Victoria püssi ja panniga

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
länku
Postitusi: 41
Liitunud: E Sept 05, 2011 10:32 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas länku »

Minu arvates sellist saate formaati on Eestimaale juba ammu vaja olnud. Jahimehed on selles suhtes täiesti "kodutud", et varem pole olnud ühtegi sarnast emakeelset saadet mida fännata. (Ohota i rõbalka ei ole jätkuvalt eesti keeles) Idee on hea ja kõnealusel saatel tekib kindlasti tulevikus oma kindel ja truu vaatajaskond.
Kuid kahjuks ma kahltustan , et peale järgneva paari saate mina oma aega Victoria vaatamisele ei panusta. Sellel on mõned põhjused, mida tahaksin ka kaasfoorumlastega jagada. Võtan näiteks osa nr.2, kuna esimeses osas ei olnud lihtsalt nagu millestki rääkida.
Esiteks: Mulle jääb arusaamatuks, kes on selle saate sihtgrupiks? Tavaline läbilõike jahimees ei tunne ennast kindlasti seda saadet endale suunatud olevat, ehk minu hinnangul ei peegelda saade tegelikust, ning tundub võlts. Tavajahiline tahaks ikka saatest mõnda ratsionaalset nõksu selgeks õppida, mida jahiradadel kasutada saaks. Vaevalt, et jahikuulsus " Pärna Vello" nüüd hirmsa hooga kartuli -ja porgandipalle asub vorpima. Pigem ootaks midagi kasulikku, restorani tippkoka asemel võiks olla kasvõi foorumlane " Feen" kes midagi tõelist suudaks kokku meisterdada.
Teiseks: " Tuuni oma ATV-d"- kui ma neid roosasid rombe ekraanil nägin tahtsin peast kinni haarata ja taeva poole kisada. Parem tuuniksin püssi, autot või mida iganes muud kui ATV-d. Huvitavam oleks kui Victoria räägiks oma Leupoldi optikast või jahiriietest vms. Ja pealegi, ükski täie mõistse juures olev jahimees ei hoia püssi ATV esiraami peal, ning ei kihuta läbi pasa nii, et tukk pärast virtsast niriseb. Kuid see on minu subjektiivne arvamus ja saatele on toetajaid tarvis. Seoses selle Atvndusega on Saate hea ja õilis idee lämmatatud ära vale kommertsiga.
Kolmandaks: Saate külalised: Kuidas krt on monoteatrijuht, kes ise pole jahimees seotud jahindusega. Ja see jutt, mis sealt suust välja tuli... Mingi Šveitsi investeerimispankur näeb pealt kuidas haavatud mudane ja verine siga tapetakse lasuga läbi selgrookanali. Mis oli selle jutu mõte?? Kui saate eesmärk on tavainimesele tutvustada jahindust, avada selle olemust ja muuta stereotüüpne arvamus jahimehest, kui halastamatust killerist, siis antud juhul oli tegemist iseendale jalga tulistamisega.
Neljandaks: Saate " keel". Kõik sõnad saatejuhi suust tulevad kuidagi kangutatult ja pingutatult. Ei ole seda voolavust ja jahimehelikust vahvust. Võttegrupi võõrustajad on ka nii krampis, et kaotab ära kõik loomulik. A.la maksapraadimine peale jahti, krt no väike nali võiks ikka asja juurde käija. Seal istusid, kõik tõsiste nägudega ümber laua nagu matustel. Tavainimesel võis tõesti jäädagi selline mulje, et käiaksegi jahil tapetakse EMANE põder maha, jagatakse liha ja minnakse laiali.

Üldiselt tahaks saates ikka kuulda jahile omaseid ja armasaid sõnu/: 30-06, 308, 12/ 76 , punatäpp, mudakummid, Conibear, varitsuspukk, söödamaja, trofeed, põdravorst jne jne jne.

