Hundid

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
rixa
Postitusi: 387
Liitunud: P Mai 04, 2008 6:37 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas rixa »

Kas keegi oskab selgitada, miks on neid hundilubasid vaja välja jagada selliselt kollhoosikorras? Mul on jäänud mulje, et neil hundiuurijatel on tegelikult päris selge pilt ees, kus ja mis karjad üldiselt liiguvad. Ise nad räägivad kah, et tegelikult võiks mingid load jagada väiksematele piirkondadele, kus uurimishuvi väiksem ja kahju suurem. Hetkel on tihti olukord, kus mingi läbikäigu piirkonnas lastakse iga talv huntidest puhtaks ja kaitsealade ääres lihtsalt tihti ei jõuta enne jaole, kui limiit täis. Loomad on targad, nad teavad väga hästi, kuhu ohutum ööseks magama minna. Ja kui on oht, et siis täis ei lasta limiiti, siis võiks ju jagada näiteks 120% limiiti välja - see pole mingi katastroof, kui see kogemata täis lastakse. Põdralimiidi haldamisega tahab KKA ju väga tegeleda iga piirkonna kaupa. Miks hundiga ei taha?
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Pauli »

Üks jahipiirkond on hundi majandamiseks lihtsalt liiga väike territoorium.
Muidugi on rixa kirjeldatud olukord ebaõiglane, aga kas see oleks siis õiglasem, kui hundiload kinnistataks üksikutele piirkondadele? Aeg-ajalt on vist antud kah mingeid lisalube ju nn nuhtluspiirkondadesse?
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Joosep Käba »

Minu teada on uurijad teinud ettepaneku ja koguni kahel korral see hooaeg, väljastada probleemkohtadesse kindla piirkonna load. Ilmselt ka sellesse piirkonda mida rixa silmas peab.
Kässar tuleb ikka KK.... või KK.... poolt. Mine võta kinni. :lol:
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Mart »

aivar00 kirjutas:Kuskilt meelde jäänud säherdune väide, et kiskjate arvukus kahaneb ise söödabaasi vähenedes ning vastupidi. Kutsikaid pidi lihtsalt vähem sündima.


Jah, aga arvan et see ei toimu välgukiirusel ehk siis, see on juba hilinenud kaitsereakstsioon liigi ellujäämiseks.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Feen »

Märkuseks, hundijaht on omajagu käinud, natukene kestab veel. Limiiti peaks jaguma. Seega, kus kohas on ülekohus ja jahimehed ei saa jahti kuna keegi kõik hundid eest ära lasknud?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
KIGE
Postitusi: 40
Liitunud: L Juul 26, 2008 12:16 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas KIGE »

Meil Ida-Virus saavad kindlasti load ennem otsa kui hundi :wink: . Isegi kui antaks kaks või kolm korda samapalju lube, kui praeguseks on antud. Narva poolses otsas venemehed hundijahti ei pea, see liha ju süüa ei sünni :VS ja emake Venemaa saadab meile, aga pidevalt lisa :evil: . Nii et loodame, et tuleb värsket lund viimaseks nädalalõppuks :P :P :P , edukat hundijahi lõppu :wink: .
Kui koer haugub ja püss paugub - siis otsige mind metsast!
Kasutaja avatar
Inks
Postitusi: 102
Liitunud: R Sept 09, 2011 12:54 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Inks »

Jäin ilma hundijahist :cry:, aga järgmise hooajani siis :wink:
Hunting and fishing the only reasons I like to wake up early....
SUURKOER
Postitusi: 139
Liitunud: R Juun 22, 2007 6:37 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas SUURKOER »

Kuidas Pärnumaal hundijahid läinud on?
Viimati muutis SUURKOER, R Veebr 24, 2012 8:19 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Anti »

SUURKOER kirjutas:Kuidas Pärnumaal huntidega on ja kas võib veel neid küttida? Täna oli kolm tükki liikunud meie seltsi maadel ja läinud naaber seltsi maadele sigadele järgi.


Tõsiselt nagu küsid läbi foorumi sellisele asjale vastust?? Sinu oma jahtkonna esimees või piirkondlik jahindusspetsialist peaks andma kõige õigema vastuse. Mind pani selline küsimus foorumis küll muigama! :) Kui oli soov lihtsalt elamust jagada, et hundid läbi teie jahipiirkonna liikunud, siis oleks sellest ühest lausestki piisanud ;)
http://beta.album.ee/antilaht
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas sooviku »

