Alanud on hundijaht ning sooviks nõuandeid lipuliini valmistamiseks.Mis materjalist nöör/pael/tamiil ning millisest materjalist lipud.
Ning kas on ka praktikas kasutatud tänapäevaseid poolisid. (super oleks kui nõu annaksid need kes ise on midagi valmistanud või need kes on juba midagi parendanud,teoorias olen ka ise kõva nõu andma )
pajero kirjutas:Soomlased kasutavad videomaki linti, pidi olema ok.
Jah, sellega see, et kes seda hiljem tükikaupa metsast korjama läheb ning kujutad ette, et viis korda tõmbad metsa linte mis siis silmale metsas vaadata on? Ka räägib selle vastu asjaolu, et makilindi asemel saaks kasutada suva paela/nööri,
TiitR kirjutas:Ilmastikukindel lipunöör, purjenöör? (saadaval igas ehitus poes vast).
korjad nagu nöörigi, kerides, videomakilint on lai ja arvan, et ta ei lähe nii kergelt katki,nööri ees see eelis et ta tuule käes krabiseb ja laperdab.
Liin 1,5 mm punutud, mitte keerutatud nailonist e kapronist, lipud vett mitteimavast ribadest (ise sain päästeveste jms valmistavast ettevõttest jääke) pool aiavooliku jaoks mõeldu. madis
See videomakilindi varjant ära proovitud ja toimib.Saab samuti nagu lipudki kokku kerida,ei jää metsa vedelema.Kel aega ja viitsimist võib klassikalisi lippe valmistada aga hunti peavad mõlemad varjandid.
Nöör peenike kapron 0,5...0,7mm (kalavõrgunöör) Lipud punasest linasest riidest ca 10x15 cm. Nüüd on kindlasti peale linase ka muid materjale, aga arvestama peab ca 20 m2 riiet 1 km lipuliini valmistamiseks. Lipud õmmeldi nööri külge 0,7-0,8 m vahedega. Jälgima peab, et niit õmmeldakse ka läbi nööri takistamaks lipu liikumist piki nööri. Pooli raam alu ribast, küljed 6-8 mm vineerist, pooliks sobiks hästi 100 mm kanalisatsioonitoru. Ühele poolile 600-700 m (max 1000 m) liini. Liini pikkus tasuks poolile kirjutada, mitmest kohast korraga lahti kerimisel, tuleb see info kasuks. Omal ajal sai selliseid poole sadu kilomeetreid lahti/kokku keritud ja kui palju hunte nende abiga lastud! Ei imesta, et nüüd mingeid filmilinte metsa veetakse, sest ühe lipupooli tegemine on päris tõsine ja ka kulukas ettevõtmine.
TiitR kirjutas:Ilmastikukindel lipunöör, purjenöör? (saadaval igas ehitus poes vast).
Selle jutu peale panin sulgudesse midagi kirja
Sa võid kasvõi kahed sulud panna, kuid mina räägin asjast mida olen näpu vahel veeretanud! ...Tõsi, ise ma seda valmis ei meisterdanud, keegi tubli jahimees oli sellega eelnevalt hakkama saanud.