Aga pean nentima, et Victoria ees võtaksin ikkagi mütsi maha ja teeksin sügava maani kummarduse, kuna tema tegi ära selle, millest paljud teised on ainult rääkinud!!

Länku
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas sooviku »

Eile õhtul(öösel) oli võimalik võrrelda kahte naiste :!: tehtud jahisaadet.Minu punktid lähevad ETV-s näidatud saatele.Kui mitte keskenduda kriitikale,on ikkagi hea,et neid saateid tehakse. (y)
Naine võib olla,koer peab olema!
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas hundikütt »

Kas ikka on hea ,et tehakse :M Püss ja pannjätavad meist ja meie tegemistest küll väga vale arusaama :oops: Aga tehakse ju kusagil ka häid jahisaateid.Kui saatejuht ei valda teemat ja esitab rumalaid küsimusi,siisei saa ju paremat tulemust oodata.Et saade saaks hea,peaks selle tegijad olema kõikoma ala profid.Amatööride tehtule jääbki rahvateatri mekk juurde.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas rajaleidja »

Eesti on nii väike, et siinne vaatajaskond ei võimalda suure eelarvega sellist saadet teha. Küll läheb saade ka paremaks ja kõike, millega jahimehed tegelevad, ei saa kohe esimese 1-2 saatega ära näidata. Ja pole neid korralikke jahisaateid midagi nii palju. Kui vaadata National Geo`d, Animal planetit või Discoveryt, siis jahisaateid sealt just ei leia. Kalapüügi saateid ja muid tõsielusarju aga lademetes. Ja pole sealgi kõik heal tasemel sarjad. Eriti ajab naerma üks ellujäämis sari, kus mees terve saate jooksul jookseb, hüppab, kargab :lol:
Aga aitame siis Victoriat ja korraldame talle kevadel ühe korraliku Foorumlaste koprajahi ja näitame eesti rahvale, kuidas jahimehed maaomanike metsasid uputusest päästavad :lol:
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas baddmann »

hundikütt kirjutas:...Amatööride tehtule jääbki rahvateatri mekk juurde.


Riskides Andruse käest hingesittuja mainet jätkuvalt külge saada ...... väga hästi öeldud ! ;) Ainult seda täpsustaks, et mitte amatööride tehtule, vaid amatöörlikult tehtule.

BM
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas andrus »

http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=124587

Vaadake nüüd hoolega ja võite ka ise veenduda,et ka selles saates olemas paljud siin eelnevalt ette heidetud vead.Aga kuna saade hästi tehtud ei pööra taolistele asjadele isegi tähelepanu. :lol:

Etv saade ikka tõesti kordades parem,eks ole sellel seltskonnal ka rohkem loodussaadete tegemis kogemusi.Ja tundub,et ka kaameraid rohkem välja käia.
Ja kui palju oli toetajaid,et see poole tunnine jupike valmis teha.Lausa 3.
Ka seal on näha kuidas asjad ei ole oma loogilises järjekorras(kord on vasikas autol ja siis juba jälle hakatakse teda sinna tõstma) ja ikka ja jälle on kaadris atv millel püss esiraual ja "kihutatakse" läbi muda.Kohati jätab relvakasutus kultuur soovida jne.Vinguda on küll ja küll.Ise küsimus on kas tahtmist ja vajadust on.

Võtke rahulikult küll ka nemad(TV 6 meeskond) õpivad.
Viimati muutis andrus, N Jaan 19, 2012 1:30 pm, muudetud 1 kord kokku.
jahismurf
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas TiitR »

andrus kirjutas:http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=124587


Vaatasin isegi seda saadet eile (y) ja mõni aeg hiljem tuli TV3-st kohe Vici kordussaade - vahe oli olemas! :lol:
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas Feen »

Jahis ainult naised oli alguses natukene kummaline, pool saadet käisid 2 neiut, auu, auu mööda metsa, ülejäänud olid kõik mehed :D Vaastasin ja ootasin ja keriski asja iva välja, koos jahikoolituse ja suure naistejahiga. Kui atv järel lohisev põder pole üldse hull või mmidagi tavalist, siis kastis olev põder, kelle pea välja lipendab, see nii hea vaatepilt polnud. Kohe alguses oli nähe, et ei saanud liiga hästi peale ning oleks võinud ühe vedamise kaadri välja jätta. Vahva saade oli ikka.

