Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Võimalus avaldatud või avaldamisele minevate artiklite aruteludeks.
Vasta
sax
Postitusi: 246
Liitunud: T Nov 09, 2010 3:31 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas sax »

kahjude hüvitamine.
mind on juba aastaid huvitanud et kui kõigil on õigused ja kõigel on omanik, demokraatia ja kõik kahjud peab keegi alati kellegile hüvitama jne.jne. siis kas nüüd lõpuks saan ka sea-põdra-kitse otsa sodiks sõidetud auto hüvitamist nõuda maaomanikult keele maalt loom tuli, sest loom ju konkreetse maaomaniku oma kelle maal ta viibib ja omanik ju vastutab oma looma tekitatud kahju eest :idea:
sest isegi kui mul koer on ketis ja mingi vend koperdab sinna ketipiirkonda siis mina, koera omanik, olen süüdi ja pean hüvitama kõik mõeldavad-mõeldamatud kahjud ja kulud. ei tasu vaidlema hakatagi. peab olema aed.
seega :!: :?:
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Ain Aavik »

Seoses selle ''survestusaksiooniga'' ei andnud rahu üks asi ja võtsin lahti Jahiseaduse.

https://www.riigiteataja.ee/akt/13340292

§ 42. Jahiajad

(1) Jahipidamine väljaspool jahiaega on keelatud, kui seadus või selle alusel kehtestatud õigusakt ei sätesta teisiti.

(2) Jahiulukikahjustuste korral ja teadustöö eesmärgil on Keskkonnaametil õigus lubada jahipidamist väljaspool jahiaega.
[RT I 2009, 3, 15 - jõust. 01.02.2009]

(3) Jahiajal on jahipidamist õigus keelata:
1) jahipiirkonna kasutajal temale kasutada antud jahipiirkonna piires;
2) Keskkonnaametil, kui ulukite elutingimused on erakorralistel asjaoludel häiritud või on seatud ohtu ulukite elupaik.
[RT I 2009, 3, 15 - jõust. 01.02.2009]

(4) Käesoleva paragrahvi lõike 3 punktis 2 nimetatud keelu kestuse ja ulatuse üle otsustab Keskkonnaamet.
[RT I 2009, 3, 15 - jõust. 01.02.2009]


Ei tea kohe mida arvata asjast :M

Kui selle ''aksiooni'' või mis see iganes nüüd ongi õhutajad-üleskeerajad rõhuvad pidevalt seadusele ja sellele, kui õige või vale on miski seal ... siis kuidas on see ikkagi võimalik :?: :M
Keelata jaht jahiajal !?
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas baddmann »

Tase, uugamets, tase !

BM
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas gunnar »

uugamets kirjutas:Kui selle ''aksiooni'' või mis see iganes nüüd ongi õhutajad-üleskeerajad rõhuvad pidevalt seadusele ja sellele, kui õige või vale on miski seal ... siis kuidas on see ikkagi võimalik :?: :M
Keelata jaht jahiajal !?


Ohjah, tundub et sa lugesid nii kaugele ära et oled samas seaduses §3 ära unustanud. Loe see uuesti üle ...
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas kakuke »

Et maaomanikud võiksid keelata jahi siis ära, kui jahti pole? :D Näiteks põdrajahikeeld maaomanike poolt juunis või siis parti ei tohi lasta juulis ja märtsis metskitse? :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Ain Aavik »

Keskkonnaamet on siis järelikult informeeritud maaomanike jahitingimuste seadmisest ja seega on omakorda informeerinud jahipiirkonna kasutajaid - või olen ma jälle millestki valesti aru saanud :M
Ja olge mureta, lugesin küll seda eespool olevat punkti seaduses ja tean, kuidas need asjad tegelikult käivad ning kui kaua aega võtavad...
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
saaremees
Postitusi: 114
Liitunud: N Mär 17, 2005 2:26 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas saaremees »

Kuramuse tore kui ka tegelikku elu arvestaks. Ei ole ju vaja kõike kusagile seinale lahmida kui läbi räägitakse. Samas info alati teretulnud.... Selle põhjal on Saaremaal tänase päeva seisuga keelanud 1.09 jahi üks maaomanik kes seda teinud juba 5 aastat. Erametsaliidu andmete põhjal. See on tänase kuupäevaga.
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Välek »

Minu jahimaadel on 1 maaomanik jahipidamise keelanud. Keelas eelmisel aastal, põhjuseks tema maadel lastud uluk :lol: Nohjah, tegemist on siiski perega, kes on paljude kohalikega konfliktis. Nende "probleemid" ei piirdu jahipidamisega, vaid hõlmavad kõike ümbritsevat. Kui ongi õnnetuseks juhuslik kokkupuude nendega, siis pole miskit muud teha, kui vabandada oma eksisteerimise pärast :mrgreen:
välek vibulane
Postitusi: 17
Liitunud: N Aug 27, 2009 4:33 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas välek vibulane »

