Mis veel huvitav...mehed peale jahti ei torma saaksi jagama nagu meil vaid see riputatakse ilusasti konksu otsa laagerduma ja jahihooaja lõpus või siis vajadusel varem jagatakse liha kogu jahiseltskonna ja kogukondsete vahel võrdselt vastavalt jahil käidule ja ei unustata ära ka maaomanikke, kes jahimehed pole...kodukorrad väga täpselt määratletud kohustused jagatud. Samas ei ole maaoamnikel sh ka suuroamnikel jahis olles mingeid privileege...lähevad ajuse nii mis mürin, kui jahijuhataja ütleb...vähemlat neis kus mina olen käinud. jahijuhataja/seltsi juhataja on absoluutne autoriteet ja tema korraldused kuuluvad vastuvaidlematule täitmisele. Nii et ordnung nagu saksa sõjakoolis. Maarendi/jahiõiguse kohta, mis nende seaduses määratletud ei oska midagi öelda, aga nagu aru sain jutuajamistest maaomanikust jahimehed ei küsi üldjuhul mingit rendist maa eest kui kuuluvad samasse jahi porukasse. Lapis üldjuhul selleks vajadus isegi puudub, kuna seal laiuvad laialt riigimaad ja neil saab vabalt jahti pidada (peab olema side antud maakonnaga). Muusaes mul on mõned Lapist pärit kuid mujal elavad soome jahimehed tuttavad, kes selle seaduse taustal/mõjul on end sisse kirjutanud enda sünnikohta omamaks õigust seal jahti pidada...
Soome kogukondliku jahi üheks alustalaks on jahimeeste suur arv suhtesse elanikonda 150 000 versus 5 miljonit, samas kui Saksamaal (2004 aastaraamatu järgi) 350 000 versus 85 miljonit...eesti on selles osas heas seisukorras 16 000 vesrus 1,4 miljonit...nii et hoiame ja arendame seda, mitte ei üritaks seda uue seaduse kaudu likvideerima hakata

Olles suhelnud palju välisjahikülalistega mitmetelt maadelt ei ole paljud rahul tänase jahikorraldusega omal maal ja kuuldes meie jahikorraldust soovitavad soojalt seda hoida, kuna nende kodumaal on see muutunud äri ja rahaobjektiks...seepärast siia tulla püütakse, kui hind vastuvõetav on...