Nüüd siis teemas olevast saatest... ootused on kõrged koprajahi osas. Esiteks on atv kindlasti vajalik abivahend. Kopra elupagad on tihti teedest natukene eemal, st autodega läbitavatest. Vaja on vedada kas püssiga jahtimise varustust või, koerga jahi varustust, mida oluliselt enam. Kui asjast vedu võetakse ja foorumlaste kevadine koprajaht saatesse võetakse, siis räägime juba lähemalt milline peaks olema koprajahiks tuunitud atv, lisaks teevad mõned foorumlased nii palju nalja, et ei jõua kõike saatesse äragi mahutada :D Kokkamisega saame ka hakkama. Muidugi, august oleks ikka palju parem aeg jahiks ning kevadel võivad olla jahi ajal hanged rinnuni. Minna kindla peale välja, et saab hea jahi peale, riskantne (nalja saab ikka ja arvatavasti mõned koprad ka, aga jaht võib olla rohkem ellujäämiskursus kui õdus seltskondlik olemine).

Ps, kõik kes on tahtnud saates rohkem nalja ja toredaid lugusid, need rivistame kõik üles ja siis muudkui tuleb, kui ei tule, siis kutsume Jahe kohale, tal naljarohtu vast ikka on).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Uri
Postitusi: 54
Liitunud: E Nov 01, 2010 6:17 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas Uri »

Väikene komentaar siis eilsele ETV saatele ka minupoolt. Nagu Feen enne mind mainis siis tõesti "tavakodaniku" jaoks võis see põdra vedamine üle põllu koos hüpleva autoga natukene halva mulje jätta ,aga see selleks. Vahe oli tõesti olemas, näitas seda jahi ehedust ja seda kooslust ,et ei ole ainult nii ,et lähed ostad püssi ja lähed kõmmutama vaid on vaja meeletult palju plaanimist ja õppimist ja nii edasi. Meeldis ETV saate puhul see ehedus ja ilusad kaadrid ning võtted ning tõesti tõi välja selline hea jahi feelingu, kui nii võib öelda. Kõik need naisterahvaste näod peale jahti ja nende omavaheline nähtu jagamine ja kõik selline.

Tuleva Victoria saate kohta veel nii palju ,et ootan ise ka seda kuna ajujahti on kõvasti raskem filmida kui varitsusjahti ja nagu enne mind on mainitud ,et tutvustada võiks ju kasvõi oma riietust, kasulikke seljakotte/rakmeid, optikaid ja nii edasi. Loodame ,et sarnased saated jätkavad ilmumist ka tulevikus.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas kakuke »

Feen selles koprajahis polnud, kus mul koer korralikult ära lõhuti, aga seal oli väga hästi näha, mida "toredat" ATV´dega korda annab saata. Nimelt üks seltskond möödus sealt jahi käigus ja pilt selle ajal ja pärast oli ikka päris võigas. Kõik need riistapuud toredad, aga mõistust ka sinna juurde vaja.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
pano
Postitusi: 150
Liitunud: E Veebr 01, 2010 9:43 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas pano »

Etv saade oli tõesti parem ,kuid tv3 oma ei olnud ka seekord enam nii hull. Hea ,et ültse mõni selline saade eetrisse jõuab. Kuid arenemis ruumi on kindlasti palju. Jahti võiks väheke pikemalt siiski näidata. See atv tuunimine ausaltöeldes on .........
Koertega on jaht!!!
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas andrus »