Paar aastat tagasi saite paljud ilmselt vastata järgmisel küsimustikule, kuidas vastaksite täna nr 27 küsimusele :D
Manused
3Küsimused arenguk.doc
(73 KiB) Allalaaditud 325 korda
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Huvitav kas kellegil midagi positiivset ka meie "katuse" kohta on öelda? Minule on silma jäänud üks ainumas artikkel meie tegevjuhi poolt,mis enam vähem jahimeeste ootustele vastaks.See jooksis ka siit läbi.Kui ikka suurte juhtide peaaegu ainsaks tegevuseks on oma palganumbri eest võitlemine ,siis oleks küll ülim aeg hangude ja vikatitega mitte Toopijale vaid Piritale minna.Olgu selle nimi siis erakorraline üldkogu ,kongress või mis iganes.Olen täiesti kindel ,et meie hulgas on inimesi kes meie huvide eest kordades paremini seisaks! On ainult vaja neile inimestele see võimalus anda. Vähemalt juhtide valimise osas müts maha era metsa liidu rahva ees!
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Ain Aavik »

http://www.maaleht.ee/news/mets/jaht/ma ... d=56848570

http://www.eramets.ee/online-pressikonverents

Online pressikonverents

Tere tulemast Eesti Erametsaliidu pressikonverentsile!

Pressikonverentsil annavad EEML esindajad teada otsusest 1.-30. septembrini kavandatud jahi keelamise hoiatusaktsiooni toimumise kohta ja vastavad ajakirjanike küsimustele jahiseaduse muutmise teemal.
Praeguseks aktsiooniga liitunud 174 047 ha maade omanikud leiavad, et tänane jahipidamise süsteem riivab omanike põhiseaduslikke õigusi ja on ohuks säästlikule metsamajandusele.
Läbirääkimised uue jahiseaduse ettevalmistamiseks on murdepunktis. Maaomanikel ja jahindusorganisatsioonidel on aga jätkuvalt erinev käsitlus euroopalikust jahindusest.
EEML otsustab hoiatusaktsiooni toimumise 31.08. jahiseaduse muutmise läbirääkimiste tulemuste põhjal ja annab oma otsusest teada samal päeval toimuval pressikonverentsil.

Online-pressikonverentsil osalemiseks palume registreeruda aadressil http://www.eramets.ee/online-pressikonverents.

Oma küsimused palume saata kuni teisipäeva, 30.08. kella 19.00-ks aadressile http://www.eramets.ee/online-pressikonverents-kusimus.

Kolmapäeval, 31. 08. kell 13.15 – 14.15 vastavad ajakirjanikele EEML juhatuse esimees Ando Eelmaa ja EEML tegevjuht Ants Varblane.

Küsimusi-vastuseid saab pressikonverentsi toimumise ajal ja järel vaadata erametsanduse infoportaalis aadressil http://www.eramets.ee/online-pressikonverents.

Küsimustele, millele EEML esindajad pressikonverentsi aja jooksul vastata ei jõua, vastatakse e-kirja teel eraldi.
Võimalus intervjuudeks EEML esindajatega on kolmapäeval, 31. augustil kell 14.30 – 15.00 Eesti Erametsaliidu ruumides, (Mustamäe tee 50, III korrus).


Küsimused ja vastused:

Mida olete otsustanud: kas jaht tuleb või ei tule?

Hoiatusaktsiooni 01.septembril ei alustata, kuna tänaseks on meie hoiatusaktsiooni alustamisel seatud eesmärgid olulises osas täitunud. Eesti Erametsaliit tänab kõiki aktsioonis osalenud maaomanikke.

Kas aktsiooni korraldamise mõte oli soov suruda jahiseadusesse enda jaoks soodsaid punkte?

Eesti Erametsaliidu eesmärk on jahiseaduse kaasajastamine ja põhiseadusega kooskõlla viimine. Aktsiooniga ei kutsutud liituma ainult metsaomanikke, vaid kõiki maaomanikke. Kaasatud olid ka põllumeeste organisatsioonid ETKL ja EPTKL ning Omanike Keskliit. Usume, et jahiseaduse uuendamine on kasulik nii maaomanikele kui ka jahimeestele ning tekib mõlemale poolele vastuvõetav olukord. Vastandamine ja hirmutamine on meeleheitlik katse tänast, õigusriigile mittesobivat jahikorraldust säilitada.


Kas metsaomanikud ei saa oma huve kaitsta teisiti kui jahi keelamisega?


