Kas lased "kehalt" või "käelt"?

2005. aasta teemad
Kasutaja avatar
pistrik
Postitusi: 115
Liitunud: P Juun 01, 2003 1:09 pm

Postitus Postitas pistrik »

Kui spordist rääkida siis.... Püsti laskmisel annab RIIETUS kõige rohkem stabiilsust, muidugi ka kindel asend. Kuid võtke mõnel kõvemal laskjal spets. riietus ära ja pange ta siis laskma. Kinnitan et tulemused langevad MÄRGATAVALT.
lähme viime vahepeal metsa lisasööta
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Pistrik kirjutas: "Rihmaga lastakse vaid lamades ja põlvelt, püstilaskmisel seda ei kasutata."
NOMAEITEA. Mina täeliku diletandina olen rihma nimelt püsti lastes kasutanud. Põlvelt ja lamades tundub asend niigi kindel.
Pistrik kirjutas: "Vaevalt keegi metsas jahipüssirihmaga end toetama hakkab."
Ajujahis selleks tõesti pahatihti aega ei jätku, aga varitsusjahis (kus sina, Pistrik kehalt lased) miks mitte?
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

pistrik kirjutas:Kui spordist rääkida siis.... Püsti laskmisel annab RIIETUS kõige rohkem stabiilsust, muidugi ka kindel asend. Kuid võtke mõnel kõvemal laskjal spets. riietus ära ja pange ta siis laskma. Kinnitan et tulemused langevad MÄRGATAVALT.

VSS eiole sp.riietus lubatud. Minuarust on VSS samuti sport. Laskesportlaseks ei ole võimalik õppida selleks on pisut midagi enamat vaja.
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Re: Kas lased "kehalt" või "käelt"?

Postitus Postitas eeru »

kakuke kirjutas:Ise olen "käelt" laskja, aga tean, et osad head laskjad lasevad ka "kehalt". Kui proovisin lasta "kehalt" siis tundus, et kätt mõjutavad juba südamelöögid , püss on liialt pikk ja käsi liialt lühike (keha tuleb ebaloomulikus asendis hoida). Või on sellega ka nii, et ühele meldib tütar teisele ema? Mida räägivad teadjamad mehed?

Tegelikult sellise püssiga sa eisaagi kehalt lasta. Mure täitsa tuttav. Vaata sobivam laad (püss)või ...Tegelikult saab ka käelt lastes suurepäraselt hakkama :wink:
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Kui me laseme "Jooksvat Põtra" või "Vintrelva Jooksvat "Metssiga", laseme me kõik "käelt", teisiti ei olegi võimalik! Kehalt (VSS-i) laskma ilma treenerita ei õpi, ei saa lihtsalt asendit paika! Nats ebaloomulik tundub algul ka, ütlen, et tegemist on suht tehnilise asendiga. Riietus: VSS laskurid lasevad ilma kinnasteta, rihmadeta, spetsriietuseta (lihtne vest võib olla), ei mingit Kurt Thune jopet või pükse-vesti!
Kasutaja avatar
Istuv Sõnn
Postitusi: 61
Liitunud: E Veebr 21, 2005 7:04 pm

Postitus Postitas Istuv Sõnn »

Kaupo Kindsigo kirjutas:Kui me laseme "Jooksvat Põtra" või "Vintrelva Jooksvat "Metssiga", laseme me kõik "käelt", teisiti ei olegi võimalik! Kehalt (VSS-i) laskma ilma treenerita ei õpi, ei saa lihtsalt asendit paika! Nats ebaloomulik tundub algul ka, ütlen, et tegemist on suht tehnilise asendiga. Riietus: VSS laskurid lasevad ilma kinnasteta, rihmadeta, spetsriietuseta (lihtne vest võib olla), ei mingit Kurt Thune jopet või pükse-vesti!

vaidlen täitsa vastu.ilma treeneriita saab kyll kehalt laskma õppida.
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Jah, siin on küsimus selles mida laskeoskuseks lugeda. Oleme isekeskis arutanud (Arles, Priit, jt koondise liikmed), et (hea mõõdupuu, seisvad siluetid 100 m, sarnaneb jahitingimustega) harjutuses VSS algab korralik laskeoskus 190-nest punktist. Levandi arvab et 195-st punktist (noh see on veidi liig jahimehelt nõuda, Eestis on neid 195 mehi 5-6!). Kehalt laskeasendit ilma treenerita paika ei saa, nüansse on liiga palju. Kuidas tundub? :lol:
Priit Roostfeldt
Postitusi: 156
Liitunud: N Veebr 03, 2005 1:59 pm

Postitus Postitas Priit Roostfeldt »

Nõustun siiski Kaupoga. Ilma treenerita võib külll midagi saavutada kuid kahtlen kas tulemused just paremate killast tulevad. Olen ise laskespordiga tänaseks 15 a tegelenud ja vaevalt ilma treeneri õpetuseta selliseid tulemusi oleks olnud nagu nad on. loomulikult on väga andekaid ja neid mehi tahaks rohkem näha laskeradadel ja võistlustel.
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Eks see korralikkus on suhteline mõiste. Kui 195 mehi tuleb näiteks 200 tehakse kümme jälle väiksemaks.Aga kui neid mehi on praegu 5 - 6 siis see tähendab seda, et kahjuks jahimeeste enamik ei küüni mitte kunagi sellele tasemele.
Tavalise jahimehe mõõdupuuks on kindlasti jahikatse eeskujulik sooritamine ja valida endale jõukohane distants.
Treenida on võimalik ka iseseisvalt aga aegajalt oleks hea mõne spetsialistiga koos oma laskeasendit ja tulemusi analüüsida. Tavaline jahimees vale asend = kehv tulemus. Tavaline jahimees hea asend = keskpärane tulemus. See on lagi siis tuleb hakata tõsiselt treenima.
Egas elevant pole siga!
Suletud