No aga siin foorumis firma omanikke ja muidu tähtsaid mehi ju hulgim..........atv tuunimine teile ei meeldi siis pange õlg saate tegemisele alla ja näete ainult omale meeldivat "tuuningut". :lol: :lol:
jahismurf
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas Mart »

Paljudel kodudes nähtav WILD TV Elioni võrgu kaudu. Seal saate lõpus siis jooksevad sponsorite logod ja neid on ikka õite palju. Kui meie saatele ka selline hulk taha tuleb, siis vast muutub ka saate kvaliteet. Mulle selline ei kellelegi suunatud formaat peale ei lähe, et teeme lihtsalt mingi asja valmis.
Muide see sama jahifoorumgi sündis ju lihtsalt teadmishimust, et kuidas ja millega seda või teist jahti õieti peetakse. Polnud ju miskit emakeelset lugemist peale jahiraamatu. Istud seal kodus ja kellegi käest küsida ka pole, oma jahiseltsi meeste käest ka midagi asjalikku ei pudenenud või ei tahetud poetada. :) Siis tekkiski mõte, et viimati on selliseid teisigi, kes tahaksid rohkemat, kui siiani kättesaadav ja ehk on mehi, kes nooremale seltskonnale kogemusi jagaks.
Sedasama ootaks ka saatelt, sest selliseid on teisigi, kes tahaksid rohkemat, kui siiani kättesaadav ja kindlasti on mehi, kes meile omi kogemusi jagaks.
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas TiitR »

Mart kirjutas:Paljudel kodudes nähtav WILD TV Elioni võrgu kaudu. Seal saate lõpus siis jooksevad sponsorite logod ja neid on ikka õite palju.

Vaatasin enne innukalt Ohota i Rõbalkat, kuid väsisin ära sellest reklaamitulvast mis seal pidevalt jooksis. Oleks siis reklaamid jahindusega seotud (ATV-d, jalanõud, riided, relvad, laskemoon, jne..), nagu näiteks WildTv-s, kuid ei, seal ikka pidevalt koduperenaised demostreerisid panne ja naisolevused enda riideid/meigi tooteid, jne... 1 asi on Ohota-s küll ok, kus Serbia kokk lihtsate võtetega roogi valmistab (nagu meie Koržets juba :D ) ja mis siis, et "pionerskaja" pliidi peal :D . Nüüdsest vaatangi vaid WildTV-d ja kuigi ka seal on korduseid ülearu palju ja samuti reklaame nii saate lõpus kui ka keskel, siis õnneks sealsed reklaamid ikka jahinduse/kalandusega ühtivad.
Viimati muutis TiitR, R Jaan 20, 2012 9:06 am, muudetud 2 korda kokku.
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Victoria püssi ja panniga

Postitus Postitas Joosep Käba »

Mart kirjutas:Sedasama ootaks ka saatelt, sest selliseid on teisigi, kes tahaksid rohkemat, kui siiani kättesaadav ja kindlasti on mehi, kes meile omi kogemusi jagaks.


Eks nende teadjameestega on selline asi, et midagi tõelist hakkab pudenema peale min 2-3 aastat koosolemist(loe jahipidamist) ja ka seda juhul kui klapp on tõeliselt hea. Sedagi siis juhul kui peale jahti on aega ja mahti ja kohta kus istuda mõtelda ja üles soojeneda. Meestele kellelt õppida ja keda suu ammuli kuulata ei tule piuksugi välja kui kaameralamp näkku keerata. Jaht ja inimesed, kes sellega tegelevad no neis paljudes on seda head positiivset vanamoodsust ja alalhoidlikkust. Meie kes me olema aastaid jahiga tegelenud, meile ei paku selline kaameraesine pinnavirvendus kunagi suusremat miskit. Me ju otsime neid lugusid, mida terve rivi ees enamasti ei räägita.
Vasta