Piirikirjeldus?
Piirikirjeldus?
Tere,kas kellegil on olnud erinevusi piirikirjelduse ja jahipiirkonna kaardi vahel? Kumb on tähtsam? Kelle poole pöörduda selle probleemiga?
Re: Piirikireldus?
Ikka on. Juriidiliselt peaks olema aluseks piirikirjeldus mis RT ilmunud (eks juristid ütlevad täpsemalt). Teised asjad on lihtsalt selgitavad abimaterjalid, aga ... meil on näiteks tubli tükk maad piirikirjelduste järgi kahe jahtkonna oma, oli kunagi meie ja andsime siis naaberjahtkonnale, et need saaksid oma 5000 ha täis. Kaup oli veel et saame seal kah jahti pidada ... Nüüd on see muidugist unustatud, aga piirikirjelduste järgi kuulub see maa meile ja samas ka naabritele. Ju siis ametnikud ei viitsind meie oma ümber kirjutada ja nii ta läks.
Nüüd olen mõelnud küll, et kui ikka ilus trofeepull seal silma jääb, siis maha ja mul õigust ülegi
Mis seaduses kirjas, see kirjas! 
Nüüd olen mõelnud küll, et kui ikka ilus trofeepull seal silma jääb, siis maha ja mul õigust ülegi

Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Probleem on ka piirikirjelduses seal on ka minu arust auk? Algul ma ei pööranud sellele tähelepanu kuid seal on jahi potensaali.
-
Ka meil piirikirjeldus ja kaart 100% ei kattu. Loogika ütleb, et piirikirjeldus on ülene, mille järgi kaart ju peaks valmimagi.
Tundub ,et peab vist klubikaudu asja ajada.
Re: Piirikirjeldus?
On seda kirjeldust siis nii täpselt vaja,et päris klubirahvast vaja tülitada?Kui naabriga läbi käid(saad) siis nagu ei näe jama sellest,et keegi mingi kaartikirjeldusega eksib.Ise tead ja naaber ka teab,no lase siis olla.Iseasi muidugi need kohad,kus talumees jahimehi näha ei taha.
noorus on ilus aeg
-
Kehtib ikkagi viimati riigiteatajas avaldatud piirikirjeldus. Kaarte peale iga muudatust uusi ei trükita ja seltsidele ei jagata.
Neid vaidlusi ennegi olnud ja vaevalt viimasteks jäävad. Kui näpuga järge ajada, siis rajaleidjal õigus- kehtib viimati Riigi teatajas avaldatud kirjeldus.
Aga jorril huvitav mõte- küsin siis kah- kas Tartu jahindusklubis on tegelased nii pühad, et ka piirivaidluse puhul ei tohi neid tülitada?
Sellisel juhul mul tekib küsimus- milleks seda klubi vaja üldse on- kas ainult selleks, et saaks neile raha maksta nende endi ülalpidamiseks- no andke andeks
Praktikas aga meil mitu juhust olnud, kus justnimelt jahi käigus satutakse vastakuti ja kellel siis seda ütlemist vaja on. Ja ega endalgi ajab ikka südame täis küll, kui viimase jahimaade korraldusega on maa meie seltsi kasutada, maksame selle eest ka maksu ja tuleb "naabrimees" kes seda maad enne kasutas ning laseb mul nina alt trofee soku ära. Selline asi küll õige ei ole. Juuni alguses sai ainult sellise olukorra vältimiseks ühes kohas piirialal lihtsalt loodust nautimas käia. Teisel pool teed ka paari vihast nägu nähtud... See aga nende mure. Nüüd rohi naa kõrge ja sokk kasvab.
Aga jorril huvitav mõte- küsin siis kah- kas Tartu jahindusklubis on tegelased nii pühad, et ka piirivaidluse puhul ei tohi neid tülitada?
Sellisel juhul mul tekib küsimus- milleks seda klubi vaja üldse on- kas ainult selleks, et saaks neile raha maksta nende endi ülalpidamiseks- no andke andeks

Praktikas aga meil mitu juhust olnud, kus justnimelt jahi käigus satutakse vastakuti ja kellel siis seda ütlemist vaja on. Ja ega endalgi ajab ikka südame täis küll, kui viimase jahimaade korraldusega on maa meie seltsi kasutada, maksame selle eest ka maksu ja tuleb "naabrimees" kes seda maad enne kasutas ning laseb mul nina alt trofee soku ära. Selline asi küll õige ei ole. Juuni alguses sai ainult sellise olukorra vältimiseks ühes kohas piirialal lihtsalt loodust nautimas käia. Teisel pool teed ka paari vihast nägu nähtud... See aga nende mure. Nüüd rohi naa kõrge ja sokk kasvab.
ikka lõbusalt
Kas piirikirjeldused on tehtud kõikide Eesti jahipiirkondde kohta? Kui on, siis, kas neid saab ka kusagilt internetist leida? Küsin, sest selle kirjelduse järgi oleks hea seinakaarti tellida.
-
iga majaandu
See peakss majandus kavaga kaasas olema ja see samune ilmselt jahtkonna esimehe käes,v klubis!
-Ils- kirjutas:Kas piirikirjeldused on tehtud kõikide Eesti jahipiirkondde kohta? Kui on, siis, kas neid saab ka kusagilt internetist leida? Küsin, sest selle kirjelduse järgi oleks hea seinakaarti tellida.
See peakss majandus kavaga kaasas olema ja see samune ilmselt jahtkonna esimehe käes,v klubis!
https://www.riigiteataja.ee/tervikteksti_otsing.html
Sinna otsingusse teksti reale kirjuta oma jahtkonna nimi ja piirikirjeldus ja siis leiadki.
Sinna otsingusse teksti reale kirjuta oma jahtkonna nimi ja piirikirjeldus ja siis leiadki.
- sammal.habe
keskkonnaregistri avalik teenus:
http://register.keskkonnainfo.ee/
sealt leiab jahipiirkonnad, ka kaardirakendusena.
http://register.keskkonnainfo.ee/
sealt leiab jahipiirkonnad, ka kaardirakendusena.
Kindlalt on esimehel kaart olemas.Lase koopia teha ja kogu lugu.Igal toimival jahtkonnal peab ju piirikirjeldus olemas olema ,kuidas muidu oleks võimalik jahti pidada,kui ei tea kus su jahimaa piirid on.
Kahro.
Kuhu see auk jääb, kas Nõmmküla poole, Tamsalu või Tõrma poole või hoopis Neeruti poolele?
Või on veel mõni piir?
Kuhu see auk jääb, kas Nõmmküla poole, Tamsalu või Tõrma poole või hoopis Neeruti poolele?
Või on veel mõni piir?
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Mädapea mõisa kandis.