Tänud Hendrikule ja Kirbule info eest
Ma ise mõtlin kah, et midagi peab selle kuuliga nihu olema, kui Lapua selle oma toodangust maha võttis ja kergemaga asendas. Sain USA'st 100 Naturalist ja 50 Hornady'd InterLock'i 100 dollkuga, ehk siis 67 senti tükk (vanas rahas 8 eekut). Tuttav ütles, et mingi alllahindlus müük oli. Nüüd siis põhjus selge

. Tegelikult oli ka mul mõttes Barnes tsx alguses, Naturalis tuli kui alternatiiv. Miki-Hiire maa poisid kiidavad Barnes tsx taevani

. Mis puutub 850m/s ja rõhku, siis Impala pakub oma tabelis 250gr kuuli laadimist N550 73gr 855m/s, Nosler 250gr N140 65gr 830m/s. Brenneke tehas ise laeb 247gr TOG (16g) ülesse 862m/s jne. Rõhu poolest Brenneke tehase enda laetud 19,5g TUG'i tabel annab rõhuks 4400 bar. Nii et rõhu poolest ma väga ei pelga. Pigem kas see "mats" ka meeldiv on

. RWS ja Brenneke tehase omadega olen kogu aeg lasknud ja nendega "saan hakkama". Pigem oli eesmärk saada midagi "veel tõhusamat" arsenali ja seda just Aafrika jaoks

. Meie oludes ma just eriti tihti 9,3x64 kapist välja ei võta...pole lihtsalt mõtet loomi puruks lasta
Mis puutub 9,3x62 kiirusesse, siis jah suurem osa firmasi laevad seda ülesse kuskil kuni 690-700m/s 18,5g kuuli jaoks (kuni 4500-4800J). see võib mõnes olukorras tõesti pronksist täisprofiili avanemiseks väheks jääda. Samas Brenneke ise laeb 9,3x64 18,5gr 785 m/s mis on 5850J. Tabelites olen näinud ka laenguid mis jõuavad 6300J. Sellise laksu peaks just välja andma 850m/
Sügisel sai lõbu pärast proovitud 9,3x64 erinevate kuulide "läbivust", "avanemist" ja "jääkkaalu". Testis olid Brenneke TUG, RWS T-Mantel ja Barnauul. Distants 100m ja "märgiks" 5000lk kuiva ajakirjaplokki. Barnaluul "luges läbi" 2500 lk, T-Mantel 2800 lk ja Brenneke 3500 lk.
Kuuli kanalid oli raamatublokis kaunis ellipsoid. Aga see oli ainukene positiivne uudis. Kõik kolm kuuli purunesid (tolmustusid) ajakirja blokis täielikult. Barnauulist ei jäänud muud järgi, kui paberiga segatud tinatolm ja ega ka kuulsate Eurooplastega kah parem polnud. Juures oleval pildil on näha, et RWS T-Mantel'st jäi järgi tervena vaid 4-5g välisseina fragment...kõik muu purunes täielikul...TUG ei olnud kah oluliselt parem ainult kesta tükk oli veits suurem ca 6-7g.
Siit ka mõte proovida pronks täisprofiili.
Igal juhul tänud infi eest, nüüd on mille üle mõtteid mõlgutada.