisukohalt ülimalt suure tähtsusega. Kui anda koerale parimad võimalused instintkide äratamiseks ja arendamiseks siis on lootust, et kui ka kaasa sündinud eeldused ei ole kõige hiilgavamad, saab temast suurepäraselt töötav koer. Võimalik, et ühe koera üsna head eeldused said kombineeritud väga heade kogemustega täpselt õigetel aegadel ning ei olnudki vaja niiväga suurt hulka kogemusi.

Kui mitte ainult koera vanemad vaid ka vanavanemad ja nende vanemad on kõik hästi töötavad koerad olnud, siis on ka oht, et tuleb mõni loru pesakonnas, märksa väiksem. Kui tõuühingud hakkaks boniteerimist kasutusele võtma, siis oleks see minu arvates suurepärane ja kindlasti vähendaks võimalust, et koerad ei hakka tööle. Aga ma tean täpselt, mis vastus meie TÜs sellise ettepaneku peale tuleb (kui juba lihtsa jahikatse nõude peale tõstetakse põrgulärmi).

Kutsikate tagasi ostmisest... Mina olen ilmselt küll nõus koera tagasi ostma, kui ta tõesti tööle ei hakka. See aga eeldab, et omanik ei kao koos kutsikaga ilmudes uuesti välja, kui on vaja koera tagasi müüa. Omanik hoiab kontakti, kirjutab aeg-ajalt, äkki helistab, saame võimalusel kokku, ta tuleb kohale näitusele kuhu ma koera (oma kuludega) kirja panen (eelnevalt muidugi on omanikuga kokku lepitud millal ja kuhu) vms. See ei tähenda, et ma nüüd iga nädal helistan või panen kellelegi kohustuse mulle iga kuu kolmeteistkümnenda kuupäeva keskpäeval kirjutada essee, mida koer läinud kuu jooksul teinud on, miks ja kuidas. Aga kui koer on 2 aastane, urgu ei lähe, jälge ei aja ja looma eest jookseb issi selja taha peitu, siis ma tean, et asi ei ole selles, et omanik on olulise aja koera elust jätnud ta koduaeda liblikajahti pidama ning kui ükskord aega tekkis ja koer metsa viidi, siis, oh seda häda ja halbu geene, koer ei teagi, mida teha!
under
Postitusi: 47
Liitunud: T Mär 23, 2010 12:52 am

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas under »

enda koera kohta olen kuulnud, et enne kahte aastat ei saagi korraliku koera...! koer siis saab alles al. täiskasvanuks, et siis ei ole sellist tuulepäisust, nagu noorel koerla...mis ei tähenda, et koeraga enne ei peaks treeninguid alustama...( treenima peab hakkama al 2 kuuselt juba, või isegi varem)
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas sooviku »

jänis kirjutas:kas kellegil on infot milline võiks olla paberitega taksi kutsika keskmine hind?
nimelt plaanis soetada omale esimene jahikoer ja arvasin et taks oleks minule parim valik.

AUUU,keegi võiks ka teemaga haakuvale küsimusele vastata :) !
Naine võib olla,koer peab olema!
pihlapuu
Postitusi: 60
Liitunud: R Sept 01, 2006 7:38 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas pihlapuu »

Pakun, et hetkel algavad paberitega takside hinnad 300 eurost, kuid hind sõltub siiski paljudest teguritest. Eelkõige nõudluse-pakkumise vahekorrast...Alati on ju võimalus tingida hinda ja leida soovijale sobiv makseviis.
Koer ei reeda sind kunagi...
riuka
Postitusi: 9
Liitunud: N Dets 23, 2010 9:20 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas riuka »

