
Kult
- Kristjannn
- Postitusi: 106
- Liitunud: P Apr 26, 2009 7:26 am
Kult
Tere, küsimus siis selline,et kas tasub praegu kulti lasta.Üks räägib ,et praegu pole mõtet lasta, jube kuldimaitse pidi olema,teine räägib,et pole hullu miskit,kui vorsti lasta teha,kolmas räägib,et peale lasku munad maha ja ei mingit kuldimaitset(mis iganes see maitse ka oleks ,pole kunagi tundnud
).Palun seletage see asi lahti,et milla siis seda kulti süüa kõlbab st ei kõlba.....ja kas on see õige ,et kuldil peale lasku kohe munad maha vaja võtta ja kas on mõtet üldse suvel kulti lasta???

Re: Kult
Kas teil seal siis hetkel kuldil jooksukas käimas? Tegelikult saab ka jooksuka ajal lastud kuldi nii ära vääristada,et mingit kuldikat juures pole. Suurim viga, mida väga paljud kogenud jahimehed ka ise teevad, on see, et käega, millega katsutakse nahka, käperdatakse ka liha. Kusi jms on puhtalt naha peal, kui seda näppida ja siis liha ... Ise kasutanud sellise looma nülgimise juures kummikindaid ja neid tuleb siis ikka ohtralt vahetada. Sama moodi tegutsen ka kopraga. Tegelt see ongi vääristamise üks kuldreeglitest, et käega millega puutud nahka, ära näperda liha. Seda isegi näinud, kus põrsast nii lahti võetud, et kusi lendab, ime siis, et kuldikat juures pole. 

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Re: Kult
http://ribolov-ohotnik.tv/video-49.html#
Siin päris põhjalik film kuldi nülgimisest.
Siin päris põhjalik film kuldi nülgimisest.
Re: Kult
Seda võiks arvestada, et kui lõikad karva suunast liha poole, siis mingi osa karvadest saab läbi lõigatud, nendest osa läheb liha peale. Suvisel seal vast eriti vahet pole, aga jooksuka kuldil on nende karvade küljes piisavalt vänget, mis jätavad oma jälje. Kui ikka eriti osav olla, siis paar kuldimaitselist tükki võivad muuta ära kogu küpsetatava liha. Katsetasin kunagi natukene. Tegime ühte eriti haisvat looma, nii korralikult kui võimalik. Tuli info, et muu liha ok, aga ribil maitse juures. Huvitav tähelepanek on see, et kõhuõõnsuses on ka ikkagi jooksu ajal natukene tugevam buket. Katse seisnes selles, et panin sama retsepti järgi kahte küpsetuskotti sama sea liha. Ühte läks ribi ja pisike jupp tagajalast. Teisse kotti, seljafileed, tagajalast miskit jms. Ribiga liha oli hoopis teine kui mujalt pärit liha. Ja mitte ainult mahlasem vaid lisaks sellele korralik kuldi ving juures.
Sama asja olen mõnel korral veel täheldanud. St, et kui on kahtlusi liha kvaliteedi suhtes, siis teha ribid eraldi.
Ja, suvel kuldimaitse.. hmmm, keegi on ikka midagi korralikult lädistanud. Muidugi, mõni tunneb ka kitse vorstis kuldi maitset kui talle öelda, et kuldist tehtud
Sama asja olen mõnel korral veel täheldanud. St, et kui on kahtlusi liha kvaliteedi suhtes, siis teha ribid eraldi.
Ja, suvel kuldimaitse.. hmmm, keegi on ikka midagi korralikult lädistanud. Muidugi, mõni tunneb ka kitse vorstis kuldi maitset kui talle öelda, et kuldist tehtud