Kehtiv jahiseadus on andnud maaomanikule ainult ühe võimaluse jahipidamist mõjutada – ja see on jahipidamise keelamine. Hoiatusaktsiooni väljakuulutamine on olnud äärmuslik abinõu, mis ei too kasu kellelegi. Meie tegelik eesmärk on olnud läbirääkimiste taasalustamine, sest jahimeeste esindusorganisatsioon on maaomanike huvisid pikka aega lihtsalt ignoreerinud.

Mis olid need eesmärgid ja mismoodi need on täidetud?


Eesmärk oli maaomanikele reaalse jahiõiguse saavutamine.
Saavutasime, et lepingu nõue maaomaniku ja jahimehe suhete korraldamisel loob eeldused suhtlemiseks võrdsetel alustel. Samuti saavad maaomanikud tulevikus piisava üksmeele korral jahipiirkonna kasutaja välja vahetada. Väikeulukite jahi korraldamise õiguse saab maaomanik olenemata oma kinnistu suurusest. Ulukikahjustuste korral tekib seaduslik alus kahjustuste kompenseerimist nõuda.


Kas vastab tõele, et seadusemuudatuse tegelik põhjus on maaomanike soov saada jahimeestelt raha? Et kui maamaks on kõrge, siis tuleb leida kedagi, keda koorida?


Ei. Maaomanikel peab olema võimalus mõjutada jahinduslikku tegevust omal maal. Maamaksuga ei ole jahiseaduse ümber toimuval arutelul mingit seost. Selles osas on maaomanikud ja jahimehed ühel meelel.

Kui palju te olete läbi rääkinud Jahimeeste Seltsiga ja nendega jahiseaduse muutmist arutanud?


Oleme seda teinud juba 10 aastat. Jahinduse arengukava hakkasime arutama 2006 ja viimase pooleteise aastase pausi lõpetas keskkonnaminister kaks nädalat tagasi.


Mis on praeguses jahikorralduses sellist, mis maaomanikke ei rahulda?


Jahipiirkonna kasutajad ei ole huvitatud maaomanikega kokkulepete sõlmimisest ja ulukikahjude korvamiseks puudub igasugune seaduslik mehhanism.

Kui palju inimesi on praegu aktsiooniga ühinenud?


Ühines enam kui 174 tuh ha omanikud ja enam kui 12 tuh katastriüksust. Me ei avalikusta nimekirju, kuna ei soovi kohalikul tasandil konfliktide tekkimist.


Jahimehed on väitnud, et metsaomanike soovitud muudatused teeksid jahiseltside tegevuse nii kalliks, et jaht jääks ainult rikaste ja välismaalaste lõbuks.


Kindlasti on siin tegemist teadlikult levitatud hirmudega, millel puudub alus. Maaomanike õigus moodustada jahipiirkondi ei loo iseenesest mingit võimalust jahipidamise eest kõrget tasu võtta. Ka siin kehtivad turureeglid ehk pakkumise ja nõudluse vahekord – väga headel jahialadel võib suur nõudlus põhjustada hindade tõusu, keskpärastel aladel ja seal, kus maaomanikud on ise enamasti ka jahiseltsi liikmed, eeldatavalt arvestatavat hinnakorrektsiooni ei toimu, mõnes piirkonnas võib aga juhtuda ka vastupidine olukord – hakatakse ostma ulukiregulatsiooni teenust või võimaldatakse sellel eesmärgil tasuta jahiala kasutus.

Kus piirkonnas on teie väidetud reaalsed konfliktid?


Seal, kus jahipiirkonna kasutajad tegelevad tõsiselt jahiturismiga ja seejuures on unustatud suhelda nii kohalike jahimeeste kui maaomanikega.
Samuti seal, kus maata jahimehed on kohalikud maaomanikest jahimehed jahiseltsist välja tõrjunud.


Millistes maakondades oli rohkem aktsiooniga ühinenud maaomanikke?

Enam osalejaid oli Läänemaal, Harjumaal, Saaremaal, Hiiumaal, Viljandimaal , kuid osalejaid oli kõigist maakondadest.

Kui paljusid maaomanikke koondab Eesti Erametsaliit? Kas vastab tõele, et vaid 6%?

Meie 36 liikmesorganisatsiooni esindavad 1/3 aktiivsetest metsaomanikest.

Mis saab edasi, kui teie soovidega eelnõu koostamisel ikkagi teie arvates piisavalt ei arvestata? Kas on võimalik uus jahikeelu aktsioon?


