Analoogne situatsioon ka minu seltsis juhtunud ja justnimelt haavatud põdravasikaga.
Nimelt haavatud vasikas jooksis metsast üle heinamaa jõkke. Kahel pool jõge eramud.Ujus jõest läbi ning teisel pool jõge olid inimestel kaldale ette tehtud võrkaed. Selle asemel, et piki kallast minna üritas šokis vasikas üle aia ronida kukkudes pidevalt jõkke tagasi. Majaomanikest vanem abielupaar jälgis seda köögiaknast. Mul ei jäänud muud üle kui küsisin luba majaomanikult tema aeda tulla ning vasika piinad lõpetada. Sain ka teada, kui julmad on jahimehed. Ausalt öeldes oli endal väga ebameeldiv tunne (kuigi mina teda vigaseks ei lasknud-sõimata sain aga küll

Tahan öelda seda, et kõige humaansem tegevus on sellisel puhul võimalikult kiiresti lõpetada vigastatud looma piinad. Ja ma ei ole veel trehvanud ühtegi jahimeest, kes tahab ulukist mööda lasta. Samuti nagu ka näiteks väljaõppinud puutöömehed vahest "amputeerivad" enda näppe.
Šokis uluki teekond aga ei kattu üldjuhul väljakujunenud radadega. Videost ka näha, et kaldale jõudmisel jäi loom passima - järelikult nägi või tundis kaldal oleva jahimehe lõhna. Halvim variant oleks olnud, kui see põder sinna tiiki oleks ära uppunud(nii jahimeestele kui ka kinnistu omanikule).
Asjaolu,et video netti üles riputati - see juba minu arusaamise iga inimese enda eetika küsimus. Ma ei taha, et inimesed oleksid julmad ning asjadest valesti aru saaksid. Seetõttu selliseid "kallutatud" (antud juhul jahimehe vaenulikke) asju, seda enam konkreetset situatsiooni teadmata ma asja ka ei kommenteeriks. Ennem kuulaks ikka teise poole selgitused kah ära.
Ja nagu aru sain, siis vastavad instantsid sellega ka tegelevad - küll siis jahimehed ka karistatud saavad kui süüdi on.
Ning selle vaidluse üle - vasikas või lehm vastuse peab andma looma parem alalõualuu, milline on vaja jahimeestel esitada. Kui seda aga ei tehtud kuna oli "vale" loom, küll siis inspektorid mehi ka karistavad.