Kunagi kui alustasin ulukiliha valmistamist (ekspereminteerimist) , siis oli kobras kõige suurem väljakutse. Olin kuulnud, et suitsutatud kobras on väga hea, aga samas ka kõige levinud viis kopra liha valmistada. Suitsuahju mul kahjuks pole, seega leiutasin oma retsepti, siin see on,
Ettevalmistus:
1 kobras
1 l äädikat
10 l vett
Pane kobras äädikavette ligunema umbes 24 tunniks. (Kobrast on vaja eeltöödelda, et vabaneda spetsiifilisest maitsest ja liha pehmendamiseks).
Tooraine:
1 eeltöödeldud kobras
1 kg sealiha pekki
600 g suitsupeekoni või toorpeekoni viile
4 suuremat sibulat
4 suuremat porgandit
1 küüslaugu pea
1 kg tomatipastat või tomatikastet
2 sidruni mahla
Sool, pipar, liha üld maitseaine, kadaka marjad (sega nendest kokku maitseainete segu)
Valmistamine: Võta kobras äädika veest välja ja lõika pooleks. Koori ja tükelda sibul, porgand ja küüslauk ning sega kokku tomatipasta ja tükeldatud sea pekiga. Pigista segu sisse sidruni mahl. Maitsesta kobras maitseaine seguga ning aseta kõrgemate äärtega ahjupannile. Täida seest seapekist, sibulat, porgandist, küüslaugust ja tomatipastast valmistatud seguga, osa segu võid panna ka kopra peale. Kopra peale aseta ka peekoni viilud. Kõrgema äärtega ahjupannile pane alla umbes 1 liiter vett, et toit küpseks vesivannil. Pane toit ahju küpsema 180-200 kraadi peale. Kui kobras on juba parajalt pruuniks läinud kata toit fooliumiga. Küpsetusaeg umbes 3 tundi. Uskuge mind see aeg on seda väärt

Veel minu retsepte leiad:
http://www.maitsemaa.ee