Eile leidsin huntide orgia pidamise platsi.Murtud oli suur metskits.Võimalik,et segasin söömingut,sest tükid tundusid veel pehmed olevat.Kits oli ikka julmalt räbalaks rebitud,soolika juppe ja karvu metsaalune täis.Arvata on,et kolme võsavillemi töö.Murtud on mõnikümmend meetrit kohast,kus ma kitsesid söötsin :evil: .Et siis söödaplats kitsedele=söödaplats huntidele.
Naine võib olla,koer peab olema!
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas GC »

sooviku kirjutas:Eile leidsin huntide orgia pidamise platsi.Murtud oli suur metskits.Võimalik,et segasin söömingut,sest tükid tundusid veel pehmed olevat.Kits oli ikka julmalt räbalaks rebitud,soolika juppe ja karvu metsaalune täis.Arvata on,et kolme võsavillemi töö.Murtud on mõnikümmend meetrit kohast,kus ma kitsesid söötsin :evil: .Et siis söödaplats kitsedele=söödaplats huntidele.


Sellest on ju ajakirjas "Jahimees"-ki juttu olnud, et loomade lisasöötmine on mitme otsaga asi!
koos koeraga
Kasutaja avatar
unt
Postitusi: 476
Liitunud: K Aug 27, 2008 12:40 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas unt »

Vaatsin minagi Sooviku fotot ja lugesin teksti . . . huntide orgia pidamise plats . . . Sellest, et söödakohtadel on kiskjatel lihtsam murda, see peaks ju olema loomulik ja seda peaks iga jahimees ka Jahimehe artiklit lugemata teadma ja sellega arvestama. Et see võib hinge täis ajada, et kitsekesi, keda toidad ja heldimusega vaatad, keegi murrab - ka sellest saan ma aru. Nagu sellestki, et minu lindude söögimaja katuselt saaki haarav raudkull mulle just positiivseid emotsioone ei tekita. Aga sellisest demagoogiast, mida me iseendi sees kanname ja iseendile valetamiseks kasutame, sellest ma aru ei saa.
Kui kolm hunti murravad maha ühe kitse ja kasutavad seda endi elushoidmiseks, siis on see huntide orgia; kui 30 jahimeest kütib ühel jahipäeval 20 siga, siis on see õnnestunud jaht, aga mitte "jahimeeste poolt korraldatud tapatalgud". Nimetaks siis juba kõike ühtede nimedaega
1. variant - huntide orgia ja jahimeeste poolt korraldatud tapatalgud;
2. variant - huntide saak ja jahimeeste õnnestunud jaht
Mina ise pooldaks seda teist varianti! Oleme ju terve jahimeeste seltsiga ühiskonnale pidevalt selgitanud kui loodussõbralikud me oleme ja samuti Männilile kui palju me temast rohkem teame ja adekvaatsemaid hinnanguid anda oskame. Kahjuks liigub meie, jahimeeste, teadmiste pendel demagoogia toel aga ainult äärmusest ärmusesse. Vähemalt suurkiskjate majandamisel ja kaitsel.
Jahil juhtub nii mõndagi... ja kõigil pole vaja kõike teada!
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas sooviku »

:shock: Oh,millised sõnad ja süüdistused!Mul nüüd päris häbi,et kirjeldasin ja pildistasin seda metsakutsude maiustamise kohta :wink: .Aga tore ütlemine: "äärmusest ärmusesse",kuigi viimane sõna peaks olema suure tähega.
Naine võib olla,koer peab olema!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Välek »

Noh, lugesin minagi Sooviku teksti ja ei loe sealt midagi, mille peale turtsuda. Mees kirjutas, mis nägi ja kui ise trehvaks huntide söömapeole, siis võibolla oleks enamus mehi veidi värvikamad. Aga iga päev sellist asja ei näe ja ilmselt paljud jahimehed pole elueal hundi peolauale peale trehvanud. Ja mõelge, mis siis saaks, kui keegi enam midagi ei julgegi kirjutada, sest kardab negatiivse tagasiside valangu alla jääda. Näiteks keegi kirjutab, et "lasi mööda" ja sellele vastatakse: "lasta ei oska või" või et "kuidas laskekatsetelt läbi said, kas ja kui palju maksid" :lol: Ja enamuse ilmaasjade kohta saab öelda "tavaline". Aga ikka veel me räägime :roll: :wink:
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Ma olen ka Sooviku poolt! Ei ole ma kuskil öelnud ,et hunt tuleks hävitada ,aga ei jaga ka nende hundiarmastajate ninnu nännutamise vaateid.Kohati meenutab see rohemehikeste tegevust ,kes puurist karvapallikesi käivad lahti päästmas.Piisab kui keegi hundi nime suhu võtab ,kohe on hala lahti kui vajalik,ilus ja hea ta ikka on ja kuidas ainult väärikad jahimehed sobivad selle uluki eest hoolitsema ja jahti pidama. :wink:
Vasta