Ennustamine on raske tegevus. Midagi ei ole välistatud. Enam loodame uue Jahinduse arengukava ( 2013 ja edasi ) koostamise käigust tekkivale arutelule.
Tuletame meelde õiguskantsleri sõnu, kes lubas jälgida seaduse menetlemise käiku ja teha omad järeldused pärast jahiseaduse eelnõu Riigikogus vastu võtmist


Kas teie arvates on uus jahiseadus selleks vahendiks, millega likvideeritakse konfliktid maaomaniku ja jahiturismi ettevõtte vahel? Kui pooled on omavahel juba varasemast konfliktis, siis kas te ei karda seda, et kokkuleppeid ei sõlmita vaatamata uuele seadusele ja maaomnaikul ei jää muud üle, kui keelata jaht omal kinnistul, milleks on tal õigus ka tänase seaduse kohaselt?

Uus jahiseadus annab rohkem võimalusi, kui vana. Kuid kes tahab kakelda, see leiab alati võimaluse.

:shock: ja läbi ta saigi :M
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Välek »

Pole seal mingeid aktsiooniga liitunud maaomanikke. Pluffivad niisama ja keerutavad tolmu ülesse. Hetkel on minu käes hoiul 593 472 Eesti Vabariigi kodaniku allkirjad, kes soovivad uue jahiseaduse demagoogiavaba avalikku arutelu, kus ümarlaua taga istuvad loodusteadlased, EJS ja Erametsaliidu esindajad, vabatahtlikud ja asjahuvilised ning rahandusspetsialistid, kuna raha liikumisest ja deklareerimisest pole sõnagi juttu tehtud.
Slash
Postitusi: 31
Liitunud: N Aug 04, 2005 9:07 am

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Slash »

Kas vastab tõele, et seadusemuudatuse tegelik põhjus on maaomanike soov saada jahimeestelt raha? Et kui maamaks on kõrge, siis tuleb leida kedagi, keda koorida?

Ei. Maaomanikel peab olema võimalus mõjutada jahinduslikku tegevust omal maal. Maamaksuga ei ole jahiseaduse ümber toimuval arutelul mingit seost. Selles osas on maaomanikud ja jahimehed ühel meelel.



Kui mees ütleb: „Asi ei ole rahas, vaid põhimõttes,“ siis on asi rahas. (Elbert Hubbard)
Veel on mehi metsades.
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas Ain Aavik »

http://www.eramets.ee/protestiaktsioon- ... -toetuseks

juures ka selgitavaid dokumente

http://www.eramets.ee/selgitavad-dokumendid

Protestiaktsioon uue jahiseaduse toetuseks.

Hea maaomanik!

Tänan Sind uue maaomanike huve arvestava jahiseaduse väljatöötamise toetamise ja hoiatusaktsioonis osalemise eest!

Tänaseks on meie hoiatusaktsiooni seatud eesmärgid olulises osas täitunud. Keskkonnaminister, kelle juhtimisel on toimunud läbirääkimised jahiseaduse eelnõu koostamisel, on püüdnud arvestada kõigi osapoolte huvidega ja olulisemad kokkulepped on saavutatud. Mõned kompromissid pole maaomaniku jaoks meeldivad, kuid uue jahiseaduse jõustumisel on aktiivsel maaomanikul võimalik jahipidamist oma maal oluliselt enam mõjutada. Lepingu nõue maaomaniku ja jahimehe suhete korraldamisel loob eeldused suhtlemiseks võrdsetel alustel. Samuti saavad maaomanikud tulevikus piisava üksmeele korral jahipiirkonna kasutaja välja vahetada. Väikeulukite jahi korraldamise õiguse saab maaomanik olenemata oma kinnistu suurusest. Ulukikahjustuste korral tekib seaduslik alus kahjustuste kompenseerimist nõuda.

Kindlasti ei saa maaomanikud rahul olla kahjustuste kompenseerimise korraga. Oleme jätkuvalt seisukohal, et kahjustused tuleb korvata piisaval ja õiglasel määral. Jahimeeste põhjendamatu soov igal juhul senised jahipiirkonnad säilitada jätab meie jahindusse alles probleemide allika, millest me loodetavasti ajapikku vabaneme.

Edasiste hoiatusaktsioonide ärajäämise eelduseks on see, et tänaseks kokku lepitu lähiajal ka uue jahiseadusena realiseerub.



Lugupidamisega

Ando Eelmaa

EEML juhatuse esimees

---------------------------------------------------------------------------------------

Üha imelikumaks asi muutub !? :M :M :M
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
jyri

Re: Kui kuidagi ei saa, siis kasvõi vägisi surun ...

Postitus Postitas jyri »

Aga mina arvan oma lolli peaga,et aktsioon jäi ära just sellepärast,et oli ebaseaduslik. Deklareeriti aga igati seadusekuulekust.Kui sellest saadi aru,siis hakati ruttu reversit lülitama ja tegema tarka nägu kehva mängimise juures.Eelmisest teemast võetuna-Munad hakkasid hüppamist segama :VS
Vasta