Ametivend JOSS, soovid kõigile mõistmist ja sallivust jne ,ise valad sulle ,arvan tundmatud ,inimesed sopaga üle .See kui oman poolautomaati ja julgen seda ka teistele soovitada(mitte pealesundida) ei tee minust linnamehest rikkurit ja ei peaks ka põhjust solvamiseks andma.Mis on antud teemaga pistmist kellegi raske elu v rahakoti paksusega?Niipea kui kellegile mingi mõte/idee ei meeldi nii poetakse kohe kellegi rahakotti,oleks aeg selline pläma lõpetada
Oma mõtte antud teema kohta panin kirja (laskemoon 12*70) ei tea kas ringi tõstetakse?
Mõtlesin veel selle kaherautse eelistamise kohapealt ja siiski leitsin ühe plussi võrreldes hariliku poltlukk vindiga-so teine kiiresti tarvitatav lask.Minu arust on täiesti sobimatu relv ajusse ühelasuline nii vint kui ka sileraudne püss .JOSS, küllap taipas seda ka sinu jahikaaslane.
Üheks põhjuseks miks veel ilmselt kaherautset kiputakse ajus vindile eelistama on mõnemehe petlik kujutelm ,et võsas võib sellega ka poolhuupi pihta saada.Kuna tiirus vindiga sajalt meetrilt eriti hiilgavaid tulemusi pole ,siis tuntaksegi end kindlamalt sileraudsega.Kes tõesti nii arvavad tasuks vindiga sileraudse distantsilt proovida .Usun tulemus saab parem kui siledaga,muidugi kes ikka vähegi lasta oskab.Kes ei oska selle jaoks vahet pole
See kas sileraudne suuruluki jahis keelata/takse ,nagu mõned ärksamad mehed arvavad,näitab ilmselt lähitulevik.Kuidas sellega asi seal meie paljukiidetud liidus on ei oska mina öelda,aga samas silerautse kuuli padruneid toodetakse ju ka üsna soliitsetes firmades,jo siis neid ka millekski tarvitatakse ja vaevalt et linnujahiks

Samas aga haavli kasutust juba hakatakse dikteerima
Need on minu tõekspidamised(vaata ka teemat12*70)miks vinti eelistan .Küsiks , mis kaalutlustel oleks mõistlikum silerautset eelistada
Kivi kotti!