Kui tohib,siis ütleks ka mõne sõna sekka.Olen ise kaks venelast ;;läbi pidanud;; ja arvan ,et midagi hagijatest ka tean.Ei pruugi küll paljudele meeldida,aga inimesele kellele meeldib hoogne ja hasartne jaht,see ärgu pidagu seda eestlasega.See koer on tõesti pensionäri koer ja üksi sellega mööda metsa lontida,kui muud teha pole,ok.Olen kohanud oma elus ka üht eestlast,kes minu ootustele enam vähem vastas aga see oli ka vähe väärakas

,standardist väljas,suurem ja üldse teist moodi.
Paari soomlast olen ka oma jahtkonnqas aastate jooksul näinud aga nendest ei tahaks nagu üldse rääkida.Üks oli nagu ka midagi,ajas vähe rebast ja muidugu kitse aga teine oli täis lontrus,kes kartis inimest ja teab mida veel,kätte ei andnud,lõhkus peremehe käed ära ja põgenes rapA.
Inimesele,kes aga soovib põnevat ,kiiret jahti,sellele soovitan tõesti ainult venelast.Suur tugev koer,kiire,ei peata ei lumi ei pori,ajab kõike.Kui oled vähegi osavam eristama hääle toone,saad varsti hääle järgi aru ,mida ajab.Oma koer ajas kõike ,mida eest lasid .Kitse ei lasknud ja selle järel läks hooaja alguses 100m ja tuli tagasi,hiljem ei teinud väljagi.Haukus väga hästi siga põtra,nugist,tõhku,rebast ,väga hästi võttis kährikut aga eriline oli muidugi jänes.Kusjuures otsimine oli ideaalne.ei olnud vaja omal metsa üldse minna,lasid koera metsa servas lahti,ise hoidsid õige koha peale ette,koer otsis ise.Kasutasin ka järelotsingul nii põdrale,seale ,sokule.Ajas väga hästi ka ilvest.
Kuna ise olen sellise hoogsa jahi austaja,kus kunagi ei tea,mis loom tulla võib ja kus kunagi tühja metsa ei tunnistata,siis paremat koera venelasest ei ole kohanud.
See küll minu arvamus asjast ja võin täie veendumusega väita,et ka terve meie sektsiooni arvamus,kuna momendil meil üks pensinärist venelane,kellest pole enam ajajat ja ka kaks parimais aastates eestlast,aga kambajahti praktiliselt ei peeta kuna keegi ei viitsi passida,kuniks midagi leitakse ja kitsed metsast välja aetakse.Väikeuluki jaht,mis oli venelastega väga populaarne on praegu täielikult soiku jäänud.
See lihtsalt minu arvamus,kuna ise suht kärsitu inimene ja ei kannata ka metsas mingit molutamist.Kui on aju,siis olgu ka kiire ja korralik