Hallrästa praad
Sai siis hilissügisel hallrästad sihikule võetud. Kuna oman hallrästa jaoks suhteliselt head varustust ja inspiratsiooni leidsin siit:
http://talks.guns.ru/forummessage/135/599376.html . Sai lastud koguni viis isendit. Rästad said kitkutud, sisikond eemaldatud (alles jätsin südame ja maksa)
ja sügavkülma pistetud. Niisiis. Retsept järgmine:
1. Ahi sooja ja eelnevalt sulatatud rästad maitsestamiseks valmis.

2.Panin viis hallrästast väikesesse malmpotti. Poti hõõrusin eelnevalt võiga ja lisasin poti põhja kaks supilusikatäit õli. Rästad maitsestasin kergelt soola ja viiepipraseguga.

3. Pott ahju 200 kraadi juures, ilma kaaneta. 15 min. pärast lisasin 100ml vett, kolm supilusikatäit majoneesi ja ühe kanapuljongi kuubiku.
4. Ahi 150 kraadi peale, kaan peale ja pott uuesti ahju ligikaudu 1h.
5. Pott ahjust välja. Tükeldasin rästaste peale kaks küünt küüslauku, pool väiksemat tüüpi sibulat, kaks keskmist porgandit ja kaheksa keskmise suurusega pooleks lõigatud kartulit.

6. Aseta pott koos kaanega 45 min. 150 kraadisesse ahju.
7. 45 min. pärast võta potilt kaas maha ja keera ahi 250 kraadi peale veel 15 minutiks.

8. Serveeri ja naudi!

Lõpp tulemus väga-väga hea! Soovitan kõigil proovida!