leitud sarv - nõu vaja!
- sammal.habe
leitud sarv - nõu vaja!
käisime koos hr. tsuksiga täna jõhvikamaadel ning kõige muude looduseandide hulgas sai mu tüdruksõber tsuksilt kingiks sambla alt välja tulnud kuueharulise põdrasarve.
nüüd aga mure majas - kodune otsuste tegemise masin arvas, et seda sarve peaks kõigepealt kuidagi puhastama. on ju kohati samblaroheline jne.
sestap uurikski, et kuidas foorumlased on metsast leitud põdrasarvedega käitunud. kuidas teda käidelda?
nüüd aga mure majas - kodune otsuste tegemise masin arvas, et seda sarve peaks kõigepealt kuidagi puhastama. on ju kohati samblaroheline jne.
sestap uurikski, et kuidas foorumlased on metsast leitud põdrasarvedega käitunud. kuidas teda käidelda?
Re: leitud sarv - nõu vaja!
sammal.habe kirjutas:sestap uurikski, et kuidas foorumlased on metsast leitud põdrasarvedega käitunud. kuidas teda käidelda?
mina olen põdrasarvedega viisakalt käitunud, isegi sõbralikult, võiks öelda:)
aga samblast olen lahti saanud harja (mitte traat) ja veega. muidugi nii ilusaks sarv ei jää kui on nö päris sarv. aga äkki on koos samblaga hoopis originaalsem kui puhastatult(juhul kui ta päris samblahunnik välja ja ei näe)?
kuidas kuremarju ka oli?
seal on teine rebane!
Nägin ise ka seda sarve ja olin kade (korralik sarv). Ei ole ta midagi nii samblane. Üllatavalt hästi oli veel säilinud (värv enamasti alles). Jõhvhari ja vesi abiks asjad, tagumine osa sirgeks lõigata/käiata ja asi valmis ongi.
Kuremarjade üle ise ei nurise, küll, aga oli kuulda mõne suust nurinat, et vähevõitu. Marjad on veel kõvad, aga värvi poolest OK. Samas ei läinud kotis plögaseks.
Jõudu tööle!
Kuremarjade üle ise ei nurise, küll, aga oli kuulda mõne suust nurinat, et vähevõitu. Marjad on veel kõvad, aga värvi poolest OK. Samas ei läinud kotis plögaseks.
Jõudu tööle!
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
no jah eks ikka sammal harja ja veega maha kõik,värvimist,nagu mõndadel kombeks,ei soovita kindlasti.
huvitavat veel-meil üks vend saagis alati sokul sarved peast ära kimunapärja pealt,sai seletatud küll kuidas teha a arvas et liiga palju vaeva pidi olema. kahju oli vaadata vahest kuidas ilusad sarved ära rikkuti
huvitavat veel-meil üks vend saagis alati sokul sarved peast ära kimunapärja pealt,sai seletatud küll kuidas teha a arvas et liiga palju vaeva pidi olema. kahju oli vaadata vahest kuidas ilusad sarved ära rikkuti
Re: leitud sarv - nõu vaja!
mõned mehed on peale puhastamist võõbanud puidupeitsiga ( s.o. vee või piirituse baasil ) -sammal.habe kirjutas:käisime koos hr. tsuksiga täna jõhvikamaadel ning kõige muude looduseandide hulgas sai mu tüdruksõber tsuksilt kingiks sambla alt välja tulnud kuueharulise põdrasarve.
toonilt pähkel . Tulemus on väga hea . Siit edasi vaba valik - võimalusi on n.ö. seinast -seina

-
pesin kõigepealt mitu korda nõudepesuvahendi ja harjaga, lasin tuule käes varjus kuivada. Kui praod sees, täida hoolikalt tumeda Epoga või puidupahtliga, üleliigne pühi ära ja puhasta lahustiga. Nüüd sõltuvalt sarve toonist mis säilunud kaaliumpermanganaadi lahus ja 3-5 korda, iga korra vahel peale täielikku kuivamist linase, villase lapiga poleerida. Peale vimast korda, kui toon enam- vähem ühtlane, trelli ja viltkettaga otsad heledamaks toonida. Unustasin, kui hiired närinud, siis läheneda enne eelpoolkirjeldatut loominguliselt muukviilidega. Lõppviimistluseks olen kasutanud... autovaha! Jääb väga priima. Muide, autovaha sobib ideaalselt ka püssikabale! Laseb puidul hingata ja hoiab vee ning mustuse eemal. Jõudu!