honkomees kirjutas:Sarvik kirjutas:...ps. neile kes asjast ikka veel aru ei saanud....siis kolm mõistet: kütt, jahimees ja salakütt..... on üksteisest väga kaugel asuvad ja täiesti erinevad mõisted....vähemalt minu meeli
nojah, igaüks mõistab isemoodi, nt nii
jahimees - hobina looduses müttaja, kes tunneb rõõmu jahist
kütt elik jääger - elukutseline liha (naha jne) küttija, kes oma tööd teeb maksimaalse tulemuse nimel ilma eetilisusele jms vaatamata
salakütt - seesama liha/naha jms küttija, kes oma tööd teeb maksimaalse tulemuse nimel ilma eetilisusele jms vaatamata, ilma seadusliku aluseta
täiesti arusaadav et sama kirjapildiga sõnu võivad mõista/defineerida erinevad mehed erinevalt....
sama erinevalt kulutavad mehed teisi sõnu et selgitada oma mõtete sisu....näiteks nikolai baturinil ja/või james algridge kulus selleks et selgitada mõistet kütt ca 200 lk sõnu.....mis on neil mu meeli suht sarnane .....aga erineb olulises osas honkomehe arusaamast

arvestades eelnevaid honkomehe mõtteavaldusi ei ole siin tegu mitte mõtteviiside erinevuses vaid sõnade /mõistete erinevas tõlgenduses

ps. minu jaoks mõiste salakütt tähendab seda et eiratakse nii eetilisi tõekspidamisi kui ka seadusejärgseid norme.
mõiste jääger ei võrdu mõistega kütt....jääger on palgaline jahipidaja, kusjuures jääger võib olla oma mõtteviisilt/käitumiselt kas salakütt, jahimees või kütt