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Kult
TiitR kirjutas:Ten kirjutas:http://ribolov-ohotnik.tv/video-49.html#
Siin päris põhjalik film kuldi nülgimisest.
Huvitav, kas keegi kuidagi teisiti ka nahastab?
Ei tea,kas pean siit välja lugema peenikest irooniat...?
Riputasin selle klipi üles vastuseks teemaalgataja küsimusele.Minu arust annab film vastuse küsimusele kuldi liha tarvitamise võimalikkusest ka jooksuajal.Hea muidugi kui vene keelest natuke aru saad.Kõigil ei ole ju aastakümnete pikkust nahastamise kogemust?
Re: Kult
Ten kirjutas:TiitR kirjutas:Ten kirjutas:http://ribolov-ohotnik.tv/video-49.html#
Siin päris põhjalik film kuldi nülgimisest.
Huvitav, kas keegi kuidagi teisiti ka nahastab?
Ei tea,kas pean siit välja lugema peenikest irooniat...?
Riputasin selle klipi üles vastuseks teemaalgataja küsimusele.Minu arust annab film vastuse küsimusele kuldi liha tarvitamise võimalikkusest ka jooksuajal.Hea muidugi kui vene keelest natuke aru saad.Kõigil ei ole ju aastakümnete pikkust nahastamise kogemust?
Minu pärast loe sellest välja mida tahad! Ja jooksuajal on kulte ennegi lastud ja lastakse ka edaspidi, kuid minu küss oli pigem selles, et vahet pole, kas jooksukas või mitte - kas keegi teisiti ka kulti nülib?
- Kristjannn
- Postitusi: 106
- Liitunud: P Apr 26, 2009 7:26 am
Re: Kult
Suured tänud kõigile vastanutele,sain jälle tiba targemaks!
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
Re: Kult
M-njah! Mingi kujutuse sellest filmist saab ,aga kui juba õppefilm tehti ,siis oleks võinud selle vähe korralikumalt teha.See jutupaunik juhtis küll mõninkatele asjadele ,mida ei tohiks teha,tähelebanu,kuid jõudes nahavõtmisega kilbini ,käpertati ikka nende mustade kätega liha täiega.Silma riivas Feeni poolt mainitud jalgade ümbert naha lahtilõikamine ja lahkamine oli ka väga algajalikul tasandil.Sama mees kes nülgis ,ka nende pesemata kättega lahkas .Ei näidatud sisemiste rasvade eemaldamist ,ega vaagnas ,pärasoole kõrval,asuvate näärmete eemaldamist,mille eemaldamine on ka haisu /maitse seisukohalt väga oluline.Millegi pärast väitis mees ,et sisemised rasvad ei kõlba toiduks,see küll õige pole.Samuti näidati trihanella proovi võtmiseks ainult vaheliha,tegelikult on ka vajalik keele pärast ja lõualuu pealt(põseliha) proovi tükid võtta. Vene värk ,mees tahtis hullusti esineda ,aga eks ta algajale abiks ikka! 

Re: Kult
[/quote]
Huvitav, kas keegi kuidagi teisiti ka nahastab?
[/quote]
Nahastatakse küll ka teisiti. Riputatakse lõualuust üles. Eelis olevat selles, et saastunud pool jaab nülgimisel viimaseks ja nülgimise käigus ei vaju puhta liha peale. Maitse asi!
Huvitav, kas keegi kuidagi teisiti ka nahastab?

Nahastatakse küll ka teisiti. Riputatakse lõualuust üles. Eelis olevat selles, et saastunud pool jaab nülgimisel viimaseks ja nülgimise käigus ei vaju puhta liha peale. Maitse asi!
Re: Kult
Tiit Karp kirjutas:
Huvitav, kas keegi kuidagi teisiti ka nahastab?

Nahastatakse küll ka teisiti. Riputatakse lõualuust üles. Eelis olevat selles, et saastunud pool jaab nülgimisel viimaseks ja nülgimise käigus ei vaju puhta liha peale. Maitse asi!
No selge siis, seda nagu teada soovisingi

-
- Postitusi: 1354
- Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am
Re: Kult
Minu enda mulje on selline, et peast üles riputatud looma on palju lihtsam tühjendada kui tagastpidi rippuvat.
Võimalusel/ vajadusel teen aga metsas tühjaks ka kitse. Kitse mu meelest ka selili/külili või peast riputatuna palju mõnusam tühjendada.
Nähastamine jah, suurt vahet pole kuda pidi. Tagant poolt ette poole justkui harjund rohkem....
Võimalusel/ vajadusel teen aga metsas tühjaks ka kitse. Kitse mu meelest ka selili/külili või peast riputatuna palju mõnusam tühjendada.
Nähastamine jah, suurt vahet pole kuda pidi. Tagant poolt ette poole justkui harjund rohkem....
