relva ja jahieksami sooritajatele abimaterjalid
relva ja jahieksamisooritajate .....
No eks perearst ka ikka jagab veidi seda sinu seisundit ja kui tundud ohh-ohh olevat siis ikka ulluarsti juurest ka läbi.Ja kui relvaluba pikendad siis ikka juba perearstil sinu haiguslugu olemas.Viinavea olemust tuleks rohkem autojuhtidel kondrollida ehk muutub liiklus nati rahulikumaks, eriti noorte osas.Jahimeestest mõni üksik vääratab reeglite vastu aga teedel ikka täitsa jama.
noorus on ilus aeg
Kuidas sai ise mõne aasta eest relvaluba tehtud.
Helistasin perearstile, et tervisetõendit relvaloa jaoks oleks vaja & panin aja kirja (olin värskelt arsti vahetanud). Õigel ajal astun siis tema uksest sisse & õde ulatab mulle kohe juba valmiskirjutatud tõendi & kasseerib 300 eeku. Visiidi pikkus tõendi saamiseks oli u 2,5 minutit & arsti nägin vaid korraks üle ukse.
Järgmine nali oli politseiga. Kuskil nädal peale neile relvaloa taotluse esitamist helistab mulle mobiilile üks noor naishääl & tutvustab, et on politseist. Siis esitas ta mulle kolm küsimust.
1. Kuidas teil joomisega lood on?
2. Ega te mõne naabriga tülis ei ole?
3. Kas oskate öelda mõnda põhjust miks me teile relvaluba ei peaks andma?
Peale minupoolseid usuavasti ammendavaid vastuseid tänati ja pandi toru hargile.
Kogu lugu.
Kahe nädala pärast oli luba taskus. Lausa pahviks lõi nn tervislik kontroll perearsti juures, sest olin juba tükk aega seda kartnud (näen tegelikult ainult ühe silmaga) ja ka politseipoolne konroll oli kuidagi ............
Ma võisin ju igasugu jama kokku rääkida aga mitte kudagi minu juttu ei kontrollitud.
järeldus. Eestis võib ametlikult relva kätte saada praktiliselt iga hull või joodik.
Ega mul tegelikult midagi sellevastu ju ei saa olla, et bürokraatiamasinast nii kergesti pääsesin
lihtsalt üllatas see, et kõik ametkonnad uskusid minu juttu, et olen viks ja viisakas (tegelikult olen ju ka
) ja ei kippunud seda eriti jõuliselt kontrollima.
Helistasin perearstile, et tervisetõendit relvaloa jaoks oleks vaja & panin aja kirja (olin värskelt arsti vahetanud). Õigel ajal astun siis tema uksest sisse & õde ulatab mulle kohe juba valmiskirjutatud tõendi & kasseerib 300 eeku. Visiidi pikkus tõendi saamiseks oli u 2,5 minutit & arsti nägin vaid korraks üle ukse.
Järgmine nali oli politseiga. Kuskil nädal peale neile relvaloa taotluse esitamist helistab mulle mobiilile üks noor naishääl & tutvustab, et on politseist. Siis esitas ta mulle kolm küsimust.
1. Kuidas teil joomisega lood on?
2. Ega te mõne naabriga tülis ei ole?
3. Kas oskate öelda mõnda põhjust miks me teile relvaluba ei peaks andma?
Peale minupoolseid usuavasti ammendavaid vastuseid tänati ja pandi toru hargile.

Kahe nädala pärast oli luba taskus. Lausa pahviks lõi nn tervislik kontroll perearsti juures, sest olin juba tükk aega seda kartnud (näen tegelikult ainult ühe silmaga) ja ka politseipoolne konroll oli kuidagi ............

järeldus. Eestis võib ametlikult relva kätte saada praktiliselt iga hull või joodik.
Ega mul tegelikult midagi sellevastu ju ei saa olla, et bürokraatiamasinast nii kergesti pääsesin

Viimati muutis enki, K Juul 26, 2006 9:45 pm, muudetud 1 kord kokku.
siis kui mina käisin relvaeksmail, siis oli mingi küsimus, et mida peab esitama, et relvaluba saada, või kes võib saada... ei mäleta täpselt. siis kõik vastasid et avaldus, ja arstitõend, ja foto jne. ja kõikidel jäi märkimata et peab olema tasutud riigilõiv
aga pinnimise peale ikkagi kõik tunnistasid selle piisikese paberikese (pangatädi annab) olemasolu vajalikust. peale seda kui oli ülesloetud enamus kriminaalkorras karistatavatest teodest millal ei anta,... sest mis sa ikka vastad kui küsitakse, et kelele siis ei anta luba, sest küsimus kellele antakse - õiget vastust ei too
... õnneks oli laual virn pangapapreid, siis nagu tuli meelde, lõppuks
vot nii! komisjon oli vist hea 

õigekirja meister on nagu kung fu meister. kasutab oma oskust vaid hädaolukorras 

Re: relva ja jahieksami sooritajatele abimaterjalid
kui kellelgi värsket infot relvaeksami kohta tallinnas siis oleks vahva kui jagaks seda infot 

No parim materjal ju lausa politsei dok. registris saadaval
Siin siis konkreetselt Lõuna PP relvaeksami küsimused
http://politsei.ee/assets/adr/public/2011/0/Lisa1_001.83221.10003.pdf

serx kirjutas:No parim materjal ju lausa politsei dok. registris saadavalSiin siis konkreetselt Lõuna PP relvaeksami küsimused
Ida prefekturis on samad kõsimused ainult, et paragrahvid on ka taga ära toodud, vähemalt nendel küsimustel, mis minule anti.
[img]http://www.album.ee/files/45/958/orig/15345958_tzgs.png[/img]
Mul üks küsimus jahieksami kohta ja selleks on
Ühisjaht on:
a)vähemalt kolme jahimehe osavõtt
b)vähemalt 2 jahimehe ühine jahipidamine atesteeritud jahijuhataja juhtimisel
c)jahinimekirja alusel, millele on lisatud ulukiküttimise luba (load)
Et kumb ta nüüd on kas b või c?
Ette tänades.
Ühisjaht on:
Ette tänades.
§ 32. Ühisjaht
(1) Ühisjaht on mitme isiku osavõtul korraldatav jaht võimaldamaks jahist osavõttu jahiluba mitteomavatel isikutel ning tagamaks jahi ohutu ja eesmärgipärane korraldamine. Ühisjahi korraldamiseks valitakse jahist osavõtvate isikute hulgast jahijuhataja.
(2) Ühisjahti korraldatakse jahijuhataja juhtimisel ning ühisjahil vastutab jahi nõuetekohase korraldamise eest jahijuhataja.
(1) Ühisjaht on mitme isiku osavõtul korraldatav jaht võimaldamaks jahist osavõttu jahiluba mitteomavatel isikutel ning tagamaks jahi ohutu ja eesmärgipärane korraldamine. Ühisjahi korraldamiseks valitakse jahist osavõtvate isikute hulgast jahijuhataja.
(2) Ühisjahti korraldatakse jahijuhataja juhtimisel ning ühisjahil vastutab jahi nõuetekohase korraldamise eest jahijuhataja.
kakk kirjutas:Mul üks küsimus jahieksami kohta ja selleks on
Ühisjaht on:
Ette tänades.
Kui 2 varianti ei saa korraga õiged olla, siis pakuks varianti B, kuna ühisjaht määrab kindlalt ära jahijuhataja, mida aga variandis C pole mainitud?