Teema oli kutsika hind ja millest kõigest siin juttu pole.
Eks iga asjaga ole tänapäeval nii- müüa võimalikult kallilt ja osta odavalt.
Kutsikat ostes hindame me eelkõige vanemate välimikku, iseloomu ja võimalusel ka tööomadusi. Viimast valdavalt omaniku jutu järgi. Kui nendes näitajates midagi märkimisväärset pole ei saa ka erilist hinda küsida. Emotsionaalsel tasemel võime hinda tõsta aga ostja võib selle kergesti läbi hammustada. Autot müües on meil küll sellega ilusad mälestused nii roolis kui tagaistmel kuid sünniaasta ja välimik teevad oma töö ja ostja tavaliselt selle eest maksta ei taha.
Foorumis on juttu et mitte kõik pesakonna koerad ei hakka tööle. Võta sa kinni on viga mehes või koeras. Kui aga sulle on sattunud selline kes töötab ja ise oled ka tubli, siis väljendub see ka tulevase kutsika hinnas. Kui sa tahad,et sinu koera kutsikatest saaks tublid töökoerad siis on sinu huvi müüa neid aktiivsele jahimehele. Reeglina raha välja käies mõtleb inimene tõsiselt kas tal seda ikka vaja on ja mis sellega kaasneb.
Kui kutsikal ilmnevad mingid probleemid välimikus või iseloomus tuleks omanikku sellest ka teavitada. Kui omanik on huvitatud oma kutsika käekäigust siis reeglina tunneb ta ise huvi. Tagasiostmine kõlab natuke veidralt aga järgmisest pesakonnast poole hinnaga või asenduskutsika saamist olen küll kuulnud.
Seega, küsida võib kõike aga ostes pead ise teadma mida tahad ja mille eest oled nõus raha välja käima.

Kõigist koertest ei tule häid jahikoeri, sellepärast need vähesed ka palju maksavad.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas tony »

riuka kirjutas:Teema oli kutsika hind ja millest kõigest siin juttu pole.
Eks iga asjaga ole tänapäeval nii- müüa võimalikult kallilt ja osta odavalt.
Kutsikat ostes hindame me eelkõige vanemate välimikku, iseloomu ja võimalusel ka tööomadusi. Viimast valdavalt omaniku jutu järgi. Kui nendes näitajates midagi märkimisväärset pole ei saa ka erilist hinda küsida. Emotsionaalsel tasemel võime hinda tõsta aga ostja võib selle kergesti läbi hammustada. Autot müües on meil küll sellega ilusad mälestused nii roolis kui tagaistmel kuid sünniaasta ja välimik teevad oma töö ja ostja tavaliselt selle eest maksta ei taha.
Foorumis on juttu et mitte kõik pesakonna koerad ei hakka tööle. Võta sa kinni on viga mehes või koeras. Kui aga sulle on sattunud selline kes töötab ja ise oled ka tubli, siis väljendub see ka tulevase kutsika hinnas. Kui sa tahad,et sinu koera kutsikatest saaks tublid töökoerad siis on sinu huvi müüa neid aktiivsele jahimehele. Reeglina raha välja käies mõtleb inimene tõsiselt kas tal seda ikka vaja on ja mis sellega kaasneb.
Kui kutsikal ilmnevad mingid probleemid välimikus või iseloomus tuleks omanikku sellest ka teavitada. Kui omanik on huvitatud oma kutsika käekäigust siis reeglina tunneb ta ise huvi. Tagasiostmine kõlab natuke veidralt aga järgmisest pesakonnast poole hinnaga või asenduskutsika saamist olen küll kuulnud.
Seega, küsida võib kõike aga ostes pead ise teadma mida tahad ja mille eest oled nõus raha välja käima.

Kõigist koertest ei tule häid jahikoeri, sellepärast need vähesed ka palju maksavad.


Tean ühte koera omanikku, kellel pesakonnast hakkavad kutsikad tööle max30-40%. Kui oled sellise kasvatajaga diili teinud (kutsika ostnud), kas siis jäädki üle aasta kutsikaid vahetama kuni selle õige otsa satud?
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: Kutsika hind

Postitus Postitas kirp »

See jutt loru jahimehe kõrval heaks jahikoeraks kasvamine käib tõenäoliselt tugevate jahiomadustega tõugude kohta nagu nt. laikad. Ise pole pidanud, aga neid omavad kamraadid mainivad tõesti, et laikat ei tohi "üle dresseerida". Lihtsalt tuleb temaga võimalikult palju metsas käia ja "omadused" löövad ise välja.

Sellistel tõugudel, kus rohkem käsklusi koera suunamiseks peab ikka õpetama inimese keele/märgid selgeks. Muideks ühes hiljutises netiteates kirjeldati koera (elab USA-s ühes uurimisinstituudis, mingi kolli tõug), kes valdab 1000 inimsõna (ehk siis terminit), suudab asju funktsiooni järgi grupeerida (enamus olla mänguasjad) ja uurijate arvates on arengult 3 a. inimlapse tasemega. Kahjuks pole talle veel geenisiirdamisega inimkõnes-rääkivat kõri tekitatud :lol:

Peame koerte aretusega hoogsalt tegelema, sest tea kuna neile nii inimõigused antakse ja igasugune "rassipuhtuse" tagaajamine viib Nürnbergi kohtupinki. :D
Vasta